Coronavirus påverkan på teknik: Apple öppnar fabriker i Kina, Facebook och Microsoft igen

Coronavirus-inverkan, Coronavirus Apple, Coronavirus-inverkan på Apple, Coronavirus-inverkan på Apple iPhone, Coronavirus Microsoft-intäkter, Coronavirus Facebook F8, Coronavirus Samsung, Coronavirus Nintendo Switch Coronavirus påverkan på teknikvärlden: Apple öppnar fabriker i Kina, Facebook och Microsoft på nytt. (Representativ bild. Bildkälla: Reuters)

Coronavirusutbrottet (COVID-19) har spridit sig till fler länder med fler infektioner rapporterade utanför Kina. Enligt Reuters rapporteras tre fjärdedelar av de nya infektionerna utanför Kina, och farhågor över den ekonomiska inverkan av virus har lett till ett blodbad på aktiemarknaderna över hela världen.

En bransch som ser en stor inverkan på grund av koronavirusutbrottet är teknikvärlden med avbrytande av större händelser som Mobile World Congress (MWC) 2020 och en reviderad syn på många av de stora företagen, inklusive Apple och Microsoft . Här är en titt på vad några av de stora teknikföretagen har meddelat angående det senaste utbrottet.

Microsoft reviderar intäktsvägledningen, drar sig ur Game Developers Conference

Microsoft utfärdade ett uttalande om att de övervakade effekterna av koronavirusnödet och att det skulle revidera sitt tredje kvartal 2020. Microsoft hade uppskattat en kvartalsvis vägledning om intäkterna inom segmentet Personal Computing mellan $ 10,75 och $ 11,15 miljarder dollar. Företaget säger att det inte förväntar sig att uppfylla denna vägledning.

Enligt företaget, medan de ser en stark Windows-efterfrågan, återgår leverantörskedjan till normal drift i långsammare takt än väntat. Både Windows OEM och Surface påverkas mer negativt än tidigare förväntat, enligt ett uttalande från företaget.

Microsoft meddelade också att det drar ut Game Developers Conference. Evenemanget är planerat till 16 mars – 20 mars. Microsoft byter nu till digitalt evenemang från 16 mars till 18 mars, med liveströmningssessioner planerade för spelutvecklare.

Coronavirus-inverkan, Coronavirus Apple, Coronavirus-inverkan på Apple, Coronavirus-inverkan på Apple iPhone, Coronavirus Microsoft-intäkter, Coronavirus Facebook F8, Coronavirus Samsung, Coronavirus Nintendo Switch Apples VD Tim Cook bekräftade att fabriker i Kina öppnar igen. (Representationsbild. Bloomberg)

Apples fabriker öppnar igen i Kina, men iPhone-utbudet påverkas

Apples VD Tim Cook tillkännagav att fabriker i Kina, som tillverkar företagets produkter som iPhones, Mac, öppnades igen. Han kommenterade under en intervju med Fox Business, där han tillade att Kina fick “coronavirus under kontroll.”

”När man tittar på de delar som görs i Kina har vi öppnat fabriker, så fabrikerna kunde arbeta igenom förhållandena för att öppna igen. De öppnar igen. De är också en ramp, och så jag tänker på detta som en typ av den tredje fasen att komma tillbaka till det normala. Och vi är i fas tre i rampläget, citerades han enligt The Verge.

Även om det är sant att antalet nya fall i Kina avtar, hade Apple tidigare reviderat sina uppskattningar och varnat för att epidemin kommer att påverka intäkterna under det kommande kvartalet.

I ett uttalande sa Apple att den globala iPhone-leveransen kommer att begränsas tillfälligt. Medan iPhone-tillverkningsenheter ligger utanför den drabbade Hubei-konferensen, hade Apple medgett att dessa “ramlade upp långsammare” än tidigare förväntat.

”Hälsa och välbefinnande för varje person som hjälper till att göra dessa produkter möjliga är vår högsta prioritet, och vi arbetar i nära samråd med våra leverantörer och folkhälsoexperter när denna ramp fortsätter. Dessa iPhone-leveransbrister kommer tillfälligt att påverka intäkterna över hela världen, säger Apple i sitt uttalande.

