Boston Dynamics hyr nu ut sin robothund “Spot”

Boston Dynamics hyr nu ut sin robothund

Boston Dynamics slÀpper Àntligen ut sin robothund pÄ vÀrlden.

Företaget sÀljer nu Spot till early adopters. Den fyrbenta maskinen kan i princip trava runt som en hund, och genom Ären har Boston Dynamics visat hur Spot kan gÄ uppför trappor, förbli stÄende efter att ha blivit sparkad av mÀnniskor och till och med öppna dörrar med en fÀstbar arm.

TyvÀrr Àr produkten inte tillgÀnglig för konsumenter. Boston Dynamics sÀljer Spot för utvalda industrier inom olja och gas, underhÄllning, forskning, förutom allmÀn sÀkerhet. Det kan lÄta störande, sÀrskilt om du har tittat. Men för nÀrvarande annonserar Boston Dynamics Spot som ett verktyg som brottsbekÀmpning kan anvÀnda för att leta efter farliga situationer.

Robothunden kan springa med 1,6 meter per sekund (3,5 mph) och kan arbeta i 90 minuter med en enda batteriladdning. Maskinens batteri kan bytas, sÄ Spot kan enkelt vara pÄ sprÄng större delen av dagen. Boston Dynamics byggde ocksÄ botten för att vara robust; den kan fungera i temperaturer frÄn -4 grader Fahrenheit till 133 grader och Àr motstÄndskraftig mot vatten och damm.

För att navigera har hunden ett 360-graders kamerasystem ombord, vilket kan hjÀlpa den att undvika hinder och ströva genom röriga omrÄden som en byggarbetsplats. NÀr det gÀller anvÀndningsfall sÀger Boston Dynamics att Spot kan hjÀlpa företag att fjÀrrkontrollera sina anlÀggningar och Àven hjÀlpa arbetare att bÀra nyttolaster.

SÄ vad kostar en robothund? Boston Dynamics hÄller pÄ att prata, men kunderna kommer att hyra ut Spot frÄn företaget.

“VĂ„r allmĂ€nna vĂ€gledning Ă€r att den totala kostnaden för leasing av tidigt adopterprogram kommer att vara lĂ€gre Ă€n priset pĂ„ en bil – men hur trevligt en bil beror pĂ„ antalet hyrda platser och hur lĂ€nge kunden kommer att hyra ut roboten,” sa företaget till PCMag. Intresserade kunder kan ansöka pĂ„ företagets webbplats.