Card Reveal – Nithogg – Descent of Dragons

Här är det helt nya Shaman Legendary-kortet: Nithogg.

Metabomb har fått exklusiv tidig tillgång till ett helt nytt kort från den kommande expansionen Descent of Dragons: Nithogg.

Lämpligen är denna Shaman Legendary en drake, och dess Battlecry kallar två 0/3 ägg. Till skillnad från tidigare äggminioner kläcks inte Nithoggs med en Deathrattle. Istället måste du få dem att överleva för en sväng innan de kläcker sig in i 4/4 Drakes med Rush.

Så här ser kortet ut, komplett med stora läskiga blixtar och överraskande fina axelmuskler.


Upptar 6 mana slot, 5/5 stat linje är inte särskilt imponerande. Men din motståndare måste hantera detta, liksom en omedelbar 6 extra hälsa i form av de kallade äggen. Om de inte blir av med dem skarpa, kommer de att hantera mycket mer följande sväng.

Du kommer att kämpa för att spela den här minionen från en förlorande position, eftersom om din fiende har en befintlig styrelsepresens, dödar de bara dina ägg med lätthet. Som sagt, en 6 mana 5/11 är inte hemskt, men du föredrar mycket att låta dessa ägg kläcka. Att spela Nithogg på ett tomt bräde verkar som ett mycket bättre rop, eftersom din motståndare blir för rädd för att spela något som kommer att dödas av dina 4/4 Drakes with Rush.


Det är som att ha ett par mjuka Taunt-hantlangare – din motståndare vill verkligen bli av med dem, annars har du precis spelat en 6 mana 13/13 (av vilken 8/8 har Rush), vilket är ganska löjligt.

Det är också en togenerator, vilket innebär att den kommer att synergisera bra med den nuvarande skörden av bredkort. Bloodlust och Vessina är ganska läskiga utsikter för din motståndare, och vi kommer att skapa några kryddiga däck för att utnyttja detta till fullo. Det stora antalet drakar som kommer upp i den här uppsättningen gör oss hoppfulla att ett Dragon Shaman-däck kommer att fungera, men vi kommer att hålla ett öga tills vi släpps.

Kolla in kortet i aktion nedan:

Descent of Dragons släpps tisdagen den 10 december. Vi kommer att bygga oss några däck för den kommande expansionen, och vi kommer också att arbeta hårt för att hålla dig uppdaterad om det senaste. Fram till dess, varför inte kolla in våra Hearthstone Battlegrounds-guider, som vår hjälte Tier List eller våra tips och tricks?

Relaterade Artiklar

Back to top button