Chatbot Creation 101: Vad du behöver veta

De flesta av oss har interagerat med en chatbot minst en gång, oavsett om det är på Facebook Messenger eller genom diskussioner med Alexa. De är inte ett nytt fenomen, men artificiell intelligens laddar deras smart på ett brett spektrum av enheter, från din telefon till det smarta hemmet.

Varje gång du använder Google Assistant, Siri och Alexa kommunicerar du med en avancerad chatbot som använder AI och maskininlärning. Men robotar kan också vara enkla, som popup-rutor på detaljhandelswebbplatser och lokala sökningar som erbjuder grundläggande information.

När tekniken utvecklas kommer robotar att erbjuda mer “mänskliga” svar under konversationen och kommer att kräva att vi alla har åtminstone en grundläggande kunskap om hur de fungerar. Här är vad du behöver veta.

Annons

Vad Chatbots kan göra

Skönheten i chatbots är hur olika de kan vara. De kan hjälpa kunder med e-handel, göra produktförslag och ge kundservice. De kan boka flyg, lägga ut restaurangbeställningar, tillhandahålla väderuppdateringar i realtid, spåra aktiemarknaden, hjälpa till med finansiella och bankbehov och mer.

Chatbots är programmerade olika beroende på vilken tjänst de förväntas tillhandahålla. Vi vet vad chatbots är och några av deras olika möjligheter, men för att förstå hur man utvecklar en är det viktigt att lära sig de olika typerna av bots och hur varje typ fungerar. Det finns tre huvudsakliga chatbotteknologier med varierande komplexitet – skriptad, intelligent och applikation.

Intelligent nyckelordsigenkänning

Intelligenta chatbots använder AI för att lära av varje konversation och anpassa. Dessa bots “ser” vad en person skriver och svarar därefter utan ett uttryckligt skript. Chatboten kan svara på öppna frågor genom anpassade nyckelord inbyggda i dess kod. Dessa bots är smarta, men de blir ibland förvirrade. Eftersom de letar efter nyckelord kommer en intelligent chatbot inte att kunna avgöra hur man ska svara på en fråga om för många av samma ord används i flera frågor.

Kontextuella Chatbots

Detta är för närvarande den mest avancerade chatbot-tekniken. Dessa robotar använder maskininlärning och artificiell intelligens för att lära av mänskliga konversationer genom en “försök och fel” -process i sina olika algoritmer. De kommer ihåg interaktioner med enskilda användare för att bli mer intelligenta över tid genom en slags eliminationsprocess, komma ihåg saker som betalningsinformation, adresser och upprepade beställningar för att så småningom fråga om till exempel din vanliga matorder är vad du vill. Allt du behöver göra är att säga “Ja”. Eftersom dessa är de mest komplexa botsna är de svårast att skapa.

Chatbot-plattformar och ramar

Chatbots är fortfarande en ganska ny teknik, men det finns två huvudsakliga sätt att utveckla en bot: utvecklingsplattformar och ramar.

Det enklaste sättet är att använda en utvecklingsplattform som chatfuel, botkit eller motion.ai, som erbjuder utvecklare (du) lättanvända gränssnitt och verktyg som dra-och-släpp-funktionalitet.

Botramar erbjuder mer komplexa verktygssatser och görs mer för utvecklare med tidigare kodningskunskap. De kodar tunga och tillhandahåller bara kodavsnitt som utvecklare kan ordna om och lägga till. De tre stora ramarna är Amazon Lex, Microsoft Bot Framework och Dialogflow.

Eftersom detta är en nybörjarguide rekommenderar vi att du bygger bots med hjälp av en plattform.

Tips för att bygga en chatbot

Det finns många detaljer att tänka på när du designar en egen chatbot, men några grundläggande punkter att tänka på: Vilken typ av bot vill du bygga? Vill du att det ska lyckas hålla en konversation eller vill du att det ska utföra kommandon? Vad är dess ton och personlighet? Använd alltid utvecklingsplattformens verktyg och vanliga frågor för att säkerställa en smidig utvecklingsupplevelse.

Publicera din Chatbot

Det finns en mängd alternativ för att publicera din bot; det finns till och med en anpassad .bot-URL för att ge din chatbot en dedikerad hemsida på internet och visa upp dina pinnar som utvecklas. De mest populära plattformarna att publicera en grundläggande chatbot på är Facebook, Slack, en personlig webbplats eller Twitter. Gå nu ut och bli den botutvecklare som du alltid har velat vara.

Vidare läsning

Affärsrecensioner

Affärens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button