Boston Dynamics hyr nu ut sin robothund “Spot”

Boston Dynamics släpper äntligen ut sin robothund på världen.

Företaget säljer nu Spot till early adopters. Den fyrbenta maskinen kan i princip trava runt som en hund, och genom åren har Boston Dynamics visat hur Spot kan gå uppför trappor, förbli stående efter att ha blivit sparkad av människor och till och med öppna dörrar med en fästbar arm.

Tyvärr är produkten inte tillgänglig för konsumenter. Boston Dynamics säljer Spot för utvalda industrier inom olja och gas, underhållning, forskning, förutom allmän säkerhet. Det kan låta störande, särskilt om du har tittat. Men för närvarande annonserar Boston Dynamics Spot som ett verktyg som brottsbekämpning kan använda för att leta efter farliga situationer.

Robothunden kan springa med 1,6 meter per sekund (3,5 mph) och kan arbeta i 90 minuter med en enda batteriladdning. Maskinens batteri kan bytas, så Spot kan enkelt vara på språng större delen av dagen. Boston Dynamics byggde också botten för att vara robust; den kan fungera i temperaturer från -4 grader Fahrenheit till 133 grader och är motståndskraftig mot vatten och damm.

För att navigera har hunden ett 360-graders kamerasystem ombord, vilket kan hjälpa den att undvika hinder och ströva genom röriga områden som en byggarbetsplats. När det gäller användningsfall säger Boston Dynamics att Spot kan hjälpa företag att fjärrkontrollera sina anläggningar och även hjälpa arbetare att bära nyttolaster.

Så vad kostar en robothund? Boston Dynamics håller på att prata, men kunderna kommer att hyra ut Spot från företaget.

“Vår allmänna vägledning är att den totala kostnaden för leasing av tidigt adopterprogram kommer att vara lägre än priset på en bil – men hur trevligt en bil beror på antalet hyrda platser och hur länge kunden kommer att hyra ut roboten,” sa företaget till PCMag. Intresserade kunder kan ansöka på företagets webbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button