Caffeine Rush: Vilka kaffebutiker har snabbast gratis Wi-Fi?

Letar du efter en plats att få jobbet gjort med en kopp joe? Medan 4G LTE och 5G båda ofta är snabbare, är gratis kafé Wi-Fi fortfarande avgörande för många avlägsna arbetare eftersom det fungerar inomhus och det är obegränsat.

År 2019 tar den lilla elitkaffekedjan Joe & the Juice kronan för den snabbaste kaffekedjan Wi-Fi, medan Dunkin ‘Donuts slår Starbucks när det gäller hastighet bland stora nationella kedjor.

Vinnare: Det snabbaste gratis kaféet Wi-Fi

Snabbaste gratis kafé Wi-Fi Alla kaffekedjor
Joe & the Juice
Vad är det för Joe & the Juice, kanske du frågar? Det är en dansk kedja med 200 globala butiker, som kombinerar en kaféupplevelse-Jamba Juice-upplevelse. Det har tydligen också mycket bra gratis Wi-Fi. Här i USA visar våra uppgifter företagets butiker i Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Diego, San Francisco Bay och Washington DC. Joe & the Juice-platserna slog ut Dunkin ‘Donuts med en genomsnittlig nedladdningshastighet på 42,4 Mbps jämfört med 40,4 Mbps. De snabbaste Joe & the Juice-butikerna finns i New York City; varje test vi såg med hastigheter över 100 Mbps är på Manhattan.

Snabbaste gratis kafé Wi-Fi Stora kaffekedjor
Dunkin ‘Donuts
I samma test förra året fick Dunkin ‘en smal vinst över Starbucks, men i år finns det ett enormt gap i nedladdningshastigheter. Som med Joe & the Juice är Dunkin ‘Donuts snabbaste resultat också regionala. Vi såg hastigheter över 100 Mbps främst i butiker i New England, New Jersey, New York och Philadelphia, inte på Dunkins många andra nationella platser. Till skillnad från Joe & the Juice är chansen att det finns en Dunkin i ditt område.

Gratis Wi-Fi-hastigheter på kaffebutiken, 2019

Hur vi testar kaféets Wi-Fi

För att bestämma den snabbaste kaféet använde vi nästan 100 000 Wi-Fi-tester som togs mellan 1 augusti 2018 och 10 augusti 2019 med appen Ookla Speedtest på Android-enheter och iPhones. (Obs: Ookla ägs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.) Vi verifierade att testerna gjordes på kaféer genom en kombination av Wi-Fi SSID och Foursquare-affärsplatsdatabasen. Vi accepterade endast kedjor med mer än 100 tester för året. Generellt sett kunde vi inte undersöka kaféer som inte är kedjor eftersom de inte hade tillräckligt med tester eller vi inte kunde identifiera deras SSID.

Antalet tester per kedja varierade kraftigt, liksom kedjornas storlek. Vi såg 500 eller färre tester från Caffe Nero, Capital One Cafe, The Coffee Bean & Tea Leaf, Joe & the Juice, Krispy Kreme, Philz och Tim Hortons. Caribou Coffee och Peet’s visade mellan 600 och 2500 test. Vi fick 12 000 från Dunkin ‘Donuts och mer än 62 000 från Starbucks.

En sak som vi märkte: Kafékedjor är idag mycket regionala. När Dunkin ‘och Starbucks tas ut ur kartan är olika kedjor grupperade på olika platser. På kartan nedan kan du se hur Peets är centrerad i Kalifornien, medan Caribou är fokuserad i övre Mellanvästern, Krispy Kreme är främst i söder, Tim Hortons har många platser i Ohio och Michigan och Caffe Nero är främst runt Boston. (Vissa färger syns inte i vissa städer här eftersom de överlappar kraftigt.)

Coffeeshop Wi-Fi-karta

Även i 5G-eran, kaféets Wi-Fi-frågor

4G LTE har bara inte kapacitet för massiv bärbar datoranvändning, så 4G-serviceplaner tenderar att ha begränsande begränsningar för internetdelning. Millimetervåg 5G som AT&T och Verizon installerar har kapacitet, men det har allvarliga problem att göra det genom fönster och väggar. (Kaféer kan dock använda 5G-anslutningar på sina tak för att driva deras Wi-Fi.)

5G-enheter är också mycket dyra just nu och kommer inte att vara utbredda på flera år. Enligt forskningsföretaget IDC kommer 5G-telefoner fortfarande att utgöra endast 26 procent av den globala försäljningen till 2023. Nästan allt har dock redan Wi-Fi.

