Chatbot Creation 101: Vad du behöver veta

Chatbot Creation 101: Vad du behöver veta

De flesta av oss har interagerat med en chatbot minst en gÄng, oavsett om det Àr pÄ Facebook Messenger eller genom diskussioner med Alexa. De Àr inte ett nytt fenomen, men artificiell intelligens laddar deras smart pÄ ett brett spektrum av enheter, frÄn din telefon till det smarta hemmet.

Varje gÄng du anvÀnder Google Assistant, Siri och Alexa kommunicerar du med en avancerad chatbot som anvÀnder AI och maskininlÀrning. Men robotar kan ocksÄ vara enkla, som popup-rutor pÄ detaljhandelswebbplatser och lokala sökningar som erbjuder grundlÀggande information.

NĂ€r tekniken utvecklas kommer robotar att erbjuda mer “mĂ€nskliga” svar under konversationen och kommer att krĂ€va att vi alla har Ă„tminstone en grundlĂ€ggande kunskap om hur de fungerar. HĂ€r Ă€r vad du behöver veta.

Annons

Vad Chatbots kan göra

Skönheten i chatbots Àr hur olika de kan vara. De kan hjÀlpa kunder med e-handel, göra produktförslag och ge kundservice. De kan boka flyg, lÀgga ut restaurangbestÀllningar, tillhandahÄlla vÀderuppdateringar i realtid, spÄra aktiemarknaden, hjÀlpa till med finansiella och bankbehov och mer.

Chatbots Ă€r programmerade olika beroende pĂ„ vilken tjĂ€nst de förvĂ€ntas tillhandahĂ„lla. Vi vet vad chatbots Ă€r och nĂ„gra av deras olika möjligheter, men för att förstĂ„ hur man utvecklar en Ă€r det viktigt att lĂ€ra sig de olika typerna av bots och hur varje typ fungerar. Det finns tre huvudsakliga chatbotteknologier med varierande komplexitet – skriptad, intelligent och applikation.

Intelligent nyckelordsigenkÀnning

Intelligenta chatbots anvĂ€nder AI för att lĂ€ra av varje konversation och anpassa. Dessa bots “ser” vad en person skriver och svarar dĂ€refter utan ett uttryckligt skript. Chatboten kan svara pĂ„ öppna frĂ„gor genom anpassade nyckelord inbyggda i dess kod. Dessa bots Ă€r smarta, men de blir ibland förvirrade. Eftersom de letar efter nyckelord kommer en intelligent chatbot inte att kunna avgöra hur man ska svara pĂ„ en frĂ„ga om för mĂ„nga av samma ord anvĂ€nds i flera frĂ„gor.

Kontextuella Chatbots

Detta Ă€r för nĂ€rvarande den mest avancerade chatbot-tekniken. Dessa robotar anvĂ€nder maskininlĂ€rning och artificiell intelligens för att lĂ€ra av mĂ€nskliga konversationer genom en “försök och fel” -process i sina olika algoritmer. De kommer ihĂ„g interaktioner med enskilda anvĂ€ndare för att bli mer intelligenta över tid genom en slags eliminationsprocess, komma ihĂ„g saker som betalningsinformation, adresser och upprepade bestĂ€llningar för att sĂ„ smĂ„ningom frĂ„ga om till exempel din vanliga matorder Ă€r vad du vill. Allt du behöver göra Ă€r att sĂ€ga “Ja”. Eftersom dessa Ă€r de mest komplexa botsna Ă€r de svĂ„rast att skapa.

Chatbot-plattformar och ramar

Chatbots Àr fortfarande en ganska ny teknik, men det finns tvÄ huvudsakliga sÀtt att utveckla en bot: utvecklingsplattformar och ramar.

Det enklaste sÀttet Àr att anvÀnda en utvecklingsplattform som chatfuel, botkit eller motion.ai, som erbjuder utvecklare (du) lÀttanvÀnda grÀnssnitt och verktyg som dra-och-slÀpp-funktionalitet.

Botramar erbjuder mer komplexa verktygssatser och görs mer för utvecklare med tidigare kodningskunskap. De kodar tunga och tillhandahÄller bara kodavsnitt som utvecklare kan ordna om och lÀgga till. De tre stora ramarna Àr Amazon Lex, Microsoft Bot Framework och Dialogflow.

Eftersom detta Àr en nybörjarguide rekommenderar vi att du bygger bots med hjÀlp av en plattform.

Tips för att bygga en chatbot

Det finns mÄnga detaljer att tÀnka pÄ nÀr du designar en egen chatbot, men nÄgra grundlÀggande punkter att tÀnka pÄ: Vilken typ av bot vill du bygga? Vill du att det ska lyckas hÄlla en konversation eller vill du att det ska utföra kommandon? Vad Àr dess ton och personlighet? AnvÀnd alltid utvecklingsplattformens verktyg och vanliga frÄgor för att sÀkerstÀlla en smidig utvecklingsupplevelse.

Publicera din Chatbot

Det finns en mÀngd alternativ för att publicera din bot; det finns till och med en anpassad .bot-URL för att ge din chatbot en dedikerad hemsida pÄ internet och visa upp dina pinnar som utvecklas. De mest populÀra plattformarna att publicera en grundlÀggande chatbot pÄ Àr Facebook, Slack, en personlig webbplats eller Twitter. GÄ nu ut och bli den botutvecklare som du alltid har velat vara.

Vidare lÀsning

AffÀrsrecensioner

AffÀrens bÀsta val