Card nerfs förväntas före slutet av februari – Hearthstone

Hearthstones speldirektör Ben Brode tog till de officiella forumen igår för att redogöra för lagets tankar om det nuvarande läget för metaspelet, beskriva några viktiga statistik om kortlek och kortanvändning och ge en antydan om att ett kortbalans kommer i slutet av denna månad .

Efter en lång beskrivning av vad Hearthstone-metagame egentligen är och hur laget definierar balans förklarade Brode några viktiga statistik om det aktuella metagame.

30% av spelarna testar Shaman på Legend 17% av spelarna använder Shaman i alla led De dominerande däck är Aggro, Midrange, Control och Jade Shaman Jämför ovanstående statistik med den värsta procentuella dominansen i Hearthstones historia: 35% för “Undertaker Hunter ”Ovanför rang 5 spelas Small-Time Buccaneer och Patches the Pirate-paketet i cirka 50% av alla matcher. Det bästa däcket i den nuvarande metan har en vinstnivå på 52%, jämfört med 60% vinstnivå för Undertaker Hunter.

Härifrån gick Brode i mer detalj om lagets filosofi för att hantera dessa siffror. Det är svårare att sammanfatta detta avsnitt än de punkter som gjorts ovan, så här är den fullständiga texten:

”När vi utvärderar balansen tittar vi på vinstraten för däck och klasser, jämför dem med det omöjliga idealet (50%) och i värsta fall (60%). Att veta att 50% är omöjligt, vi vill bara att det ska vara “nära”.

”Detta är ingen vetenskap, men för oss har det traditionellt varit mellan 53% och 56%. Detta är dock inte det viktigaste måttet. Om ett däck har en vinstprocent på 70%, men bara en handfull spelare spelar det, är det bra. Det orsakar inte problem med icke-variant spel … ännu. Traditionellt när ett kort har en mycket hög vinstnivå, börjar folk kopiera det, och det blir en större och större del av metan. Ett annat viktigt övervägande för oss vid den tiden är Räknare.

”När en kortlek förlorar för specifika kort eller andra kortlekar, kan spelare belönas för att ha spelat dessa räknare eftersom det kortet ökar i popularitet. Om ett däck någonsin blev 60% av metan, men det fanns ett däck som enkelt slog det, skulle du kunna ha en vinstprocent på 60% genom att spela det däcket, och det skulle bli det nya bästa däcket i metan.

”Detta fenomen får meta att förändras över tiden. Vi har sett det hittills sedan lanseringen av Gadgetzan – Pirate Warrior slog toppar på 30%, men krympte till så låga som 10% över tiden. Det fanns också några dagar då Reno Warlock var det dominerande däcket och där Rogue var det dominerande däcket på mycket höga nivåer. När metan ändras ändå vill vi inte göra kortändringar.

”Just nu är Aggro Shaman ett av våra högsta win-rate däck, men har en 35% vinstnivå jämfört med Control Warrior-däck som är inställda för att slå dem. Reno Mage är också en dålig match för dem. Betyder det att det har blivit “korrekt” att spela Control Warrior? Det beror på de andra däcken i metan, och om Aggro Shaman fortsätter att bli mer populär. Fibonacci utnyttjade nyligen den förutsägbara metan och byggde ett Control Warrior-däck som gjorde mycket bra mot Aggro Shaman.

”Vi tror att det är viktigt att låta bra spelare känna igen skift i metan och dra nytta av deras kunskap innan metaskiften och” lösningen ”förändras. Det här är en av de största anledningarna till att vi inte tar ner kort så ofta. När meta stagnerar för länge; När det inte finns några bra räknare; När de bästa däcken inte är roliga att spela eller förlora för; det är alla anledningar till att vi har gjort balansjusteringar tidigare. Om ett däck är populärt i några veckor är det inte en anledning att göra en nerf på egen hand. Vi måste vara oroade över det roliga, inte se några nya motstrategier, eller vara tillräckligt långt borta från en ny innehållsutgåva för att vara oroliga för stagnation under lång tid.

Det är i slutet av detta inlägg som Brode gör en mycket vag kommentar om hur laget avser att göra de ändringar som det gör anser är nödvändiga. Även om inga kort nämns i det här inlägget har laget tidigare pekat på Small-time Buccaneer som ett problematiskt kort snarare än Patches the Pirate. Balanseringsplåstret kommer fram i slutet av denna månad, med ett tillkännagivande som beskriver ändringarna som kommer en vecka eller så tidigare.

Så det leder oss till idag. Ett annat övervägande för att göra en balansjustering är att planera runt en klientkorrigering för var och en av våra plattformar. Vi arbetar med möjligheten att streama balansjusteringar (och annat innehåll) direkt till spelarnas enheter, men tills vi har den förmågan måste vi släpp en klientkorrigering för att ändra på ett kort.

Vår nästa patch är planerad till slutet av denna månad. Du kan förvänta dig ett meddelande från oss om balansförändringar antingen i veckan eller så fram till det datumet.

Relaterade Artiklar

Back to top button