Cisco Webex fÄr röstassistentteknik genom Voicea Acquisition

Cisco Webex fÄr röstassistentteknik genom Voicea Acquisition

Cisco Webex meddelade igÄr sin avsikt att förvÀrva Voicea, företaget som skapade Enterprise Voice Assistant (EVA). EVA Àr utformat för möten och konferenser och kan lyssna pÄ ett möte eller ringa, göra anteckningar och stÀlla in pÄminnelser sÄ att deltagarna kan spendera mindre energi pÄ anteckningar och mer pÄ att koncentrera sig pÄ diskussionen. EVA kan ocksÄ spÄra mötesuppdrag och producera resultat frÄn talade mötesanteckningar. FörvÀrvet förvÀntas avslutas under första kvartalet av Ciscos rÀkenskapsÄr 2020, med förbehÄll för sedvanliga stÀngningsvillkor och nödvÀndiga myndighetsgodkÀnnanden.

Att föra Voiceas artificiella intelligens (AI), transkription i realtid och avancerad automatisk taligenkÀnning (ASR) till Cisco Webex Àr en av de största antagandena av röstassistentteknik i företagsutrymmet. Enligt Cisco Webex anvÀnder mer Àn 150 miljoner mÀnniskor Webex varje mÄnad, med mer Àn 360 miljoner möten pÄ Webex varje Är.

Forskningsföretaget Gartner Research förutspĂ„r att fram till 2021 kommer 25 procent av de digitala arbetarna att anvĂ€nda virtuella assistenter dagligen – upp frĂ„n bara 2 procent under 2019. För smĂ„ och medelstora företag (SMB) och nystartade företag innebĂ€r detta en möjlighet att anvĂ€nda en virtuell assistent för att ta hand om mer repetitiva och extra affĂ€rsprocesser. Att ha den hĂ€r tekniken som en del av ett verktyg som Cisco Webex – ett verktyg som mĂ„nga redan anvĂ€nder – kan bara göra det mer allmĂ€nt förekommande i hela branschen.

Företag - Statista - VÀrldsomspÀnnande företagsbaserad VDA-marknad 2016-2025

)

Sri Srinivasan, Senior Vice President och General Manager pÄ Cisco Webex, sa att Voicea-förvÀrvet faktiskt kommer att pÄverka produkter bortom Webex, inklusive Ciscos Cognitive Collaboration-initiativ. Detta initiativ Àr Ciscos utvecklingsarbete för att utnyttja olika avancerade tekniker för nya samarbetsmöjligheter, inklusive artificiell intelligens (AI), maskininlÀrning (ML) och röstassistenter.

“Vi Ă€r glada över att kunna börja arbeta med att introducera EVA i vĂ„r portfölj av samarbetsapplikationer och enheter,” sa Srinivasan. “Möjligheterna Ă€r kraftfulla genom att kombinera transkription [EVA] och samtals AI [Webex Assistant] motorer. “

Voiceas EVA Ă€r redan vĂ€l integrerat i Webex, sĂ„ funktionaliteten kommer att finnas tillgĂ€nglig för nuvarande kunder, vilket Ă€r den goda nyheten. “Du kommer att se en uppsĂ€ttning funktioner som vĂ„ra befintliga kunder kommer ur lĂ„dan,” sa Srinivasan. “Och det kommer att finnas ytterligare funktioner som kommer att lĂ€ggas till utöver det.”

Den dÄliga nyheten Àr att EVA och Voiceas teknik kommer att exklusivt tillhöra Cisco Webex nÀr förvÀrvet drar igenom. Detta innebÀr att tidigare integrationer med konkurrerande produkter kommer att upphöra, inklusive de med BlueJeans Meetings, GoToMeeting, Microsoft Skype for Business och Zoom Meeting.

TÀvling om Voice Tech i företaget

Cisco Webexs Voicea-förvÀrv kan starta ett lopp för att lÀgga till smart röstassistentteknik i mötes- och konferensbranschen. Daniel Newman Àr huvudanalytiker vid Futurum Research; han har följt innovationer i konferensutrymmet under en lÀngre tid. Newman sÀger att Cisco har Ätervunnit en tydlig topp tvÄ marknadsledarplats i slut-till-slut-samarbete, tillsammans med Microsoft.

“SĂ„ du kan förvĂ€nta dig att följare, liksom Microsoft, ska vara uppmĂ€rksamma pĂ„ detta och övervĂ€ga potentiella förvĂ€rv eller interna lösningar för att konkurrera med Voiceas tillagda möjligheter”, sĂ€ger Newman. “Konferenslösningssegmentet ser en snabb konvergens mellan produktivitet, analys och AI nĂ€r mötet avfall Ă€r riktat och lösningar utvecklas för att fĂ„ ut mer av mötetid, utnyttja teknik för att hjĂ€lpa.”

“Med Voiceas teknologi kommer Cisco att förbĂ€ttra sin Webex-portfölj av produkter med en kraftfull transkriptionstjĂ€nst som blandar AI och automatiserad taligenkĂ€nning [or ASR] för att lĂ„sa upp kraften i allt samarbete, som möten och samtal, “sa Srinivasan.” VĂ„rt första fokus med Voicea Ă€r att göra möten till en skattkista av digitala mötesanteckningar och insikter. Deltagare och icke-deltagare kan snabbt samla in den mest relevanta informationen frĂ„n dessa digitala anteckningar och insikter och förvandla ett textblock till anvĂ€ndbar information. “

EVA av Voicea kan svara pÄ talade kommandon

SÀkerhet och integritet för digitala assistenter

Att ta in röstassistentteknik i en vanlig produkt som Cisco Webex krÀver att man utbildar anvÀndarna om fördelarna med automatiskt taligenkÀnning, transkription i realtid och AI pÄ arbetsplatsen. Med en ökad medvetenhet om sÀkerhet och integritet har Cisco Webex genom sitt förvÀrv av Voicea den avundsvÀrda uppgiften att frÀmja tekniken som sÀker och integritetsfokuserad.

Med tanke pÄ den senaste tidens integritetsintrÄng i konsumentutrymmet mÄste leverantörer av företagslösningar och företagslösningar fördubbla hur röst- och transkriberad data hanteras sÀkert.

“NĂ€r du tar Voicea till Webex, omfattas det av Webex Security Cloud. All din mötesinformation lagras i ett enda internt moln. Din information gĂ„r inte till nĂ„got externt moln. Vi tillhandahĂ„ller ocksĂ„ mycket avsiktliga kontroller för integritet för EVA att delta i möten, sĂ€ger Srinivasan.

“Cisco Ă€r mycket mer erfarna och engagerade i tekniska lösningar som tar hĂ€nsyn till hĂ„rdvaru- och mjukvarusĂ€kerhet. SĂ„rbarheter som Slack och Zoom har sett Ă€r möjliga, men mycket mindre troligt med Cisco-lösningar pĂ„ grund av företagets djupa teknikbĂ€nk,” tillade Newman. “Jag tror att det Ă€r ett uppmuntrande drag för Cisco Webex. Deras investering Ă€r ett tydligt tecken pĂ„ engagemang för samarbetsportföljen.”