Canon RF 600mm f / 11 IS STM och RF 800mm f / 11 IS STM inspirerades av linser från 1960-talet

Två av de konstigaste och överraskande produkter som Canon tillkännagav i år var Canon RF 600mm f / 11 IS STM och Canon RF 800mm f / 11 IS STM superteleobjektiv. Det finns verkligen inga andra linser på marknaden och granskare har varit positivt överraskade över hur användbara dessa linser är.

DC Watch fick chansen att intervjua Canon-ingenjörerna som ansvarade för dessa linsdesigner, och det är ganska coolt där idén till dem kom ifrån.

Uppifrån och ned: Canon R 600mm f / 5.6, Canon R 800mm f / 8 och Canon R 1000mm f / 11 linser från 1960 (bildkredit: Canon // Digital Camera World)

Enligt Canons ingenjörer inspirerades idéerna till dessa linser av superteleobjektiv från 1960-talet.

Canon RF-fäste gör också dessa linser möjliga, eftersom kamerorna kan autofokusera vid f / 22, vilket inte var möjligt på DSLR.

Jag ville skapa specifikationer som bara kan uppnås med EOS R-systemet och njutning genom nya användarupplevelser. Bland dem undrade jag om jag kunde bryta igenom de tre barriärerna för “tunga, stora och dyra” för superteleobjektiv. Canons CMOS AF med dubbla pixlar är stark mot AF även i mörkret, så en super-teleobjektiv med ett stort F-nummer kan vara möjligt.

Eftersom EOS R-systemet kan mäta avstånd upp till maximal bländare på f / 22, trodde jag att f-värdet för linsen ensam skulle vara f / 11, med tanke på installationen av en 2x förlängare. Med f / 8 blir linsen tjockare och med f / 16 överstiger den f / 22 när 2x förlängaren är ansluten.

Till och med under enreflexkameraens tid undrade jag om jag kunde komma närmare världen av superteleobjektiv som överstiger 400 mm. Jag övervägde att öka F-antalet som jag gjorde den här gången, men det fungerade inte. Om du ökar F-värdet kan du bara AF i mitten av skärmen. Med en reflexkamera med en lins blev sökaren mörk och det fanns oro för användbarhet, så jag gav upp.

Dessa nya supertelefoner f / 11 kommer att bli ganska populära eftersom fler och fler människor testar dem. Jag har ännu inte fått tag på en, men jag hoppas snart.

Du kan läsa hela intervjun på DC Watch.

Relaterade Artiklar

Back to top button