COAI betecknar TRAI över Reliance Jio som “olyckligt missförstånd”

reliance jio, reliance jio priser, reliance jio nyheter uppdatering, trai reliance jio, trai beroende, mobiloperatörsförening i Indien, Tillit Jio.

Celloperatörernas organ kallade sin senaste konfrontation med tillsynsmyndigheten TRAI i kölvattnet av Reliance Jio-kontroversen som “olyckligt missförstånd” och har sagt att den inte har för avsikt att förakta någon och är angelägen om att gå vidare och lösa problem. Telekomregulatorn hade sammankallat ett telemötesmöte för att lösa den pågående tvisten mellan de nuvarande operatörerna och den nya aktören Reliance JIO om sammankopplingsfogar.

Cellular Operators Association of India (COAI) påstod på fredag ​​att TRAI “på ett aldrig tidigare skådat sätt” hade “accepterat” Reliance Jios krav på att hålla föreningen utanför det avgörande samtrafikmötet mellan operatörerna. Med tanke på anklagelserna bad telekomvakten därefter mobiloperatörernas kropp att ta tillbaka sina ord och be om ursäkt för uttalandet ”malafide” och ”uppenbart fel”.

När COAI kontaktades sade Rajan S Mathews till PTI: “Det finns ingen avsikt att förakta någon … Vi sa att vår förening respekterar TRAI och dess arbete … Detta var en olycklig händelse.”

Mathews betonade att föreningen är angelägen om att gå vidare och lösa, inte skapa, problem. “Det är ett olyckligt missförstånd … vi vill gå vidare i verkliga frågor som påverkar konsumenterna … ärendet har lösts”, hävdade Mathews. På frågan om han skulle lämna en ursäkt enligt tillsynsmyndighetens krav, sa Mathews: “Ingen ursäkt krävs … det var ett missförstånd.”

Eftersom TRAIs brev riktades till Gopal Vittal, ordförande för COAI, var det Vittal som pratade med TRAI, tillade Mathews. Mathews drog flak från tillsynsmyndigheten på fredag ​​över hans uttalande att han “hålls utanför Trai-mötet på insats från tillit Jio och Trai överensstämde med deras krav på ett aldrig tidigare skådat sätt.” Strax därefter avfyrade TRAI ett brev till COAI: s ordförande, Vittal och sa att ”Generaldirektörens uttalande,
COAI … att påstå att han inte tilläts av Trai att delta i nämnda möte på uppdrag av Reliance Jio är minst sagt uppenbart fel, ondskan och kanske med malafide avsikt. ”

“För att ställa in rekordet kan generaldirektören COAI uppmanas att dra tillbaka sitt falska uttalande i media och utfärda ursäkter för detsamma,” hade brevet sagt.

Relaterade Artiklar

Back to top button