Vidare sa Apple att efterfrågan på sina produkter påverkades i Kina, även om butiker nu har öppnats igen. Företaget kommer att ge mer information under nästa intäktssamtal i april och vi kommer att få reda på omfattningen av den fulla effekten när resultatet för nästa kvartal avslöjas.

En Reuters-rapport noterade också att resebegränsningarna kommer vid en tidpunkt då Apples ingenjörer är på väg till regionen för att slutföra produktionslinjen för nästa generation av iPhones. Rapporten noterar att tidslinjen för nästa generation av iPhones kan påverkas på grund av de pågående resebegränsningarna.

Coronavirus-inverkan, Coronavirus Apple, Coronavirus-inverkan på Apple, Coronavirus-inverkan på Apple iPhone, Coronavirus Microsoft-intäkter, Coronavirus Facebook F8, Coronavirus Samsung, Coronavirus Nintendo Switch Xiaomi bekräftade också att uppdateringar för dess Mi A3 försenades på grund av virusets inverkan. (Bildkälla: Bloomberg)

Programuppdateringar är försenade från Xiaomi, vivo

Det är inte bara hårdvaruförsörjningskedjan som påverkas. Med epidemin som påverkar Kina försenas till och med programuppdateringar på grund av utbrottet. Smartphone-tillverkaren vivo bekräftade att dess programuppdateringar för Android 10 försenades på grund av epidemin.

Företaget skrev om detta på Weibo. vivo släpper sin Funtouch OS 10 i slutet av mars för sin NEX 3-serie, X27-serien, NEX, NEX-skärmfingeravtrycksversion, NEX-flaggskeppsversion, NEX-dubbelskärmsversion och andra modeller, enligt inlägget.

Xiaomi Indias produktledning Sumit Sonal skyllde också koronavirusutbrottet för en fördröjning av lanseringen av Android 10 för Mi A3. Han skrev på Twitter, ”Under de senaste dagarna har många av er nått ut till oss angående den pågående Android 10-uppdateringen på Mi A3. Uppdateringen var planerad till mitten av februari men den har försenats på grund av den förlängda avstängningen på grund av det globala utbrottet av coronavirus. ”

”På Xiaomi är affärer kritiska men värdet av mänskligt liv är den högsta prioritet. Vi arbetar för att få den slutliga certifieringen av uppdateringen och kommer att kommunicera lanseringsplanen snart.
Jag tackar var och en av er för ert tålamod och fortsatta stöd, ”skrev han.

Facebook meddelade att man inte skulle hålla personliga sessioner för sin F8-konferens. (Bildkälla: Reuters)

Facebook avbryter F8-utvecklarkonferensen

Facebook har avbrutit sin årliga F8-utvecklarkonferens som äger rum i San Jose, Kalifornien. Den personliga komponenten i F8 har avbrutits med tanke på utvecklarnas hälsa och säkerhet, enligt Facebook. Facebook kommer att ha lokalt värdhändelser, videor och direktuppspelat innehåll för F8. Facebook kommer snart att dela mer information om detta.

Nintendo Switch fördröjning

Nintendo rapporterar också en försening i leveranser av sina switchkonsoler i Japan på grund av effekten av det nya koronaviruset. En ny variant av Animal Crossing-tema ser nu att dess förbeställningstillgänglighet skjuts till ett ospecificerat datum.

Samsungs fabrik stängde i Korea

Samsung, som tycktes ha undgått den värsta påverkan, med tanke på att en stor del av produktionen är i Vietnam och Indien, har tvingats stänga en av sina mobila fabriker i Sydkorea. Enligt Reuters bekräftade Samsung ett koronavirusfall i sin fabrikskomplex för mobila enheter i den sydöstra staden Gumi. Hela fabriken har stängts av.

”Företaget har placerat kollegor som kom i kontakt med den infekterade medarbetaren i självkarantän och vidtagit åtgärder för att få dem testade för eventuell infektion,” sa Samsung i ett pressmeddelande. Fabriken i Gumi tillverkar avancerade telefoner för den koreanska marknaden, enligt Reuters.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button