Craigslist fÄr en app att tÀvla med Facebook Marketplace

Craigslist fÄr en app att tÀvla med Facebook Marketplace

Kanske Àr det bÀttre sent Àn aldrig, men Craigslist fÄr Àntligen en mobilapp.

Hemsidan för klassificerade annonser frÄn gamla skolor har uppmanat mobilanvÀndare att testa den nya appen, som Àr tillgÀnglig pÄ Android och iOS.

Craigslist har funnits i nÀstan 25 Är som en webbtjÀnst med samma barebones-grÀnssnitt för att hjÀlpa anvÀndare att hitta jobb, bostÀder och sÀlja sina begagnade varor online. För att komma Ät Craigslist i appform, var du tvungen att lita pÄ programvara frÄn tredje part.

Men som Gizmodo antecknar har Craigslist tyst testat en betaversion av en app under de senaste mÄnaderna.

Craigslist

Hittills har företaget inte sagt varför det tog företaget sĂ„ lĂ„ng tid att utveckla appen, som bara lanserades pĂ„ Google Play Store pĂ„ mĂ„ndag. Men Craigslist stĂ„r inför konkurrens frĂ„n Facebook, som har sin egen “Marketplace” -klassificerade listfunktion direkt inbĂ€ddad i det sociala nĂ€tverkets app.

Liksom mobilwebbplatsen erbjuder den nya Craigslist-appen ett okomplicerat, enkelt grĂ€nssnitt för att hitta varor och tjĂ€nster. ÄndĂ„ fann vi att det erbjuder en mer tilltalande upplevelse. Det gĂ„r i allmĂ€nhet snabbare Ă€n nĂ€r en mobil Chrome-webblĂ€sare laddar upp Craigslists webbplats, medan text och bilder verkar större i appen.

Appen har fÄtt fantastiska recensioner i iOS App Store, men mindre pÄ Google Play. Vissa anvÀndare klagar över hur Android-versionen krÀver att du loggar in med bÄde ett Craigslist-konto och ditt Google-konto.