Bor med en Google Pixel 3a

Bor med en Google Pixel 3a

Jag testar vanligtvis avancerade smartphones, sĂ„ nĂ€r jag bestĂ€mde mig för att anvĂ€nda Google Pixel 3a $ 399 ($ ​​388,22 pĂ„ Amazon) som min primĂ€ra Android-telefon de senaste veckorna, oroade jag mig för vad jag skulle ge upp. Men nĂ€r jag anvĂ€nde det dag in och dag ut hade jag generellt en fantastisk upplevelse (förutom en riktigt dĂ„lig dag.)

Det hĂ€r Ă€r inte den bĂ€sta Android-telefonen jag har anvĂ€nt – det skulle fortfarande vara Samsung Galaxy S10 +. Men Pixel 3a Ă€r mindre Ă€n hĂ€lften av kostnaden och gör pĂ„ de flesta sĂ€tt ett bra jobb med alla de saker jag anvĂ€nder en smartphone till.

Vid 3,0 x 2,8 med 0,3 tum Àr Pixel 3a lite mindre Àn mÄnga av dagens smartphones, och delvis eftersom den har en plastkropp Àr den ocksÄ lite lÀttare, med 5,2 uns. Men det kÀndes ganska bra i mina hÀnder.

Pixel 3a har en 5,6-tums OLED-skÀrm med en inbyggd upplösning pÄ 2200 med 1 080 pixlar, vilket Àr gott, och jag tyckte att skÀrmen sÄg bra ut. Det kanske inte Àr lika bra som det bÀsta jag har sett, men det Àr vÀldigt trevligt. Programvaran har nÄgra fördelar, sÄsom adaptiv ljusstyrka och en nattljusfunktion som tÀnker skÀrmen mot bÀrnsten efter solnedgÄngen. Jag kan inte sÀga att jag tycker att dessa Àr nödvÀndiga, men de Àr ganska coola.

FrÄn en första anblick Àr det enda som fÄr Pixel 3a att se lite mindre avancerad ut Àn flaggskeppstelefonerna att det finns en hel del ram runt skÀrmen, sÀrskilt pÄ toppen och botten. Detta störde mig inte riktigt, Àven om de nuvarande toppmoderna telefonerna Àr nÀstan snyggare.

Som ett resultat ligger den framÄtvÀnda kameran pÄ 8 megapixlar helt enkelt i ramen lