CBI registrerar fuskmål mot 15 på Paytms klagomål

Paytm, Paytm-fuskfall, CBI Paytm-fall, Paytm-kundbedrägeri, Paytm digital plånbok, Central Bureau of Investigation, One97, Alibaba-finansiering Paytm, Paytm-leveransservice, Paytm India-användare, Paytm-demonetisering, teknik, tekniknyheter One97 är moderbolaget för Paytm som stöds av Kinas Alibaba Group

CBI på fredagen sa att det har registrerat ett ärende mot 15 Paytm-kunder för påstått fusk av den digitala plånboken till ett värde av 6,15 lakh efter att ha mottagit ett klagomål från moderbolaget.

“Central Bureau of Investigation (CBI) har registrerat ett ärende på ett klagomål från One97 Communications Ltd. med varumärket Paytm på torsdag”, sade byråns talesman Devpreet Singh till IANS.

One97 är moderbolaget för Paytm som stöds av Kinas Alibaba Group. Ärendet registrerades under olika anklagelser som handlade om kriminell konspiration, förfalskning och enligt bestämmelserna i IT-lagen, sade tjänstemannen.

Enligt henne har ärendet registrerats mot 15 privatpersoner som sägs vara Paytm-kunder. “I sitt klagomål sa Paytm att i vissa fall från mars 2014 till april 2016, där återbetalningar gjordes till kunderna, levererades order också framgångsrikt på samma kunder.”

”Eftersom leverans av beställningar lyckades bör återbetalning inte ske. Genereringen av återbetalningar har lett till förlust för Paytm till ett värde av 6,15 lakhs, tillade tjänstemannen.

Singh avböjde att säga om något ärende registrerades mot någon tjänsteman i Paytm eller dess moderbolag One97, och uppgav bara att “utredningen pågår”.

Läs: CBI går in för att undersöka Rs 6-lakh Paytm ‘bedrägeri’

På frågan om det var vanligt för CBI att ta upp fall av privata företag tills de har hänskjutits av centralregeringen eller enligt Högsta domstolens eller högsta domstolens anvisningar, sade Singh: ”CBI kan registrera ärenden enligt IT-lagen i till och med mot privatpersoner. ”

”CBI: s cybercell har gjort det sedan 2000”, sade hon och tillade: ”Och vi har gjort fall för Snapdeal, Google, Microsoft och många andra företag på deras klagomål och det är cybercellens jobb. ”

Paytm, som har en användarbas på 150 miljoner som den 21 november, sa att över fem miljoner användare tillkom efter den senaste demonetiseringen av högvärdiga valutor. Den bearbetar över sju miljoner transaktioner per dag, värt 120 miljoner kronor.

Relaterade Artiklar

Back to top button