Comcast tar sikte pÄ Xumo, troligen att distribuera NBC Peacock

Comcast tar sikte pÄ Xumo, troligen att distribuera NBC Peacock

Comcast vill inte hamna efter i strömmande krig, och det verkar som det Philadelphia-baserade konglomeratet kan förvÀrva en annan plattform innan Peacock anlÀnder nÀsta Är.

Enligt Wall Street Journal pÄgÄr förhandlingar mellan Comcast och Xumo. Den annonsstödda plattformen kan utnyttjas av NBCUniversal för att distribuera Peacock eftersom Xumo erbjuder sina gratis-att-se-kanaler till mer Àn 35 miljoner hushÄll i USA, och en inbyggd anvÀndarbas kan pÄskynda NBCUniversals förmÄga att nÄ en stor publik .

Xumo började utforska en försÀljning efter att Pluto TV, en annan annonsstödd plattform, sÀkrade ett avtal med ViacomCBS till ett vÀrde av 340 miljoner dollar. Det hittade inga köpare, men Variety rapporterade att Sinclair Broadcast Group deltog i samtal vid ett tillfÀlle. Nu kan delÀgare Meredith och Panasonic överlÄta tillgÄngen till Comcast.

Bortsett frÄn den befintliga anvÀndarbasen kan Xumos teknik ha vÀrde. Comcast kunde förvÀrva plattformen bara för att stÀnga av den och rulla sin infrastruktur till Peacock.

Rapporter föreslÄr att pÄfÄgel kommer att finnas i sÄ mÄnga som tre nivÄer. En annonssupportad plan lÄter vem som helst strömma Peacocks innehÄllsbibliotek utan kostnad, och antalet annonser som visas kan minskas för 5 USD per mÄnad. Dessutom kommer Peacock att eliminera annonser i utbyte mot $ 10 per mÄnad. Vissa serier och filmer kan dock mÀrkas som exklusiva för toppnivÄplanen.

Det rÄder ingen tvekan om att Peacock omedelbart kommer att tÀvla. NBCUniversal sÀger att det kommer att innehÄlla mer Àn 15 000 timmars innehÄll, och Comcasts nya avtal med Lionsgate lÀgger till populÀra franchises som och. Peacocks ursprungliga serie inkluderar omstart av och och en spinoff. SÄ medan tidigare slÀppta serier och filmer kommer pÄ Peacock, har NBCUniversal ocksÄ originalprogrammering under utveckling.

Comcast och NBCUniversal förvĂ€ntas prata om Peacock under en investerardag i mitten av januari. ÄndĂ„ kan detaljer kring streamingtjĂ€nstens bibliotek, pris och distribution Ă€ndras mellan den och april 2020-lanseringen.