Bor med en HP Elite Dragonfly

Med Elite Dragonfly har HP skapat en verkställande 2-i-1-bärbar dator som är liten och lätt att ta med sig på vägen, med ett antal specialfunktioner, inklusive den bästa integrerade sekretessskärmen jag har sett och en inbyggd kakel modul för att spåra den bärbara datorn om den går vilse.

Dragonfly är den högsta änden i HP: s EliteBook-serie (det står EliteBook på den bärbara datorn, med Dragonfly-namnet används bara på en del av förpackningen). I en era där de flesta premium-2-i-1-maskinerna har flyttat till 14-tums skärmar, inklusive konkurrerande Dell Latitude 7400 och Lenovo ThinkPad X1 Yoga, håller HP fast med en 13,3-tums skärm och flyttar till mindre ramar. Resultatet är en väldigt kompakt maskin som mäter 0,63 gånger 12 x 7,8 tum (HWD), vilket gör den ungefär tre fjärdedelar tum mindre i både längd och bredd än de andra. Vid 2 pund, 8 uns för det system jag testade (3 pund, 2,7 ounces med laddaren och en inkluderad penna), är det också särskilt lättare än de direkta konkurrenterna, och som ett resultat är det helt enkelt lättare att bära. (Visserligen, under den nuvarande situationen gör jag inga resor, men om jag var det skulle jag märka skillnaden.) Vissa människor föredrar en större skärm, men för andra kommer den lägre vikten att vara viktigare.

Det sticker också ut på grund av sin blå magnesiumfärg – den enda tillgängliga färgen, och som du förväntar dig känns den bara väldigt tät och välgjord.

Dragonfly lanserades i slutet av förra året, men har precis kommit ut med en ny version som innehåller en SureView Reflect-skärm, den fjärde generationen av HP: s sekretessskärmsteknik och en möjlighet att inkludera Tile.

Det finns nu fyra olika skärmar tillgängliga för maskinen. Basdisplayen är en en-watt, 400 nit FHD-skärm (1.920 x 1.080 pixlar); HP tillhandahåller också en UHD-skärm (3 840 x 2160 pixlar) med 550 nits och HDR-specifikationer och två versioner av sekretessdisplayen, båda FHD och klassade till 1000 nits (med integriteten av). Den ursprungliga är känd som SureView Gen 3 (introducerades på EliteBook x360 1040 G6 förra året) och den nya är en något dyrare version som heter SureView Reflect. HP säger att den här versionen är ljusare när den ses fullt ut och ger minimal påverkan på batteriets livslängd.

Enheten jag testade hade den nya skärmen och jag blev imponerad. När integritetsfunktionen är aktiverad verkade skärmen mycket ljusare än tidigare sekretessdisplayer jag har sett, medan visning utanför axeln var ganska omöjlig. Med integritet av, verkar det bara vara en mycket ljus skärm (även om en omgivande ljussensor kan kontrollera ljusstyrkan). Inte bara är Elite Dragonfly en av väldigt få bärbara datorer som erbjuder både touch- och sekretessskärmar, det är helt enkelt den bästa sekretessskärmen jag har sett än.

Under denna karantänperiod har jag använt webbkameran mycket, som verkade lite ljusare och lite bredare än på konkurrerande maskiner. Enheten innehåller en liten fysisk slutare för webbkameran. Den har två framåtvända mikrofoner, uppåtvända högtalare på vardera sidan om tangentbordet och två nedre högtalare. Jag var ganska nöjd med både ljud- och videoprestanda med applikationer som Zoom, WebEx och Teams. HP hävdar också att tangentbordet är tystare än konkurrenterna, men jag kunde inte höra en verklig skillnad i faktisk användning.

Som konvertibel kan du justera gångjärnet till valfri vinkel. Jag är ingen konstnär, men den valfria uppladdningsbara pennan verkade fungera bra.

Eliteserien har ett antal ovanliga funktioner, många fokuserade på säkerhet, mest styrda av en Client Security Manager för installation. En funktion som heter Sure Start skyddar BIOS från attack och stöder nu teoretiskt att blockera vissa Thunderbolt-attacker. Sure Run fungerar med en separat säkerhetsstyrenhet för slutpunkter för att låta dig komma åt hårdvaran om operativsystemet äventyras. Sure Sense är en annan anti-malware-tjänst som körs som standard. Den har ett av de bättre alternativ för fingeravtrycksläsning jag har provat.

