Covid-19-effekt: Efterfrågan på pulsoximetrar, infraröda termometrar stiger

Flipkart, Snapdeal, Pulsoximeter, Infraröd termometer, Pulsoximeterförsäljning, Infraröd termometerförsäljning, Efterfrågan på pulsoximetrar stiger, Coronavirus, Covid-19

Covid-19 har förändrat vårt sätt att göra allt, även hur vi handlar och vad vi handlar. Pandemin har lett till en snabb ökning av användningen av diagnostiska enheter hemma eftersom många av oss fruktar att gå till diagnostiska centra för medicinska tester, föreslår den senaste rapporten som publicerades av e-handelsplattformen Snapdeal.

Enligt Snapdeal har kunder under de senaste fyra månaderna, från april till augusti, köpt många produkter för personlig diagnostik och hälsoövervakning. Några av de mest krävande är pulsoximetrar, blodtrycksmätare, digital termometer och en glukometer.
Inte bara Snapdeal, Flipkart har också sett en ökad efterfrågan på kategorin diagnostiska kit hemma sedan mars. “Med COVID-19-pandemin som kräver användning av produkter som oximetrar, skannrar och termometrar för att säkerställa säkerheten, bevittnar vi en ökande efterfrågan på samma,” sa en Flipkart-talesman indianexpress.com.

Talsmannen sade att de senaste sex månaderna har Flipkart bevittnat nästan 23 gånger ökad efterfrågan på pulsoximetrar och 26 gånger ökad efterfrågan på infraröda termometrar. ”Masspremiesegmentet i dessa produkter har haft en märkbar tillväxt. Det har också skett en betydande ökning av inköpet av termiska skannrar när människor ser på förbättrade säkerhetsåtgärder, ”framhöll talsmannen.

Förutom tunnelbanestäder kommer en stor efterfrågan på dessa hälsoövervakningsenheter från Tier 2-städer som Chakpanchria (Västbengalen), Botad (Gujarat), Patna (Bihar) och Lucknow (UP) på Flipkart.

Läs också: Vad är en pulsoximeter och hur man använder den

En Snapdeal-talesman berättade indianexpress.com“Våra användare köper enheter för hälsoövervakning och diagnostiska kit hemma. Kolesterolmätningsmätare, nebulisatorer, infraröda termometrar och insulinpumpar är mycket efterfrågade tillsammans med pulsoximetrar, blodtrycksmätare och termometrar. Kravet drivs av önskan att vidta förebyggande åtgärder och vara säkra. ”

På Snapdeal har pulsoximeterköp ökat mer än 300 procent sedan det första Covid-19-fallet identifierades. De flesta av dessa oximetrar sägs vara under 2000 Rs. På plattformen drivs försäljningen av dessa enheter till stor del av tunnelbanemarknader som Delhi, Chennai, Bengaluru, Mumbai, Thane, Pune, Hyderabad, Kolkata, Guwahati och Ahmedabad.

Läs också: Coronavirus: Vad är en pulsoximeter och varför är det nu eftertraktat?

Snapdeal har också sett en tillväxt i efterfrågan på kosttillskott, ayurvediska produkter och alternativ hälsoterapi under de senaste fem månaderna jämfört med tiden före kovid.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button