Canon RF 600mm f / 11 IS STM och RF 800mm f / 11 IS STM inspirerades av linser frÄn 1960-talet

Canon RF 600mm f / 11 IS STM och RF 800mm f / 11 IS STM inspirerades av linser frÄn 1960-talet

TvÄ av de konstigaste och överraskande produkter som Canon tillkÀnnagav i Är var Canon RF 600mm f / 11 IS STM och Canon RF 800mm f / 11 IS STM superteleobjektiv. Det finns verkligen inga andra linser pÄ marknaden och granskare har varit positivt överraskade över hur anvÀndbara dessa linser Àr.

DC Watch fick chansen att intervjua Canon-ingenjörerna som ansvarade för dessa linsdesigner, och det Àr ganska coolt dÀr idén till dem kom ifrÄn.

UppifrÄn och ned: Canon R 600mm f / 5.6, Canon R 800mm f / 8 och Canon R 1000mm f / 11 linser frÄn 1960 (bildkredit: Canon // Digital Camera World)

Enligt Canons ingenjörer inspirerades idéerna till dessa linser av superteleobjektiv frÄn 1960-talet.

Canon RF-fÀste gör ocksÄ dessa linser möjliga, eftersom kamerorna kan autofokusera vid f / 22, vilket inte var möjligt pÄ DSLR.

Jag ville skapa specifikationer som bara kan uppnĂ„s med EOS R-systemet och njutning genom nya anvĂ€ndarupplevelser. Bland dem undrade jag om jag kunde bryta igenom de tre barriĂ€rerna för “tunga, stora och dyra” för superteleobjektiv. Canons CMOS AF med dubbla pixlar Ă€r stark mot AF Ă€ven i mörkret, sĂ„ en super-teleobjektiv med ett stort F-nummer kan vara möjligt.

Eftersom EOS R-systemet kan mÀta avstÄnd upp till maximal blÀndare pÄ f / 22, trodde jag att f-vÀrdet för linsen ensam skulle vara f / 11, med tanke pÄ installationen av en 2x förlÀngare. Med f / 8 blir linsen tjockare och med f / 16 överstiger den f / 22 nÀr 2x förlÀngaren Àr ansluten.

Till och med under enreflexkameraens tid undrade jag om jag kunde komma nÀrmare vÀrlden av superteleobjektiv som överstiger 400 mm. Jag övervÀgde att öka F-antalet som jag gjorde den hÀr gÄngen, men det fungerade inte. Om du ökar F-vÀrdet kan du bara AF i mitten av skÀrmen. Med en reflexkamera med en lins blev sökaren mörk och det fanns oro för anvÀndbarhet, sÄ jag gav upp.

Dessa nya supertelefoner f / 11 kommer att bli ganska populÀra eftersom fler och fler mÀnniskor testar dem. Jag har Ànnu inte fÄtt tag pÄ en, men jag hoppas snart.

Du kan lÀsa hela intervjun pÄ DC Watch.