Cathay Pacific registrerar passagerare under flygningar

Om du tar ett flyg ombord på ett Cathay Pacific-flygplan övervakas och spelas du in. Is säger det i den nyligen uppdaterade sekretesspolicyn.

Som CNN rapporterar uppdaterade flygbolaget sin integritetspolicy i slutet av juli för att göra det tydligt att passageraraktiviteten kommer att registreras både före och under en flygning. Det inkluderar att använda CCTV-kameror på flygplatsen och på flygplan för att fånga bilder av individer.

Som sekretesspolicyn säger samlar informationen som Cathay Pacific samlar in när du använder sina produkter och tjänster, “din användning av vårt inflight-underhållningssystem och inflight-anslutning, dina bilder som tagits via CCTV i våra flygplatslounger och flygplan.”

På frågan om kamerans användning bekräftade en talesman för flygbolaget till CNN att, “I linje med standardpraxis och för att skydda våra kunder och frontlinjepersonal finns det CCTV-kameror installerade i våra flygplatslounger och ombordflygplan nära cockpitdörren) av säkerhetsskäl “

Att lagra sådan detaljerad och personlig information kräver strikt säkerhet, vilket Cathay Pacific säger att det tillgodoser “kommersiellt rimliga fysiska, elektroniska och procedurmässiga garantier.” Användningen av ordet “rimlig” är inte särskilt lugnande, och det är inte heller det faktum att dina uppgifter kan överföras till andra länder och sitta på servrarna hos flygbolagets underleverantörer. När det gäller datalagring kommer Cathay Pacific att “behålla dina personuppgifter så länge det är nödvändigt.”

Flygbolaget använder inte kameror på baksätet för att spionera på passagerare, men dess uppgifter om datasäkerhet och tillförlitliga onlinebokningssystem fyller mig inte med förtroende. I oktober förra året avslöjade flygbolaget ett dataintrång som påverkade 9,4 miljoner passagerare. Senare i december började dess bokningssystem att sälja 16 000 dollar för 675 dollar, vilket det hedrade. Värre var dock det faktum att det hände igen bara två veckor senare.

Relaterade Artiklar

Back to top button