Canon tar staplad sensorteknik till PowerShot Line

Canon uppdaterar två av sina entusiastiska PowerShot-kameror, G7 X Mark II och G5 X, och lägger till en modernare bildsensor som stöder snabbare burst-capture och 4K-video, tillsammans med några andra förfiningar.

Från utsidan ser PowerShot G7 X Mark III mycket ut som Mark II. Kroppsstilen är i stort sett densamma – en fickvänlig pek-och-skjut med en touch-LCD med framåtvänd selfiestöd.

Zoomobjektivet är också oförändrat, en 24-100mm f / 1,8-2,8, och medan sensorupplösningen på 20MP matchar också Mark II, så är sensorn mycket annorlunda. Den staplade designen läser upp mycket snabbare än det mer fotgängande 1-tums BSI CMOS-chipet som användes i föregående generation. Det praktiska resultatet är mycket snabbare inspelning i Raw-format – upp till 30 fps med fast fokus och upp till 8,3 fps med kontinuerlig fokus aktiverad.

Sensorn stöder 4K-videoinspelning vid 30 bilder per sekund med bildsensorns fulla bredd. Om du väljer 1080p kan du skjuta bildfrekvensen till 120 bilder per sekund, vilket kan spelas upp som ett kvarts hastighet i slow motion-klipp med 30 bilder per sekund.

Andra funktioner i noten inkluderar stöd för 9:16 vertikal videoinspelning, Bluetooth och Wi-Fi-anslutning och laddning i kameran via USB-C. Livestreaming till YouTube direkt från kameran stöds, men du måste ansluta det till ett Wi-Fi-nätverk eller koppla det till din telefon för att få det online.

G7 X Mark II kommer att skickas i augusti. Canon kommer att erbjuda den i svart eller silverfärgad yta, med en prislapp på $ 749,99.

Canon PowerShot G5 X Mark II

Där uppgraderingen till G7 inte gjorde många kosmetiska förändringar, kommer ägare av G5 X Mark II att märka att Mark III är en helt annan design. Det är mycket mer i linje med G7. Den svängbara LCD-vinkeln tappas, till förmån för en framåtvänd selfieskärm.

EVF i ögonhöjd är inte borta, men den är dold. Den glider in i kroppen när den inte används och dyker upp precis som blixt när det behövs. Det är en mycket liknande design som Sony använder i sin RX100 VA (999,99 $), en konkurrerande kamera med samma typ av 1-tums staplad bildsensor.

Där Sony har en ganska kort 24-70 mm zoom går G5 X Mark II längre. Dess 24-120mm f / 1.8-2.8-objektiv är inte den absolut längsta zoom som vi har sett i denna typ av kamera, men den är den längsta med ett f / 1.8-2.8 f-stop.

Linsen och EVF är de differentierande faktorerna mellan G7 X Mark III och G5 X Mark II. Andra bild- och videofunktioner är identiska. G5 kommer också att skickas i augusti och kostar $ 899,99.

Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Slutligen tillkännager Canon också en ny lins för sitt spegelfria RF-system idag. RF 24-240mm F4-6.3 IS USM har ett stort 10x-förhållande, men väger bara 1,7 pund. Det är planerat att skickas i september för 899,99 USD på egen hand, eller i ett paket med EOS RP på ingångsnivå för 2 199 $.

Relaterade Artiklar

Back to top button