CES tillÄter sexleksaker, förbjuder knappt klÀdda babys (och bros)

CES tillÄter sexleksaker, förbjuder knappt klÀdda babys (och bros)

CES 2020 tillÄter sexleksaker men avvisar spÀdbarn och manliga modeller. Konferensens arrangör, Consumer Technology Association (CTA), sade att beslutet Àr avsett att göra CES mer inkluderande för alla, bland anklagelser om sexism.

I januari stod CTA inför en motreaktion för att upphĂ€va en innovationspris till en kvinnlig sexleksak och sedan förbjuda tillverkaren av en enhet – en kvinnledd start – att visas pĂ„ CES 2019.

CTA har nu beslutat att klargöra sin stĂ„ndpunkt om sexleksaksprodukter. Som en del av ett Ă„rs försök kommer “tekniskt baserade sexuella produkter” att vara tillĂ„tna i kategorierna HĂ€lsa och vĂ€lbefinnande och start i Eureka Park-delen av utstĂ€llningen, sa organisationen i ett tisdagstillkĂ€nnagivande.

NĂ€sta Ă„rs CES förbjuder ocksĂ„ utstĂ€llare, bĂ„de manliga och kvinnliga, att bĂ€ra klĂ€der som Ă€r “sexuella avslöjande eller som kan tolkas som underklĂ€der.” Alla “klĂ€der som avslöjar ett överskott av bar hud eller kroppsöverensstĂ€mmande klĂ€der som kramar könsorgan fĂ„r inte bĂ€ras”, sade CTA.

Hur föreningen kommer att tillĂ€mpa de nya policyerna kan vara svĂ„rt. Men förvĂ€nta dig inte en flod av sexleksaker. Produkterna mĂ„ste vara ”innovativa och innehĂ„lla ny eller framvĂ€xande teknik för att kvalificera sig”, sĂ€ger CTA. Showen bibehĂ„ller ocksĂ„ sitt befintliga förbud mot pornografi. SĂ„ inga “anatomiskt korrekta dockor eller robotar avsedda att anvĂ€ndas i sexuella handlingar”, berĂ€ttade en CTA-talesman till PCMag.

“Tekniken mĂ„ste vara tillĂ€mplig pĂ„ mĂ€nniskors sexuella hĂ€lsa och vĂ€lbefinnande”, tillade talesmannen. “CES definierar sexuella hĂ€lsoprodukter som teknikprodukter som hjĂ€lper mĂ€nniskors fysiska vĂ€lbefinnande i förhĂ„llande till sexualitet.”

CES Sexleksak

CTA tog ett helt annat tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt nĂ€r det kom till Ose-sexleksaken, som ursprungligen var tĂ€nkt att fĂ„ ett pris vid CES i januari. CTA Ă„terkallade senare utmĂ€rkelsen med motiveringen att enheten var “omoralisk, obscent, anstĂ€ndig, vanhĂ€ftig eller inte i överensstĂ€mmelse med CTA: s image”, enligt enhetens tillverkare, start Lora DiCarlo.

Beslutet smackade av hyckleri, med tanke pĂ„ att andra sexleksaker och knappt klĂ€dda brudar har varit nĂ€rvarande pĂ„ den Ă„rliga utstĂ€llningen, vanligtvis för att roa manliga deltagare. “Du kan inte lĂ„tsas vara opartisk om du tillĂ„ter en sexrobot för mĂ€n men inte en vagina-fokuserad robotmassagerare”, skrev Lora DiCarlos VD, Lora Haddock, dĂ„. “Denna dubbla standard gör det tydligt att kvinnors sexualitet inte Ă€r vĂ€rd innovation.”

Arrangörerna bakom CES verkar ha tagit kritiken pÄ allvar. PÄ tisdagen sade CTA att de hade arbetat med ett antal externa rÄdgivare för att förbÀttra sin befintliga politik.

“CTA har Ă„tagit sig att utvecklas och fortsĂ€tta att skapa en upplevelse pĂ„ CES som Ă€r inkluderande och vĂ€lkomnande för alla”, sĂ€ger föreningens vice president, Karen Chupka, i dagens tillkĂ€nnagivande. Som en del av policyuppdateringarna har CTA ocksĂ„ samarbetat med ett företag som heter The Female Quotient som fokuserar pĂ„ att frĂ€mja jĂ€mstĂ€lldhet för att vara vĂ€rd för paneldiskussioner vid nĂ€sta Ă„rs CES.

Lora DiCarlo berĂ€ttade för PCMag att det stödde policyuppdateringarna och planer pĂ„ att visas pĂ„ nĂ€sta Ă„rs CES-utstĂ€llning. “Vi Ă€r optimistiska att detta Ă€r ett steg i rĂ€tt riktning”, sĂ€ger företaget om CTA-förĂ€ndringarna.

Kolla in PCMag EIC Dan Costa intervju med Lora DiCarlo VD Lora Haddock nedan.