Bug som tvingade Apple att inaktivera Walkie-Talkie-appen Àr nu fixad

Bug som tvingade Apple att inaktivera Walkie-Talkie-appen Àr nu fixad

UPPDATERING 22/7/19: Apple har fixat Walkie-Talkies sÄrbarhet med dagens iOS 12.4-utgÄva. Funktionaliteten har nu aktiverats igen.

Originalhistoria:

Apple har tvingats inaktivera sin Walkie-Talkie-app efter att en sÄrbarhet upptÀcktes som gjorde det möjligt för nÄgon att lyssna pÄ din iPhone (387,95 $ pÄ Amazon) utan samtycke.

Walkie-Talkie-appen introducerades med lanseringen av WatchOS 5 i september förra Äret och gjorde det möjligt att genomföra FaceTime-ljudsamtal pÄ samma sÀtt som att prata i en walkie-talkie. Men som TechCrunch rapporterar, Àven om appen fortfarande finns pÄ Apple Watch, kommer inget samtal att gÄ igenom om du försöker anvÀnda den idag.

Apple blev medvetna om sÄrbarheten genom sin sÀkerhets- och sekretesssupportsida dÀr rapporter kan lÀmnas in. Företaget uppskattade följande uttalande till TechCrunch angÄende vad som hÀnde:

Även om det bara Ă€r ett mindre besvĂ€r för Apple Watch-Ă€gare ($ 699,00 hos Amazon), kommer Apple att vara angelĂ€gna om att stĂ€nga sĂ€kerhetshĂ„let och lĂ„ta Walkie-Talkie-appen fungera igen. Tillbaka i januari upptĂ€ckte en tonĂ„ring att han kunde höra ljudet frĂ„n sina kompisers enheter nĂ€r han lade dem till en FaceTime-gruppchatt. Precis som den senaste sĂ„rbarheten var det möjligt att lyssna utan tillstĂ„nd. Apple lanserade en fix nĂ„gra veckor senare, men vi var alla kvar och undrade hur sĂ€ker iOS Ă€r. Enligt dagens bevis finns det fortfarande nĂ„gra hĂ„l.