Canon tar staplad sensorteknik till PowerShot Line

Canon tar staplad sensorteknik till PowerShot Line

Canon uppdaterar tvÄ av sina entusiastiska PowerShot-kameror, G7 X Mark II och G5 X, och lÀgger till en modernare bildsensor som stöder snabbare burst-capture och 4K-video, tillsammans med nÄgra andra förfiningar.

FrĂ„n utsidan ser PowerShot G7 X Mark III mycket ut som Mark II. Kroppsstilen Ă€r i stort sett densamma – en fickvĂ€nlig pek-och-skjut med en touch-LCD med framĂ„tvĂ€nd selfiestöd.

Zoomobjektivet Ă€r ocksĂ„ oförĂ€ndrat, en 24-100mm f / 1,8-2,8, och medan sensorupplösningen pĂ„ 20MP matchar ocksĂ„ Mark II, sĂ„ Ă€r sensorn mycket annorlunda. Den staplade designen lĂ€ser upp mycket snabbare Ă€n det mer fotgĂ€ngande 1-tums BSI CMOS-chipet som anvĂ€ndes i föregĂ„ende generation. Det praktiska resultatet Ă€r mycket snabbare inspelning i Raw-format – upp till 30 fps med fast fokus och upp till 8,3 fps med kontinuerlig fokus aktiverad.

Sensorn stöder 4K-videoinspelning vid 30 bilder per sekund med bildsensorns fulla bredd. Om du vÀljer 1080p kan du skjuta bildfrekvensen till 120 bilder per sekund, vilket kan spelas upp som ett kvarts hastighet i slow motion-klipp med 30 bilder per sekund.

Andra funktioner i noten inkluderar stöd för 9:16 vertikal videoinspelning, Bluetooth och Wi-Fi-anslutning och laddning i kameran via USB-C. Livestreaming till YouTube direkt frÄn kameran stöds, men du mÄste ansluta det till ett Wi-Fi-nÀtverk eller koppla det till din telefon för att fÄ det online.

G7 X Mark II kommer att skickas i augusti. Canon kommer att erbjuda den i svart eller silverfÀrgad yta, med en prislapp pÄ $ 749,99.

Canon PowerShot G5 X Mark II

DÀr uppgraderingen till G7 inte gjorde mÄnga kosmetiska förÀndringar, kommer Àgare av G5 X Mark II att mÀrka att Mark III Àr en helt annan design. Det Àr mycket mer i linje med G7. Den svÀngbara LCD-vinkeln tappas, till förmÄn för en framÄtvÀnd selfieskÀrm.

EVF i ögonhöjd Àr inte borta, men den Àr dold. Den glider in i kroppen nÀr den inte anvÀnds och dyker upp precis som blixt nÀr det behövs. Det Àr en mycket liknande design som Sony anvÀnder i sin RX100 VA (999,99 $), en konkurrerande kamera med samma typ av 1-tums staplad bildsensor.

DÀr Sony har en ganska kort 24-70 mm zoom gÄr G5 X Mark II lÀngre. Dess 24-120mm f / 1.8-2.8-objektiv Àr inte den absolut lÀngsta zoom som vi har sett i denna typ av kamera, men den Àr den lÀngsta med ett f / 1.8-2.8 f-stop.

Linsen och EVF Àr de differentierande faktorerna mellan G7 X Mark III och G5 X Mark II. Andra bild- och videofunktioner Àr identiska. G5 kommer ocksÄ att skickas i augusti och kostar $ 899,99.

Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Slutligen tillkÀnnager Canon ocksÄ en ny lins för sitt spegelfria RF-system idag. RF 24-240mm F4-6.3 IS USM har ett stort 10x-förhÄllande, men vÀger bara 1,7 pund. Det Àr planerat att skickas i september för 899,99 USD pÄ egen hand, eller i ett paket med EOS RP pÄ ingÄngsnivÄ för 2 199 $.