Capital One Hacker anklagad för att rikta sig mot 30 andra företag

Federala åklagare undersöker om den påstådda Capital One-hackaren, Paige Thompson, också stal uppgifter från mer än 30 andra företag och organisationer, enligt en ny domstol.

Feds pekar på servrar som beslagtagits från Thompsons hem när utredare arresterade den 33-årige Seattle-infödingen förra månaden. Servrarna “inkluderar inte bara data som stulits från Capital One, utan också flera terabyte med data som stjälts av Thompson från mer än 30 andra företag, utbildningsinstitutioner och andra enheter”, sade åklagare i domstolen.

Federala utredare undersöker fortfarande om uppgifterna från de andra offren innehåller någon känslig information. “Till exempel verkar mycket av uppgifterna inte vara uppgifter som innehåller personlig identifierande information”, sade åklagarna. Icke desto mindre förbereder USA sig på att anklaga Thompson för ytterligare brott baserat på data som finns på den beslagtagna servern.

“Även om inte alla dessa intrång involverade stöld av personlig identifierande information, verkar det troligt att ett antal av intrången gjorde det”, tillade åklagare.

Thompson, en tidigare Amazon Web Services-ingenjör, arresterades förra månaden på anklagelser om att hon utnyttjade en sårbarhet i Capital One: s databaser för att stjäla kreditkortsdokument från 106 miljoner människor, de flesta i USA. I en Slack-kanal som hon använde före arresteringen indikerade Thompson att hon också hade hackat flera ytterligare organisationer, inklusive Ford, Vodafone, Infoblox och Ohio Department of Transportation.

Domstolen avstår från att namnge de andra företagen och grupperna som Thompson påstås samla in data från. Emellertid sa Ohio Department of Transportation till PCMag att det verkar som om Thompson bara drog offentliga data från sina servrar. VodaFone och Infoblox säger att de inte har hittat några tecken på att de har brutits.

Enligt tisdags domstolsansökan hävdar Thompson att hon aldrig sålt eller delat de uppgifter som hon påstås ha stulit från Capital One och de andra företagen. Hittills har federala agenter avslöjat inga bevis som tyder på att hon ljuger, men de fortsätter att undersöka.

I domstolsansökan krävde åklagarna Thompsons kvarhållande av rädsla för att hon skulle kunna begå ytterligare cyberintrång eller försöka fly från landet. Åklagarna citerade också Thompsons “långa historia” om att hota att döda andra och begå “självmord av polis.”

Thompson är planerad att träffa i domstol för hennes interneringsförhandling på torsdag.

Relaterade Artiklar

Back to top button