Den levereras också med Sure Click (ursprungligen från Bromium, som HP förvärvade), som isolerar varje flik i din webbläsare i en separat virtuell behållare, så att skadlig kod inte kan få data från någon annan flik eller från datorn, och skulle gå bort när webbläsaren är stängd. Detta kommer både som ett webbläsartillägg (som när det installerades verkade inte göra så mycket för mig) som en separat säker webbläsare, som fungerade bra men inte verkade vara lika snabb som nuvarande webbläsare.

Fram till slutet av september erbjuder HP vem som helst sin Sure Click Pro, ett verktyg som också låter användare öppna Word- eller Excel-dokument i en virtuell behållare som stöder fullständig redigeringsfunktion. Det är en bra idé för situationer där säkerhet är av största vikt.

Ur prestationssynpunkt har Elite Dragonfly samma Intel 8: e generationens Core i7-8665U-processor och 16 GB minne som Latitude 7400 och X1 Yoga som jag nyligen testade, men i de flesta tester kom Dragonfly in något långsammare. Jag är inte helt säker på om detta beror på den förinstallerade programvaran eller hårdvarudesignen. I det mest extrema fallet tog en MATLAB-portföljsimulering 72 minuter jämfört med 66 minuter på Latitude och 53 minuter på Yoga. Men i de flesta applikationer skulle du förmodligen använda en sådan maskin i den verkliga världen – e-post-, Office- och webbuppgifter – du skulle ha svårt att märka skillnad. Ingen maskin i kategorin är mycket bra på att spela avancerade spel eller professionell videoredigering.

Å andra sidan varade min testenhet (som hade ett fyrcelligt 56,2 wattimmars batteri) drygt 12 timmar i mina tester, som inte matchade Latitude med ett sexcells 78 wattimmars batteri var ganska stark.

Den andra stora innovationen med den här versionen av Dragonfly är inkluderingen av ett Tile-alternativ. Tile tillkännagav nyligen ett partnerskap med Intel som kommer att föra detta till fler bärbara datorer; Dragonfly är den första bärbara datorn med den här funktionen. Liksom de enskilda kakelplattor som har funnits i flera år är tanken att låta dig enkelt spåra en saknad bärbar dator. I den här implementeringen tar den upp M.2-platsen som annars skulle kunna användas av ett LTE-modem (eller så småningom ett 5G-modem). Det använder fortfarande Bluetooth, men det fungerar även om den bärbara datorn är avstängd och använder minimal batteritid. Som ett alternativ på $ 25 är det en ganska snygg idé.

HP har också gjort en stor del av mängden återvunnet material som går in i Dragonfly och säger att de mekaniska delarna är gjorda av över 80 procent återvunnet material, chassit är tillverkat av 90 procent återvunnet magnesium och att högtalarboxen är hälften återvunnen plast, inklusive liten mängd havsbunden plast.

Executive-bärbara datorer är inte billiga och Elite Dragonfly är inget undantag. Modellerna börjar på 1 559 $, men den jag testade med en Intel Core i7-8665U-processor, 16 GB RAM, en 512 GB SSD, större batteri, Tile och Sure View Reflect-skärm, har ett listpris på 2 179 $.

Sammanfattningsvis är HP Elite Dragonfly en övertygande bärbar bärbar dator – välbyggd, med en utmärkt 13,3-tums skärm med den bästa sekretessskärmen jag har sett, en utmärkt webbkamera och högtalare för videokonferenser och några andra spännande alternativ. De olika säkerhetsfunktionerna ser bra ut, men prestanda är bara lite sämre än på andra maskiner med en liknande processor. Viktigast är att det är en 2-i-1-design som är lite mindre och lättare att bära än konkurrenterna, om än med en mindre skärm, och det sätter HP tillbaka i den högsta rankningen av bärbara leverantörer.

Här är PCMags granskning av den tidigare versionen.

Relaterade Artiklar

Back to top button