CBSE 10: e resultatet 2020 förklarade: Hur man kontrollerar resultatet genom Umang-appen, DigiLocker, IVRS

karresults.nic.in, kseeb, karantala sslc resultat, karnataka PU resultat, karantaka sslc resultat, utbildningsnyheter, india resultat Så här kontrollerar du CBSE-klass 10 och 12-resultat i Umang-appen, DigiLocker (representativ bild)

CBSE styrelseklass 10: e resultatet 2020: Centralstyrelsen för gymnasieutbildning (CBSE) förklarade klass 10-resultat. Studenter som väntar på resultatet kan besöka officiella webbplatser cbseresults.nic.in och results.nic.in för att kontrollera deras betyg. Förutom officiella webbplatser kommer studenter också att kunna kontrollera resultatet på appar som UMANG och DigiLocker.

LÄS | Godkännandeprocent vid rekordhögt 91,46% i CBSE 10: e

HRD-ministern Ramesh Pokhriyal gratulerade studenterna. I sin tweet skrev ministern ”Kära studenter, föräldrar och lärare! CBSE har meddelat resultaten av klass 10 och kan nås på cbseresults.nic.in. Vi gratulerar er alla för att göra detta möjligt. Jag upprepar studentens hälso- och kvalitetsutbildning är vår prioritet. ”

Kära studenter, föräldrar och lärare!@ cbseindia29 har meddelat resultaten av klass X och kan nås på https://t.co/U3MU3QfULs.

Vi gratulerar er alla för att göra detta möjligt. Jag upprepar att studentens hälso- och kvalitetsutbildning är vår prioritet.

– Dr. Ramesh Pokhriyal Nishank (@DrRPNishank) 15 juli 2020

LÄS | HRD-minister Ramesh Pokhriyal gratulerar studenter

Lakhs av studenter kommer att kontrollera deras resultat genom att logga in på webbplatser som cbseresults.nic.in och results.nic.in vilket ökar chanserna för att dessa webbplatser kraschar eller saktar ner.

Förklarade | Varför CBSE: s beslut att sluta använda termen “misslyckas” spelar roll

För att undvika ett sådant scenario kan studenter ladda ner UMANG- eller DigiLocker-appen på sin smartphone för att kontrollera deras resultat. Studenter som inte har tillgång till en smartphone kan dock kontrollera sitt CBSE Class 10-resultat genom ett interaktivt röstsvarssystem (IVRS).

CBSE Board Class 10: e resultat 2020 LIVE-uppdateringar

Så här kontrollerar du dina CBSE Class10-resultat med DigiLocker, UMANG-appen och IVRS.

Kontrollera CBSE klass 10-resultat med DigiLocker

CBSE kommer att ge eleverna sina betygsark, migrationscertifikat och godkända certifikat digitalt den här gången. Detta kommer att vara en del av ‘Parinam Manjusha’ integrerad med DigiLocker-appen. CBSE skickar inloggningsuppgifter för DigiLocker-konto till studenter via SMS på deras registrerade mobilnummer.

CBSE 10: e resultatet 2020 Live: Kontrollera uppdateringar på hindi

Kontrollera CBSE klass 10-resultat med UMANG-appen

UMANG-appen finns på både Android och iOS. Eleverna måste ladda ner appen först och sedan öppna och klicka på fliken märkblad som visas på startskärmen. För att kontrollera resultatet måste eleverna ange sitt rullnummer och födelsedatum.

Kontrollera CBSE klass 10-resultat via IVRS

För studenter som inte har tillgång till smartphone kommer CBSE att ge resultat genom interaktivt röstsvarssystem (IVRS). CBSE har ännu inte avslöjat telefonnumret för IVRS. Antalet kommer att avslöjas innan resultaten offentliggörs.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button