Colgate och Oral-B tror att din mun behöver en smart tandborste

Colgate och Oral-B tror att din mun behöver en smart tandborste

LAS VEGAS — Med anslutna enheter som invaderar vardagsrummet, köket och sovrummet var det oundvikligt att badrummet skulle gĂ„ med i festen. PĂ„ CES hĂ€r lanserar Oral-B och Colgate smarta tandborstar som Ă€r avsedda att förbĂ€ttra tandborstningen.

CES 2020 Bug Art

Colgates elektriska tandborste Plaqless Pro Ă€r utformad för att upptĂ€cka ansamling av biofilm pĂ„ tĂ€nderna. Sensorer inbĂ€ddade i tandborsthandtaget skapar “en omfattande karta över anvĂ€ndarens mun” och en ring tĂ€nds i blĂ„tt nĂ€r uppbyggnad har upptĂ€ckts och blir vit nĂ€r den elimineras.

Uppgifterna som samlas in av tandborsten Ă€r synliga via den passande namnet Colgate Connect-appen, som visar anvĂ€ndarna om de missade flĂ€ckar nĂ€r de borstade och om ett omrĂ„de Ă€r “riktigt rent”, samt tips om coachning för bĂ€ttre munhĂ€lsa.

Oral-B iO

Oral-B lutar sig emellertid in i en otydlig definition av artificiell intelligens med Oral-B iO; det ger enligt uppgift “individuell spĂ„rning och coachning i realtid, tack vare artificiell intelligens som informerats av tusentals inspelade borstningssessioner.”

Vad det betyder Àr lite oklart, men vad Oral-B iO har Àr nya magnetiska spetsar som effektivare överför energi till borsten Àn tidigare enheter. En trycksensor berÀttar ocksÄ nÀr du trycker för hÄrt pÄ tÀnderna medan du borstar. Ett litet ansikte pÄ tandborstens pekskÀrm kommer att le nÀr du applicerar rÀtt tryck och rynkar pannan nÀr du trycker för hÄrt.

Precis som Colgate har Oral-B ocksĂ„ en app som ger coachning och motivation genom hela processen i syfte att gamify borsta tĂ€nderna. Det finns tydligen sju borstlĂ€gen för en “mycket personlig upplevelse”, inklusive daglig rengöring, blekning och kĂ€nslig.

Colgate sÀger att tandborsten kommer ut nÄgon gÄng under 2020, medan Oral-B kommer att anlÀnda i augusti. prissÀttning meddelades inte. Liten komfort kan dock tas genom att dessa tandborstar inte Àr sÄ skamlösa en datainsamlingsövning som frÄn nÄgra kommande smarta rakhyvlar.