Chrome 80 Àr mindre irriterande tack vare fÀrre popup-fönster

Chrome 80 Àr mindre irriterande tack vare fÀrre popup-fönster

En irriterande aspekt av det moderna internet Àr antalet meddelanden vi mÄste uthÀrda varje gÄng en ny webbplats laddas. Dessa popup-fönster verkar vanligtvis frÄga om du vill tillÄta meddelanden eller inte, vilket Google har beslutat att inte lÀngre behöver vara fallet i Chrome.

Som Chromium-bloggen förklarar kommer lanseringen av Chrome 80 ett nytt tystare anvÀndargrÀnssnitt för meddelanden att införas. Google erkÀnner vikten av att anvÀndare fÄr viktiga uppdateringar nÀr de surfar pÄ en webbplats eller onlinetjÀnst, men inser att det finns alldeles för mÄnga av dem nu.

NÀr Chrome 80 Àr installerat kommer begÀranden om tillstÄndstillstÄnd att ersÀttas i vissa fall med ett meddelande om att de Àr blockerade i adressfÀltet. Du kan klicka pÄ klockobjektet bredvid detta meddelande för att avblockera dem för webbplatsen. Den viktiga förÀndringen hÀr Àr bristen pÄ pop-up och dÀrför inget innehÄll som tÀcks av det och inget behov av att avvisa det.

Det tystare anvÀndargrÀnssnittet Àr en valfri funktion för anvÀndare, men den aktiveras automatiskt under tvÄ förhÄllanden. Det första Àr nÀr en anvÀndare Àr kÀnd för att vanligtvis blockera anmÀlningsbehörigheter, och den andra Àr för webbplatser som har mycket lÄga opt-in-priser för aviseringar. SÄ oavsett dina instÀllningar bör alla som anvÀnder Chrome 80 se en minskning av popup-fönster.

Aktivera det tystare anvĂ€ndargrĂ€nssnittet kan göras i stationĂ€ra och mobila Chrome frĂ„n InstĂ€llningar -> PlatsinstĂ€llningar. Det finns ett nytt alternativ som heter “Webbplatser kan be om att skicka aviseringar” som mĂ„ste vara aktiverat och sedan ett alternativ för “AnvĂ€nd tystare meddelanden” som ocksĂ„ mĂ„ste aktiveras. Efter det, förvĂ€nta dig en mĂ€rkbar minskning om meddelanden och förhoppningsvis en mycket mindre frustrerande surfupplevelse.

Webbplatsutvecklare som lider av mycket lÄga acceptansnivÄer kommer troligen att se sina meddelanden Ànnu mindre nÀr Chrome 80 Àr allmÀnt tillgÀnglig pÄ grund av den automatiska inskrivningen. De kan avregistreras, men bara genom att förbÀttra anvÀndarupplevelsen för anmÀlningsbehörighet pÄ deras webbplats (er).