Cathay Pacific registrerar passagerare under flygningar

Cathay Pacific registrerar passagerare under flygningar

Om du tar ett flyg ombord pÄ ett Cathay Pacific-flygplan övervakas och spelas du in. Is sÀger det i den nyligen uppdaterade sekretesspolicyn.

Som CNN rapporterar uppdaterade flygbolaget sin integritetspolicy i slutet av juli för att göra det tydligt att passageraraktiviteten kommer att registreras bÄde före och under en flygning. Det inkluderar att anvÀnda CCTV-kameror pÄ flygplatsen och pÄ flygplan för att fÄnga bilder av individer.

Som sekretesspolicyn sĂ€ger samlar informationen som Cathay Pacific samlar in nĂ€r du anvĂ€nder sina produkter och tjĂ€nster, “din anvĂ€ndning av vĂ„rt inflight-underhĂ„llningssystem och inflight-anslutning, dina bilder som tagits via CCTV i vĂ„ra flygplatslounger och flygplan.”

PĂ„ frĂ„gan om kamerans anvĂ€ndning bekrĂ€ftade en talesman för flygbolaget till CNN att, “I linje med standardpraxis och för att skydda vĂ„ra kunder och frontlinjepersonal finns det CCTV-kameror installerade i vĂ„ra flygplatslounger och ombordflygplan nĂ€ra cockpitdörren) av sĂ€kerhetsskĂ€l “

Att lagra sĂ„dan detaljerad och personlig information krĂ€ver strikt sĂ€kerhet, vilket Cathay Pacific sĂ€ger att det tillgodoser “kommersiellt rimliga fysiska, elektroniska och procedurmĂ€ssiga garantier.” AnvĂ€ndningen av ordet “rimlig” Ă€r inte sĂ€rskilt lugnande, och det Ă€r inte heller det faktum att dina uppgifter kan överföras till andra lĂ€nder och sitta pĂ„ servrarna hos flygbolagets underleverantörer. NĂ€r det gĂ€ller datalagring kommer Cathay Pacific att “behĂ„lla dina personuppgifter sĂ„ lĂ€nge det Ă€r nödvĂ€ndigt.”

Flygbolaget anvÀnder inte kameror pÄ baksÀtet för att spionera pÄ passagerare, men dess uppgifter om datasÀkerhet och tillförlitliga onlinebokningssystem fyller mig inte med förtroende. I oktober förra Äret avslöjade flygbolaget ett dataintrÄng som pÄverkade 9,4 miljoner passagerare. Senare i december började dess bokningssystem att sÀlja 16 000 dollar för 675 dollar, vilket det hedrade. VÀrre var dock det faktum att det hÀnde igen bara tvÄ veckor senare.