Chrome-flikens snabbmeny förlorar alternativ

Chrome-flikens snabbmeny förlorar alternativ

Om du Àr en Chrome-anvÀndare som regelbundet högerklickar pÄ flikar för att komma Ät snabbmenyalternativen, förbered dig pÄ nÄgra Àndringar. Menyn hÄller pÄ att bli mycket kortare.

Som Techdows rapporterar har Chromium-teamet beslutat att ta bort fyra alternativ frÄn flikens snabbmeny efter Är av debatt om Àrendet och mycket datakramning. Dessa alternativ Àr:

Ny flik StĂ€ng andra flikar Öppna stĂ€ngt fönster BokmĂ€rk alla flikar

Det diskuteras pĂ„ Chromium bugs-forum som gĂ„r tillbaka till 2015 och diskuterar borttagning av snabbmenyalternativ “om anvĂ€ndningen inte uppvĂ€ger kostnaden.” En 2016 Ă„rs anvĂ€ndargranskning fann att alla ovanstĂ„ende alternativ som nu togs bort hade lĂ„ngt under 10 procents anvĂ€ndning av Chrome-anvĂ€ndare. BokmĂ€rk alla flikar var lĂ€gst med 0,64 procent.

Reddit-anvÀndare Leopeva64-2 laddade upp en bild som visar Àndringen detta kommer att göra i menyn:

Ändringar av snabbmenyn pĂ„ fliken Google Chrome (augusti 2019)

För kraftanvÀndare Àr detta sÀkerligen en frustrerande förÀndring eftersom nÄgra eller alla alternativ som försvinner Àr verkligen anvÀndbara.

Det Ă€r dock inte alla dĂ„liga nyheter, eftersom rammenyn uppdateras för att inkludera alternativet “BokmĂ€rk alla flikar”. Det innehĂ„ller ocksĂ„ redan möjligheten att öppna en ny flik, sĂ„ tvĂ„ av de fyra alternativen behĂ„lls Ă„tminstone nĂ„gon annanstans. Det finns kortkommandon, till exempel, att öppna en ny flik kan uppnĂ„s med CTRL-T.

Ändringarna av snabbmenyn finns i den senaste versionen av Chrome Canary och de filtreras ner till huvudversionen av Chrome som alla anvĂ€nder i sinom tid. SĂ„ om du Ă€r en vanlig anvĂ€ndare, förbered dig pĂ„ förĂ€ndringen.