Business Choice Awards 2019: Project Management och Business Team Messaging Tools

Förra året var första gången vi undersökte PCMag-läsare om verktygen de använder på jobbet för att hålla sina team i rörelse och grooving, och projektledningsappar är populära (åtminstone hos chefen) för att hålla alla på plats.

Näringslivet har också många, många alternativ för teamchatt-appar för att hålla kommunikationslinjerna öppna och rörliga, och det är de tjänster som PCMag-läsare ansåg bäst.

Verktyg för projektledning

Business Choice-tätningBusiness Choice-tätningTrello

Trellos övergripande poäng för tillfredsställelse hoppade markant i år och var mer än tillräckligt för att tjäna det godkännandet från PCMag-läsare. Det här kanbanverktyget som endast är online går för den visuella vägen för att hålla sysslor och projekt enkelt hanterade. Det tog de höga poängen i varje kategori där den rankades.

Trello bröt formen på den här; det är det första projektledningsspecifika verktyget som gör något högre än 7,5 övergripande poäng (av 10) i våra undersökningar. Att det lyckades ha en 8.0 i en programvarukategori som inte många svarande tycks omfamna (få människor älskar verktygen på dem) verkar inget annat än mirakulöst. I själva verket lämnade det förra årets vinnare, Microsoft Project, i dammet trots att Microsofts poäng var densamma i år som 2018.

Trellos mycket visuella tillvägagångssätt när det gäller projektledning ledde också till att tjänstens poäng ökade inom andra områden. Det hoppade från en användarvänlighet på 7,8 förra året till 8,7 den här gången, och dess installationspoäng gick från 7,6 till 9,2. Pålitligheten hade ett liknande steg från 7,3 till 9,1.

Vi använder också Business Choice-undersökningen för att fastställa ett Net Promoter Score (NPS) för varumärken, vilket är ett sätt att titta på hur många som pratar positivt eller negativt om ett verktyg. Förra året hade nästan alla projektledningsverktyg ett negativt tal (av -100 till +100) för en NPS. I år var Trello den enda av utmanarna som gick positivt vid +18, vilket inte exakt är en ladugård för en NPS, men ändå bättre än resten.

Andra utmanare i dessa resultat inkluderade Jira, som tappade en tiondels poäng i sin totala poäng och i botten, som förra året, är Microsoft Planner, en del av Office 365 Business och anses allmänt vara en lättvikt i sin klass; även vår recension nämner att det saknas många viktiga funktioner, så denna placering är ingen överraskning. För mer expertutlåtande, läs The Best Project Management Software.

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för verktyg för projektledning.

Verktyg för meddelandesamarbete / samarbetsgrupper

Business Choice-tätningBusiness Choice-tätningSlak

Slacks 2019-poäng ökade inte signifikant från förra året, men det behövde inte göra mycket för att vinna denna kategori igen. Slack gör särskilt bra när det gäller installation, tillförlitlighet och övergripande chatt / meddelanden – vilket naturligtvis är vad det handlar om, om än med många förmåner och extrafunktioner.

De två bästa varumärkena på den här listan är båda PCMag Editors Choice-val. Medan vi gillar Microsoft Teams, gillar vi Slak mycket mer – och det gjorde du också. Slacks totala poäng på 7,8 verkar inte så mycket (inte att en C + är så dålig, barn), men det är verkligen bättre än C- (7.1) som tjänats av Microsoft Teams, med Cisco Webex Teams precis bakom det på 7.0. Och ju mindre sagt om Workplace by Facebook – som försöker sätta ett socialt mediaansikte på dina konversationer på arbetsplatsen – desto bättre.

Slacks förbättringar på vissa områden sedan förra året är små, men det såg en bra ökning av tillförlitlighet (8,0 till 8,8), installation (8,0 till 8,7) och sannolikheten att rekommenderas (7,7 till 8,2). Vi betygsatte det också på flera värden som vi inte använde förra året, och fann det överst för kostnad / värde till 8,5 (även om Slacks kostnad är högre än de flesta, uppfattas det inte så) och chatt / meddelanden (8.7).

Microsoft har många inlägg inom dessa områden; Projekt, planerare och team är alla representerade. Men även om du kombinerade diagrammen ovan skulle ingen komma nära att matcha beröm från läsare som Slack och Trello fick. (Läs mer The Best Business Messaging Apps.)

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för meddelandeverktyg för affärsteam.

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button