Business Choice Awards 2019: VPN-tjänster för arbete, fjärråtkomst

Virtuella privata nättjänster gör vägar hemma, som de borde, men på jobbet har de funnits mycket längre, vilket möjliggör fjärråtkomst till servrar och tjänster för telependlare eller människor som bara inte kan sluta arbeta.

Denna Business Choice-undersökning tittar på fjärråtkomst-VPN för andra gången och lägger till frågor om betalda VPN-tjänster som människor använder på jobbet som gör att de (eller åtminstone får IT-folket) att känna sig riktigt säkra.

VPN-tjänster för arbete

Business Choice-tätningBusiness Choice-tätning

ExpressVPN
Den här omfattande VPN-tjänsten är favoriten för företagsanvändare, som utpekade den för utmärkt tillförlitlighet och användarvänlighet, och fann att ExpressVPN inte gör mycket för att försämra enhetens prestanda eller internethastigheter.

Oavsett om du ställer in det själv eller IT gjorde det åt dig, ExpressVPN är VPN-användare i diken föredrar. Tjänsten fick den högsta totala nöjdhetspoängen på 8,9 (av 10), plus höga poäng för tillförlitlighet, användarvänlighet, teknisk support, enhetsprestanda och internethastigheter. Det bundet sin höga poäng med Privat Internetanslutning om pålitlighet och sannolikheten att rekommenderas till kollegor.

Det är ganska hals-och-hals med faktiskt privat internet. Tjänsten – som vann vårt Readers ‘Choice-pris för konsumentanvändning av VPN – toppade ExpressVPN på ett visst mått: värde. Det var 8,9 där det var oavgjort med NordVPN. Privat internetåtkomst fick också ett något högre nettopromotorpoäng på 78 (av 100) jämfört med ExpressVPNs 72.

NordVPN är den mest använda av VPN: erna i vår undersökning, men fler användare är inte alltid lika gladare användare. Nords poäng är alla lite bagatell med undantag för installationen, där det var på topp med en 9,4 och en bunden högteknologisk supportpoäng på 8,6 med ExpressVPN.

Poängen för dessa tre tjänster är alla ganska bra och du kommer inte ångra att du registrerar dig för någon av dem, för att vara ärlig, om siffrorna är någon indikator. Den du och ditt företag vill undvika är Symantecs Norton Secure VPN, som klarar sig dåligt över alla mått.

Fjärråtkomst VPN

Business Choice-tätningBusiness Choice-tätning

Pulse Secure
En ny utmanare anländer för att ta bort de stora namnen i fjärråtkomst-VPN: er Pulse Secure spikade priset i år med höga poäng och beröm från affärsanvändare. När ditt kontor planerar att erbjuda distansarbete ber du dem att gå med Pulse Secure för din hemmaanslutning.

Med en VPN-tjänst kan vem som helst – till och med en anställd – registrera sig och känna sig säkra, men fjärråtkomst-VPN är lite knepigare. De kräver IT-avdelningen som ställer in servrar för att ge åtkomst till dem som loggar in. Så medan trafiken fortfarande är säker är åtkomsten specifik för verksamheten.

Förra året var favoriten för att kryptera sådan trafik Cisco med AnyConnect-programvaran, men för 2019 går utmärkelsen Pulse Secure.

Medan Cisco AnyConnect hade samma totalpoäng som den fick förra året – 8,3 – Pulse Secure avslutade med en totalpoäng på 8,5, mer än tillräckligt för att ta priset. Intressant nog fick Pulse Secure, Cisco och OpenVPN alla 7,8 poäng för sannolikheten att de skulle rekommenderas till kollegor, men Pulse fick det högsta Net Promoter Score från samma fråga (26 av 100).

Puls är inte på topp i alla kategorier. Cisco ligger före installation och enhetsprestanda, och de två är bundna för enkel användning. Vilken du väljer för ditt företag kan bero på vikten av dessa faktorer.

Förmodligen den enda leverantören att undvika i VPN-anslutningar med fjärråtkomst verkar vara Microsoft. Förra året hade den bara 7,3 totalt nöjdhetspoäng, och även om det förbättrade det till 7,9 den här gången låg Redmonds VPN i botten av varje ranking, med en särskilt dålig poäng för teknisk support på 6,9.

Relaterad berättelseSe alla våra VPNs för Work-undersökningsresultat.

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button