Chrome lösenord och nÀtfiske skydd blir mycket starkare

Chrome lösenord och nÀtfiske skydd blir mycket starkare

Om du anvÀnder Chrome för att surfa pÄ nÀtet, förvÀnta dig att dina lösenord kommer att granskas mycket nÀrmare frÄn och med nu.

Som Google förklarar har Chrome brutit lösenordsvarningar ett tag via ett lösenordskontrollstillÀgg, som har byggts in i Google-konton sedan oktober. Chrome 79 tar dock bort behovet av tillÀgget och gör det till en kÀrnfunktion i webblÀsaren. SÄ nu, nÀr du anger ett anvÀndarnamn och lösenord, kan Chrome automatiskt kontrollera om referenser har exponerats som en del av ett tidigare intrÄng.

Google lagrar alla brutna anvĂ€ndarnamn och lösenord som en “starkt hashad och krypterad kopia av data” pĂ„ sina servrar. Varje inloggning som utförs via Chrome 79 och framĂ„t utlöser automatiskt lösenordskontroll för att skicka dina uppgifter, som ocksĂ„ Ă€r hashade och krypterade, till Google. En kontroll utförs sedan för att se om de visas i Googles inspelade brottdata och anvĂ€ndaren informeras / uppmuntras att Ă€ndra lösenord om deras data har exponerats.

Under ingen tid under denna process kan Google se dina kontouppgifter eller veta om du anvĂ€nder ett lösenord som har brutits. Du kan ocksĂ„ styra hur lösenordskontrollsystemet fungerar frĂ„n Chrome-instĂ€llningarna under kategorin “Synkronisera och Google-tjĂ€nster”.

NÀtfiske skyddas ocksÄ mycket bÀttre i Chrome 79. Google varnar nu anvÀndare om de försöker ange sina uppgifter pÄ webbplatser som misstÀnks vara nÀtfiske. Hittills intrÀffade kontrollen endast för ditt Google-kontolösenord, och bara nÀr Sync var aktiverat. Nu sker dock samma kontroll utan att Sync behöver aktiveras och för alla lösenord som du har lagrat i Chrome. Och Google uppdaterar sin lista över osÀkra webbplatser var 30: e minut, vilket gör det mycket svÄrt för dem att bli oupptÀckta lÀnge.