Bug som tvingade Apple att inaktivera Walkie-Talkie-appen är nu fixad

UPPDATERING 22/7/19: Apple har fixat Walkie-Talkies sårbarhet med dagens iOS 12.4-utgåva. Funktionaliteten har nu aktiverats igen.

Originalhistoria:

Apple har tvingats inaktivera sin Walkie-Talkie-app efter att en sårbarhet upptäcktes som gjorde det möjligt för någon att lyssna på din iPhone (387,95 $ på Amazon) utan samtycke.

Walkie-Talkie-appen introducerades med lanseringen av WatchOS 5 i september förra året och gjorde det möjligt att genomföra FaceTime-ljudsamtal på samma sätt som att prata i en walkie-talkie. Men som TechCrunch rapporterar, även om appen fortfarande finns på Apple Watch, kommer inget samtal att gå igenom om du försöker använda den idag.

Apple blev medvetna om sårbarheten genom sin säkerhets- och sekretesssupportsida där rapporter kan lämnas in. Företaget uppskattade följande uttalande till TechCrunch angående vad som hände:

Även om det bara är ett mindre besvär för Apple Watch-ägare ($ 699,00 hos Amazon), kommer Apple att vara angelägna om att stänga säkerhetshålet och låta Walkie-Talkie-appen fungera igen. Tillbaka i januari upptäckte en tonåring att han kunde höra ljudet från sina kompisers enheter när han lade dem till en FaceTime-gruppchatt. Precis som den senaste sårbarheten var det möjligt att lyssna utan tillstånd. Apple lanserade en fix några veckor senare, men vi var alla kvar och undrade hur säker iOS är. Enligt dagens bevis finns det fortfarande några hål.

Relaterade Artiklar

Back to top button