Corsair köper Origin PC för att tappa efterfrågan på avancerat spel

PC-komponentleverantören Corsair har förvärvat anpassad gaming-skrivbordstillverkare Origin PC för att hjälpa den expandera över hela USA.

Corsair gjorde affären för att utnyttja den växande avancerade gaming-stationära verksamheten i en tid då fler konsumenter hoppar från traditionella konsoler till datorer, säger företaget i dagens tillkännagivande. Även om Corsair är ett välkänt varumärke bland PC-byggare, gillar vissa spelare att anställa företag som Origin för att montera stationära riggar för dem, konstaterade Corsair VD Andy Paul.

“Vi ville göra mer för att nå kunder i Nordamerika som föredrar att köpa, snarare än att bygga, deras system”, sade han i ett uttalande. De finansiella villkoren för affären avslöjades inte.

Kalifornien-baserade Corsair tillverkar alla typer av PC-delar och kringutrustning, inklusive fodral, tangentbord, kylfläktar, strömförsörjning och RAM. Så du kan förvänta dig att fler delar hamnar i Origin-produkter, som inkluderar bärbara datorer och arbetsstationer.

Den första Corsair-komponenten som integrerades i Origin-produkterna är Hydro X vätskekylenheter. Origin-kunder har dock fortfarande friheten att välja komponenter från andra toppmärken och leverantörer.

Trots dagens förvärv kommer Corsair och Origin att förbli separata varumärken. Origin kommer att fortsätta verka från sina kontor i Miami, Florida och behålla sitt fokus på att bygga anpassade spelriggar för hand. “Alla befintliga Origin PC-garantier, inköp och support påverkas inte och kommer att fortsätta att tillhandahållas av Origin PC: s kundsupportteam i världsklass”, tillade företagen.

Corsair, å andra sidan, kommer fortfarande att producera sina egna stationära riggar, inklusive Corsair One och Corsair One Pro. Dessa system kommer dock att fokusera på att vara förkonfigurerade skrivbordserbjudanden. Origin PC: s produkter, å andra sidan, låter intresserade köpare anpassa sina spelriggar på sin webbplats.

Även om PC-speltransporter sjönk jämfört med året innan under årets första kvartal, förväntar sig forskningsföretaget IDC att försändelserna kommer att ta fart under de följande månaderna. “IDC räknar med att marknaden för speldatorer, bärbara datorer och bildskärmar kommer att växa med 7,3 procent för helåret 2019 och nå 41,5 miljoner enheter”, sa det i en forskningsnot förra månaden. “Ökningen av e-sport, nya affärsmodeller som prenumerationstjänster och ett överflöd av videospel kommer att fortsätta driva marknaden framåt.”

Relaterade Artiklar

Back to top button