Cloudflare lanserar Àntligen Warp, men det Àr inte en mobil VPN

Cloudflare lanserar Àntligen Warp, men det Àr inte en mobil VPN

Tillbaka i april retade Cloudflare en mobil VPN-app som inte suger. Det heter Warp och var tÀnkt att lanseras i juli. Cloudflare fick oss att vÀnta nÄgra mÄnader lÀngre, men nu Àr Warp tillgÀngligt, och det Àr inte den traditionella VPN du kan förvÀnta dig.

Cloudflare Warp-app

Warp finns för att skydda den information vi skickar via vĂ„ra mobila enheter. Det Ă€r allt! Cloudflare medger att Warp “ur ett tekniskt perspektiv” Ă€r en VPN, men det Ă€r inte som andra VPN som döljer din identitet online eller erbjuder tillgĂ„ng till geografiskt begrĂ€nsat innehĂ„ll. IstĂ€llet sĂ€kerstĂ€ller Warp att dina data förblir sĂ€kra nĂ€r de reser över internet, det gör det ocksĂ„ utan att sakta ner anslutningen eller tömma telefonbatteriet.

Cloudflare byggde Warp in i sin befintliga 1.1.1.1 mobilapp för Android och iOS. Om du redan anvÀnder appen krÀvs en uppdatering för att lÄsa upp Ätkomst till Warp. Den som laddar ner 1.1.1.1 frÄn idag kan prova omedelbart. Tydligen har över tvÄ miljoner mÀnniskor vÀntat pÄ lanseringen, vilket sÀkert kommer att vara ett bra stresstest av Warp som en tjÀnst.

Det Àr viktigt att pÄpeka att Warp Àr en gratis tjÀnst utan bandbreddstak eller begrÀnsningar. Det kostar faktiskt Cloudflare pengar att köra, men företaget erbjuder ocksÄ en premiumversion som kallas snabbare Warp Plus. Det kostar $ 4,99 per mÄnad och det uppnÄr den ökade hastigheten genom att rikta din trafik över Cloudflares privata ryggrad som heter Argo snarare Àn att förlita sig pÄ det offentliga internet.

Att avgöra om Warp Plus Àr vÀrt priset beror pÄ hur mycket du litar pÄ din smartphone för Ätkomst till internet och din befintliga sÀkerhetsinstÀllning. Cloudflare hÀvdar att Plus förbÀttrar hastigheter med i genomsnitt 30 procent. Det Àr ocksÄ möjligt att tjÀna Warp Plus-kredit gratis genom att fÄ andra anvÀndare att anvÀnda Warp. Varje hÀnvisning tjÀnar dig och den person som hÀnvisas till 1 GB Warp Plus-kredit.