BSNL satsar på 4G VoLTE, 5G-försök för att förbli ‘framtida redo’

BSNL, 4G-tjänster, 5G, BSNL 4G VoLTE-tjänster, BSNL 4G-spektrum, BSNL-intäkter, BSNL-infrastrukturuppbyggnad, nya basstationer, Nokia-utveckling, ZTE-utveckling, förväntningar på dataanvändning, obegränsad rösttjänster BSNL satsar på nationell utrullning av 4G VoLTE-tjänster, även om det inleds förberedande arbete med 5G för att förbli framtida redo.

Statligt ägda BSNL satsar på nationell utrullning av 4G VoLTE-tjänster, även när det börjar förberedande arbete på 5G för att förbli framtida redo, har en topptjänsteman sagt. “Vi ser fram emot att panorera Indien 4G VoLTE lansera och söka spektrum från regeringen,” BSNL ordförande och verkställande direktör Anupam Shrivastava berättade PTI. Sent förra året hade telco skrivit till Department of Telecom (DoT) för att tilldela luftvågor i 700 MHz-bandet för att rulla ut 4G-tjänster. Företaget räknar med att snart få regeringens godkännande för att använda luftvågor i 700 MHz-band för att erbjuda 4G- och 5G-tjänster i framtiden.

BSNL skulle krävas för att matcha högsta budpris för att förvärva spektrumet, men historiskt sett är det inte nödvändigt att delta i auktion. Men med tanke på telekombranschens höga skuldbörda kan den föreslagna auktionen av spektrum i olika band försenas med ett år. Telco kommer sannolikt att rapportera en intäkt på 28 700 cror under 2016-17, mot 28 400 cr cr året innan trots hård priskrig från Reliance Jio. Shrivastava sa att BSNL: s balansräkning är minst utnyttjad med bara 5 000 crore-skulder och företaget strävar också efter lönsamhet på nettonivå under 2018-19.

Han medgav att BSNL har lämnats kvar men under de senaste åren är det på en väckelsebana när den ramlar upp sin infrastruktur. Företaget har slutfört 6 000 kronor för att ställa in 40 000 nya basstationer som kommer att implementeras av Nokia och ZTE. Nokia kommer att utföra arbetet i södra och västra regioner medan ZTE kommer att göra det i norr och öster. Telekomminister Manoj Sinha hade nyligen sagt att landet bytte från röstcentrerat till datacentrerat och förväntade sig att dataanvändningen i Indien snart skulle överträffa Kina och USA.

VoLTE-tjänsten möjliggör jämn röstkommunikation via datapipeline. BSNL hade infört flera konkurrensutsatta system för data men kunde inte erbjuda gratis obegränsad röst men med VoLTE kommer det att göra sådana ansträngningar möjliga, sade tjänstemän. Andra privata telekomfabriker som Bharti Airtel, Idea Cellular och Vodafone arbetar också i VoLTE-rymden. Shrivastava sa att interaktion med Nokia redan hade ägt rum på 5G för fältförsök och ett kunskapsdelningsavtal har undertecknats med nätverksföretaget Coriant.

Relaterade Artiklar

Back to top button