Buzz Aldrin vÀger in pÄ Nvidias Moon Landing Recreation

Buzz Aldrin vÀger in pÄ Nvidias Moon Landing Recreation

En av Nvidias senaste demonstrationer har vÀckt intresset hos den tidigare NASA-astronauten Buzz Aldrin.

För att fira 50-Ärsjubileet för mÄnlandningen gjorde Nvidia en video som Äterskapade det historiska ögonblicket i realistisk detalj med hjÀlp av den senaste grafiktekniken. Företaget bad sedan Aldrin, den andra mannen som gick pÄ mÄnen, vad han tyckte om det.

“Det Ă€r ett ganska bra jobb”, sa han och pekade pĂ„ demon nĂ€r den visar sitt Ă„terskapade jag hĂ„ller pĂ„ att röra vid mĂ„nen för första gĂ„ngen. Du kan höra hans kommentarer i den Nvidia-sponsrade videon nedan.

Nvidias mÄnlandningsdemo debuterade först 2014, men företaget uppdaterade den nyligen med företagets RTX-grafikteknik, som kan simulera miljontals ljusstrÄlar i en 3D-miljö allt i realtid.

“Resultatet: en vacker, nĂ€stan filmisk skildring av en av historiens stora stunder”, sa Nvidia i ett blogginlĂ€gg pĂ„ fredagen. “Före RTX-tekniken kunde bara specialeffekter som gör att gĂ„rdar arbetar i timmar eller till och med dagar pĂ„ en enda scen i en film hantera denna nivĂ„ av realism.”

Företagets teknik anvĂ€ndes ocksĂ„ för att fĂ„nga mĂ„nens “öde” miljö, enligt Aldrin. “Du gör en teknisk analys av detta, som visar en ny tolkning och det fĂ„ngar min uppmĂ€rksamhet”, sa han i en intervju med Nvidia.

Aldrin var imponerad nog att han uppmuntrade Nvidia att skapa en annan astronautrelaterad demo med honom nĂ€r han tar en rymdpromenad. “Jag har ett bra foto som du kan arbeta med nĂ€sta. Det kallas den första selfien i rymden”, sa han.

Du kan ladda ner originalversionen av Nvidias demo, men den inkluderar inte stöd för RTX-grafik.