Cisco sÀkrar förbud mot kinesiska förfalskare

Cisco sÀkrar förbud mot kinesiska förfalskare

Cisco fick en stor seger den hÀr veckan efter att ha sÀkerstÀllt ett förelÀggande mot fyra kinesiska företag som tillverkar och sÀljer förfalskade versioner av sin nÀtverkshÄrdvara.

Som rapporter beviljades det tillfĂ€lliga förelĂ€ggandet efter en rĂ€ttegĂ„ng som inlĂ€mnats av Cisco i Eastern District i New York. Den pekade pĂ„ fyra kinesiska tillverkare – Shenzhen Tianheng Network Co., Gezhi Photonics Technology Co. Ltd., Shenzhen Sourcelight Technology Co. och Dariocom – som företaget anklagade för att ha producerat förfalskade versioner av sina sĂ€ndtagare.

NÀtverkssÀndtagaren möjliggör överföring av data i ett nÀtverk och Cisco levererar dem som en del av sitt företagsnÀtverksutrustning för anvÀndning i olika scenarier, varav vissa krÀver en mycket hög sÀkerhetsnivÄ. Dessa inkluderar sjukhus, militÀra anlÀggningar och mÄnga företagsmiljöer.

De fyra tillverkarna i frĂ„ga antas stĂ„ för över hĂ€lften av all förfalskad produktion av sĂ€ndtagare, sĂ„ blockering av försĂ€ljningen av deras produkter borde ha en positiv inverkan. FörelĂ€ggandet innebĂ€r att alla större online-Ă„terförsĂ€ljare – inklusive Amazon och eBay – inte lĂ€ngre kan tillĂ„ta att produkter som erbjuds av dessa företag, utan Cisco, sĂ€ljs. Detta bör ocksĂ„ göra det lĂ€ttare för de företag som köper Cisco-maskinvara att vara sĂ€kra pĂ„ att de faktiskt tillverkas av Cisco.

Ett annat positivt resultat av stÀmningen Àr att alla tillgÄngar som Àgs av de namngivna kinesiska företagen fryses, vilket gör det mycket svÄrare för dem att fortsÀtta handla, Ätminstone utanför Kina.