Cristiano Ronaldo toppar 10 farligaste kändislistor för att söka online i Indien: McAfee-rapport

Cristiano Ronaldo

I en studie utförd av McAfee har den portugisiska stjärnfotbollsspelaren Cristiano Ronaldo visat sig vara den farligaste kändis att söka online i Indien. Ronaldo, en av de mest efterföljande idrottarna runt om i världen, nådde topplaceringen tack vare sin övergång från Real Madrid till Juventus 2019.

Men hans popularitet är inte bara på grund av den magi han gör på fältet utan utanför fältet såväl som människor är intresserade av hans livsstil, märkesrekommendationer, intäkter och andra saker. Den enorma populariteten leder till de skadligaste länkar som genereras när människor söker efter 35-åringen på nätet.

Den indiska skådespelerskan Tabu är den andra kändisen på listan följt av Taapsee Pannu, Anushka Sharma och Sonakshi Sharma. Andra namn i topp 10-listan (i kronologisk ordning) inkluderar Armaan Malik, Sara Ali Khan, Divyanka Tripathi, Shah Rukh Khan och Arijit Singh.

När konsumenterna letar efter gratis underhållning nu mer än någonsin, följer cyberbrottslingar nära sig och drar nytta av detta intresse. Intetanande användare letar ofta efter gratis och piratkopierat innehåll som stora sportevenemang, filmer, TV-program, tillsammans med bilder och läckta videor av deras favoritkändisar. Dåliga skådespelare utnyttjar konsumenternas fascination av popkultur och driver intet ont anande fans till skadliga webbplatser som installerar skadlig programvara på sina enheter, vilket potentiellt riskerar personlig information, säger Venkat Krishnapur, vice vd för teknik och verkställande direktör, McAfee India, i ett uttalande.

”När konsumenter kompromissar med säkerhet till förmån för bekvämlighet och freebies riskerar de sina digitala liv. Det är viktigt att fansen är vaksamma, undviker misstänkta länkar som lovar gratis innehåll och tänker två gånger innan de klickar. ”

För att undvika dessa skadliga länkar föreslår McAfee att användare bör avstå från att besöka webbplatser från tredje part som kan innehålla skadlig, olaglig streamingwebbplatser. Användare bör inte heller ladda ner mp3-filer, de innehåller ofta skadlig kod.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button