Brillo, Googles operativsystem utformat för Internet-of-Things, startar vid I / O 2015: rapport

Brillo kommer att vara Googles svar för IoT.  (Källa: Associated Press) Brillo kommer att vara Googles svar för IoT. (Källa: Associated Press)

Brillo, ett operativsystem för IoT-enheter (Low-Powered Internet of Things) utvecklas av Google och det kommer att lanseras vid den kommande I / O-konferensen, som börjar den 28 maj.

Historien rapporterades först av The Information (för att läsa hela artikeln kommer användare att behöva prenumerera) som noterar att Googles Brillo OS kommer att köras på enheter med 64 eller 32 MB RAM-minne och att det kommer att lanseras under Android-märket.

En annan rapport om Fortune säger att Google har bekräftat att Brillo inte kommer att vara en del av Nest-divisionen, även om operativsystemet kommer att fungera med Nest-enheter. Nest tillverkar smarta termostater mm för hem och förvärvades av Google för 3,2 miljarder dollar i januari 2014.

Som rapporten om Fortune, påpekar med dessa IoT-enheter som smarta lås, sensorer, etc. chiptillverkare tillhandahåller det som kallas Real-Time Operating System (RTOS). Genom att lansera Brillo kommer Google att berätta för utvecklare och IoT-skapare att de ska använda sin RTOS och därmed kommer Google att ha mer tillgång “till minne och säkerhet”, säger Förmögenhet Rapportera.

Naturligtvis är Google inte det enda som arbetar på IoT-enheter. Samsungs Tizen skulle vara ett sådant alternativ även om det inte har drivits för IoT lika mycket och istället är begränsat till Samsungs tv-apparater hittills.

Sedan finns det Apples HomeKit, ett system som låter användare kommunicera med sina smarta glödlampor, röklarm via sin iPhone. HomeKit stöds av tillverkare som Haier, Withings, Philips, iDevices, Belkin, Honeywell och Kwikset, etc, och användare vänder sig till sin iPhone för att styra IoT-aktiverade prylar, glödlampor etc. som erbjuds av dem.

Brillo är inte det enda nya som Google kommer att erbjuda på Google I / O i år. Företaget kommer också att visa upp Android M, nästa nivå av Android OS för mobil med nya sekretessfunktioner som kan begränsa hur många behörigheter en app får på mobil OS.

Android-fans bör också förvänta sig en ny Googles onlinetjänstfototjänst, som gör det möjligt att dela Facebook och Twitter.

Läs mer: Android M debuterar på Google I / O 2015: Allt du behöver veta

Relaterade Artiklar

Back to top button