Cisco Webex får röstassistentteknik genom Voicea Acquisition

Cisco Webex meddelade igår sin avsikt att förvärva Voicea, företaget som skapade Enterprise Voice Assistant (EVA). EVA är utformat för möten och konferenser och kan lyssna på ett möte eller ringa, göra anteckningar och ställa in påminnelser så att deltagarna kan spendera mindre energi på anteckningar och mer på att koncentrera sig på diskussionen. EVA kan också spåra mötesuppdrag och producera resultat från talade mötesanteckningar. Förvärvet förväntas avslutas under första kvartalet av Ciscos räkenskapsår 2020, med förbehåll för sedvanliga stängningsvillkor och nödvändiga myndighetsgodkännanden.

Att föra Voiceas artificiella intelligens (AI), transkription i realtid och avancerad automatisk taligenkänning (ASR) till Cisco Webex är en av de största antagandena av röstassistentteknik i företagsutrymmet. Enligt Cisco Webex använder mer än 150 miljoner människor Webex varje månad, med mer än 360 miljoner möten på Webex varje år.

Forskningsföretaget Gartner Research förutspår att fram till 2021 kommer 25 procent av de digitala arbetarna att använda virtuella assistenter dagligen – upp från bara 2 procent under 2019. För små och medelstora företag (SMB) och nystartade företag innebär detta en möjlighet att använda en virtuell assistent för att ta hand om mer repetitiva och extra affärsprocesser. Att ha den här tekniken som en del av ett verktyg som Cisco Webex – ett verktyg som många redan använder – kan bara göra det mer allmänt förekommande i hela branschen.

Företag - Statista - Världsomspännande företagsbaserad VDA-marknad 2016-2025

)

Sri Srinivasan, Senior Vice President och General Manager på Cisco Webex, sa att Voicea-förvärvet faktiskt kommer att påverka produkter bortom Webex, inklusive Ciscos Cognitive Collaboration-initiativ. Detta initiativ är Ciscos utvecklingsarbete för att utnyttja olika avancerade tekniker för nya samarbetsmöjligheter, inklusive artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och röstassistenter.

“Vi är glada över att kunna börja arbeta med att introducera EVA i vår portfölj av samarbetsapplikationer och enheter,” sa Srinivasan. “Möjligheterna är kraftfulla genom att kombinera transkription [EVA] och samtals AI [Webex Assistant] motorer. “

Voiceas EVA är redan väl integrerat i Webex, så funktionaliteten kommer att finnas tillgänglig för nuvarande kunder, vilket är den goda nyheten. “Du kommer att se en uppsättning funktioner som våra befintliga kunder kommer ur lådan,” sa Srinivasan. “Och det kommer att finnas ytterligare funktioner som kommer att läggas till utöver det.”

Den dåliga nyheten är att EVA och Voiceas teknik kommer att exklusivt tillhöra Cisco Webex när förvärvet drar igenom. Detta innebär att tidigare integrationer med konkurrerande produkter kommer att upphöra, inklusive de med BlueJeans Meetings, GoToMeeting, Microsoft Skype for Business och Zoom Meeting.

Tävling om Voice Tech i företaget

Cisco Webexs Voicea-förvärv kan starta ett lopp för att lägga till smart röstassistentteknik i mötes- och konferensbranschen. Daniel Newman är huvudanalytiker vid Futurum Research; han har följt innovationer i konferensutrymmet under en längre tid. Newman säger att Cisco har återvunnit en tydlig topp två marknadsledarplats i slut-till-slut-samarbete, tillsammans med Microsoft.

“Så du kan förvänta dig att följare, liksom Microsoft, ska vara uppmärksamma på detta och överväga potentiella förvärv eller interna lösningar för att konkurrera med Voiceas tillagda möjligheter”, säger Newman. “Konferenslösningssegmentet ser en snabb konvergens mellan produktivitet, analys och AI när mötet avfall är riktat och lösningar utvecklas för att få ut mer av mötetid, utnyttja teknik för att hjälpa.”

“Med Voiceas teknologi kommer Cisco att förbättra sin Webex-portfölj av produkter med en kraftfull transkriptionstjänst som blandar AI och automatiserad taligenkänning [or ASR] för att låsa upp kraften i allt samarbete, som möten och samtal, “sa Srinivasan.” Vårt första fokus med Voicea är att göra möten till en skattkista av digitala mötesanteckningar och insikter. Deltagare och icke-deltagare kan snabbt samla in den mest relevanta informationen från dessa digitala anteckningar och insikter och förvandla ett textblock till användbar information. “

EVA av Voicea kan svara på talade kommandon

Säkerhet och integritet för digitala assistenter

Att ta in röstassistentteknik i en vanlig produkt som Cisco Webex kräver att man utbildar användarna om fördelarna med automatiskt taligenkänning, transkription i realtid och AI på arbetsplatsen. Med en ökad medvetenhet om säkerhet och integritet har Cisco Webex genom sitt förvärv av Voicea den avundsvärda uppgiften att främja tekniken som säker och integritetsfokuserad.

Med tanke på den senaste tidens integritetsintrång i konsumentutrymmet måste leverantörer av företagslösningar och företagslösningar fördubbla hur röst- och transkriberad data hanteras säkert.

“När du tar Voicea till Webex, omfattas det av Webex Security Cloud. All din mötesinformation lagras i ett enda internt moln. Din information går inte till något externt moln. Vi tillhandahåller också mycket avsiktliga kontroller för integritet för EVA att delta i möten, säger Srinivasan.

“Cisco är mycket mer erfarna och engagerade i tekniska lösningar som tar hänsyn till hårdvaru- och mjukvarusäkerhet. Sårbarheter som Slack och Zoom har sett är möjliga, men mycket mindre troligt med Cisco-lösningar på grund av företagets djupa teknikbänk,” tillade Newman. “Jag tror att det är ett uppmuntrande drag för Cisco Webex. Deras investering är ett tydligt tecken på engagemang för samarbetsportföljen.”

Relaterade Artiklar

Back to top button