Business Choice Awards 2020: Routrar och servrar / nätverksansluten lagring

Ingen vill tänka aktivt på internetroutrar på kontoret – det borde helt enkelt tillhandahålla anslutning och internetåtkomst. På samma sätt bör ingen oroa sig för åtkomst till filer och tjänster på företagets servrar och nätverkslagring – det borde bara hända. Enligt PCMag-läsare som betygsatt sina kontorsroutrar och servrar finns varumärkena att välja nedan.

Arbetsroutrar för 2020

Före förra året Cisco hade bara fått den bästa affärsrouterutmärkelsen i denna undersökning två gånger tidigare, 2013 och 2014. Nu går det starkt för andra året i rad och tar hem topplistan för routrar på företagsnivå med våra läsare.

Den andra vinnaren på SOHO / SMB-kontorssidan i nedre delen är också bekant: Som oss. Det har varit en konsekvent toppspelare i den här undersökningen i flera år, bara missat 2017 i det senaste minnet.

Utmärkande poäng inkluderar Asus som får 8,7 för installation och en mördare 8,8 för sannolikheten att rekommenderas till kollegor. (Respondenter bedömer tillfredsställelse på en skala från 0 för extremt missnöjd till 10 för extremt nöjd.) Cisco har också den bästa tillförlitlighetspoäng du kan tänka dig vid 9,1.

Det är inte allt solsken och rosor för våra två bästa vinnare; båda såg sitt totala poängfall från förra året till i år cirka två tiondelar av en poäng, Asus till 8,6 och Cisco till 8,4. Inte en stor oro men något att hålla ett öga på – Cisco har också de övergripande lägsta poängen i diagrammet när det gäller installation och kostnad / värde, men det är inte förvånande för stora företagsroutrar. Plus det tappade nästan en halv punkt med sannolikheten att rekommenderas, ner till 8,3.

De andra aktörerna som gjorde nedskärningen i våra undersökningsresultat i år inkluderar Linksys, Netgear och TP-Link, som alla har tillräckliga poäng över hela nöjdheten över 8,1. Ingen av dem sticker ut i någon av de andra kategorierna över vad Asus eller Cisco har, även om de kommer nära, särskilt Netgear’s 8.6 för installation och bandet har med Linksys för tillförlitlighet vid 8.8.

Nedan är den fullständiga tabellen med resultat för Business Choice 2020: Routrar.

BC20 ROUTERS FULL BORD

Arbetsservrar / NAS-enheter för 2020

Låt oss prata om konsistens först: Synology är en så lång tid som vinnare i den här slotten att det vore en sukkersats att säga att allt annat kunde hända. Företagets NAS-enheter för företag hade små – som en tiondels poäng – minskningar i poäng som total tillfredsställelse (9.0) och sannolikheten att rekommenderas till kollegor (9.1), men det tar inte bort något av glansen. I nästan varje enskild faktor är företaget i en egen liga.

Andra höga punkter inkluderar installation vid 9,2, tillförlitlighet vid 9,2 (vilket är högre än förra årets 9,1), teknisk support (8,8) och reparationer (långt upp från förra årets något dystra 7,9). Om dessa siffror inte räcker för att få dig att köpa Synology vet jag inte vad som är.

Men om du behöver en riktig server för företaget, föreslår vi att du tittar på Western Digital i år. Förra året gick priset till Dell, men det sjönk från 8,8 totalt ner till 8,5. Det satte sin övergripande tillfredsställelse poäng i jämförelse med WD, men brytaren är att WD har en högre poäng i nästan alla andra faktorer, inklusive sannolikheten för att få rekommendation (8,6 jämfört med Dells 8,4). Du kommer inte vara olycklig med att få en Dell i år, men siffrorna indikerar att du kanske vill kolla in WD också.

Till skillnad från routervärlden (se ovan) tar Cisco upp den bakre i denna kategori, med sina servrar bara en totalpoäng på 7,8. Cisco är i lågklass speciellt för kostnad / värde på 6,6. HPE, som det brukar göra i de flesta produktkategorier i våra undersökningar, är strikt mitt på vägen.

Nedan är den fullständiga tabellen med resultat för Business Choice 2020: servrar och NAS-enheter.

BC20 SERVER FULL BORD

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com! Registrera dig för e-postlistan What’s New Now att få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button