Buzz Aldrin väger in på Nvidias Moon Landing Recreation

En av Nvidias senaste demonstrationer har väckt intresset hos den tidigare NASA-astronauten Buzz Aldrin.

För att fira 50-årsjubileet för månlandningen gjorde Nvidia en video som återskapade det historiska ögonblicket i realistisk detalj med hjälp av den senaste grafiktekniken. Företaget bad sedan Aldrin, den andra mannen som gick på månen, vad han tyckte om det.

“Det är ett ganska bra jobb”, sa han och pekade på demon när den visar sitt återskapade jag håller på att röra vid månen för första gången. Du kan höra hans kommentarer i den Nvidia-sponsrade videon nedan.

Nvidias månlandningsdemo debuterade först 2014, men företaget uppdaterade den nyligen med företagets RTX-grafikteknik, som kan simulera miljontals ljusstrålar i en 3D-miljö allt i realtid.

“Resultatet: en vacker, nästan filmisk skildring av en av historiens stora stunder”, sa Nvidia i ett blogginlägg på fredagen. “Före RTX-tekniken kunde bara specialeffekter som gör att gårdar arbetar i timmar eller till och med dagar på en enda scen i en film hantera denna nivå av realism.”

Företagets teknik användes också för att fånga månens “öde” miljö, enligt Aldrin. “Du gör en teknisk analys av detta, som visar en ny tolkning och det fångar min uppmärksamhet”, sa han i en intervju med Nvidia.

Aldrin var imponerad nog att han uppmuntrade Nvidia att skapa en annan astronautrelaterad demo med honom när han tar en rymdpromenad. “Jag har ett bra foto som du kan arbeta med nästa. Det kallas den första selfien i rymden”, sa han.

Du kan ladda ner originalversionen av Nvidias demo, men den inkluderar inte stöd för RTX-grafik.

Relaterade Artiklar

Back to top button