Cloudflare lanserar äntligen Warp, men det är inte en mobil VPN

Tillbaka i april retade Cloudflare en mobil VPN-app som inte suger. Det heter Warp och var tänkt att lanseras i juli. Cloudflare fick oss att vänta några månader längre, men nu är Warp tillgängligt, och det är inte den traditionella VPN du kan förvänta dig.

Cloudflare Warp-app

Warp finns för att skydda den information vi skickar via våra mobila enheter. Det är allt! Cloudflare medger att Warp “ur ett tekniskt perspektiv” är en VPN, men det är inte som andra VPN som döljer din identitet online eller erbjuder tillgång till geografiskt begränsat innehåll. Istället säkerställer Warp att dina data förblir säkra när de reser över internet, det gör det också utan att sakta ner anslutningen eller tömma telefonbatteriet.

Cloudflare byggde Warp in i sin befintliga 1.1.1.1 mobilapp för Android och iOS. Om du redan använder appen krävs en uppdatering för att låsa upp åtkomst till Warp. Den som laddar ner 1.1.1.1 från idag kan prova omedelbart. Tydligen har över två miljoner människor väntat på lanseringen, vilket säkert kommer att vara ett bra stresstest av Warp som en tjänst.

Det är viktigt att påpeka att Warp är en gratis tjänst utan bandbreddstak eller begränsningar. Det kostar faktiskt Cloudflare pengar att köra, men företaget erbjuder också en premiumversion som kallas snabbare Warp Plus. Det kostar $ 4,99 per månad och det uppnår den ökade hastigheten genom att rikta din trafik över Cloudflares privata ryggrad som heter Argo snarare än att förlita sig på det offentliga internet.

Att avgöra om Warp Plus är värt priset beror på hur mycket du litar på din smartphone för åtkomst till internet och din befintliga säkerhetsinställning. Cloudflare hävdar att Plus förbättrar hastigheter med i genomsnitt 30 procent. Det är också möjligt att tjäna Warp Plus-kredit gratis genom att få andra användare att använda Warp. Varje hänvisning tjänar dig och den person som hänvisas till 1 GB Warp Plus-kredit.

Relaterade Artiklar

Back to top button