Så under överskådlig framtid kommer Wi-Fi att vara hur vi kopplar upp våra satellitkontor.

Dunkin ‘Beats Starbucks

När vi pratade med Dunkin ‘Donuts förra året fick vi veta att det var mitt i en systemuppgradering. Konsumenterna kunde se om en butik uppgraderades av sitt Wi-Fi SSID: butiker med “Dunkin Donuts Guest” var snabbare än de med bara “Dunkin Guest.”

Det ser ut som att Dunkin ’till stor del har slutfört sin uppgradering. Medan testerna förra året var relativt jämnt fördelade mellan det snabbare “Dunkin Donuts Guest” SSID och det långsammare “Dunkin Guest” -nätverket, hade vi i år mer än 11 ​​000 tester på det snabbare nätverket och bara 641 tester på det långsammare.

“Vi har framgångsrikt transformerat Dunkins Wi-Fi-nätverk i alla butiker i Dunkin i USA för att bättre kunna betjäna våra gäster. Denna omvandling inkluderar att ersätta nätverkshårdvara, lägga till dedikerade trådlösa åtkomstpunkter samt ökad nätverksbandbredd där det finns. Vi är stolta att erbjuda ett av de snabbaste Wi-Fi-nätverken i restaurangbranschen för att hålla våra gäster igång och anslutna, berättade Dunkin i ett uttalande.

Resultaten är inte beroende av den ISP butiken använder; test körs mot “Dunkin Guest” SSID-butiker med Comcast Business och Spectrum eftersom deras ISP: er var betydligt långsammare än test som kördes på “Dunkin Donuts Guest” med samma ISP.

Starbucks har också två huvudsakliga SSID: er, med en liknande hastighetsskillnad. Vi såg mer än 57 000 tester på det snabbare “Google Starbucks” -nätverket och cirka 5 000 på det långsammare “Starbucks WiFi.” Men “Dunkin Guest” var snabbare än “Google Starbucks.” Med det sagt, är Starbucks snabbaste hastigheter bättre fördelade över hela landet, men svårare att hitta i något tunnelbanaområde. Abilene, Austin, Charleston och Kansas City är alla hem för snabba Starbucks-platser.

Om vi ​​tittar på våra 2018-resultat mot våra 2019-resultat kan du se hur Caribou Coffee och Dunkin ‘verkar ha haft systemuppgraderingar, men Peet’s och Starbucks har inte haft några.

2018 vs 2019 Coffeeshop-hastigheter

Joe & the Juice kan ha vunnit bara genom att inte ha någon äldre utrustning som saktar ner det, eftersom det är en relativt ny kedja. Joe gick precis in på den amerikanska marknaden 2017; Dunkin-platser har erbjudit gratis Wi-Fi i flera år längre än så. Precis som Dunkin ‘förlitar sig Joe främst på Comcast och Spectrum som sina internetleverantörer, men de test vi undersökte visade bättre resultat i Joe-butikerna.

Som med förra året kan de olika sätten människor använder Dunkin ‘och Starbucks Wi-Fi också spela en roll i Dunkins vinst. Starbucks uppmuntrar människor att sitta i timmar med bärbara datorer; Dunkin ‘i mitt grannskap har maximalt 20 minuters sittplatser.

Så för en snabb, mycket koffeinfylld uppladdning är Dunkin ‘Donuts din bästa satsning. Joe & the Juice är en plats att sitta en stund och arbeta. Starbucks hamnar på andra plats bland kaféer som uppmuntrar dig att lösa. Och om du är på väg till The Coffee Bean & Tea Leaf eller Philz … håll dig till kaffet.

Wi-Fi-säkerhet

Är gratis Wi-Fi säkert?

Offentligt Wi-Fi är otroligt bekvämt, men det är inte nödvändigtvis säkert. Du vet inte vem som kan vara i nätverket med dig och om de försöker se din aktivitet. Verksamheten som tillhandahåller Wi-Fi kan också spionera på dig för att se vad kunderna handlar om och fatta sina egna affärsbeslut därefter.

Den bästa idén är att använda en VPN när du använder allmänt Wi-Fi. VPN krypterar dina data när de reser över det offentliga nätverket, vilket förhindrar att Wi-Fi-leverantören förstår vad du gör. Det finns ett antal bra gratis VPN-nätverk tillgängliga, men de har alla avvägningar. Om du är villig att betala lite för säkerheten, kolla in våra högst rankade VPN-tjänster på vilken plattform som helst.

Relaterade Artiklar

Back to top button