Bug LÄt Xiaomi-sÀkerhetskameror komma Ät bilder frÄn andra kameror

Bug LÄt Xiaomi-sÀkerhetskameror komma Ät bilder frÄn andra kameror

HemsÀkerhetskameror frÄn den kinesiska leverantören Xiaomi lider av ett alarmerande fel som kan lÄta dem dra stillbilder frÄn andra kunders kameror med en smart Nest-enhet frÄn Nest Nest.

SÄrbarheten fick Google och Xiaomi att tillfÀlligt dra i kontakten pÄ sÀkerhetskameraintegrationen mellan kamerorna och de smarta skÀrmarna tills grundorsaken Àr fixad.

Problemet kom fram pÄ torsdag nÀr en Reddit-anvÀndare publicerade video och skÀrmdumpar av vad som hÀnder nÀr hans Google Nest Hub fÄr Ätkomst till en Xiaomi Mi Home Security-kamera som han registrerade med enheten. Nest Hub kommer att visa svartvita stillbilder som till synes har tagits frÄn andra Xiaomi-sÀkerhetskameror som Àr anslutna till internet.

NÀr jag laddar Xiaomi-kameran i mitt Google-hubb fÄr jag stillbilder frÄn andras hem !! frÄn r / googlehome

Även om bilderna Ă€r korniga och delvis krypterade avslöjar de fortfarande vad som verkar vara interiören i mĂ€nniskors hem. En bild visade till och med att en baby lĂ„g i en spjĂ€lsĂ€ng. Problemet fick Google att snabbt stĂ€nga av integrationen med Xiaomi-kameror, som först rapporterades av Android Police. “Vi Ă€r medvetna om problemet och Ă€r i kontakt med Xiaomi för att arbeta med en fix,” sa en Google-talesman.

Xiaomi skyller pĂ„ problemet pĂ„ en 26 december “cache-uppdatering” som den rullade ut för att förbĂ€ttra kamerastreamingkvaliteten. Företaget fortsatte med att sĂ€ga att felet förekommer under “extremt sĂ€llsynta förhĂ„llanden” nĂ€r ett Google Nest Hub fungerar under dĂ„liga nĂ€tverksförhĂ„llanden.

Ingen av företagen har utarbetat problemet. Men Xiaomis uttalande föreslÄr att företagets sÀkerhetskameror tar en ögonblicksbild och lagrar bilden i enhetens cache nÀr internet Àr lÄngsamt. Men av nÄgon anledning lÀcker samma bilder i Googles molnÀtverk.

“Vi har ocksĂ„ funnit att 1044 anvĂ€ndare var med sĂ„dana integrationer och endast ett fĂ„tal med extremt dĂ„liga nĂ€tverksförhĂ„llanden kan pĂ„verkas. Det hĂ€r problemet kommer inte att hĂ€nda om kameran Ă€r lĂ€nkad till Xiaomis Mi Home-app”, tillade den kinesiska leverantören.

Spionbuggen hittades eftersom oro för sÀkerhetskameror i hemmet har tagit rubriker. Förra mÄnaden bröt hackare in pÄ internetanslutna kameror frÄn Ring genom att gissa kundernas svaga lösenord. Detta gjorde det möjligt för hackarna att spionera pÄ och trakassera kunder genom att anvÀnda kamerornas larm- och röstfunktioner.

Som svar har Ring rĂ„det att enhetsĂ€gare anvĂ€nder starka lösenord och övervĂ€ger att aktivera tvĂ„faktorautentisering. ÄndĂ„ understryker problemen riskerna med internetanslutna sĂ€kerhetskameror. Om du köper en kamera, var medveten om vad du sĂ€tter i och tĂ€nk tvĂ„ gĂ„nger pĂ„ var du placerar den.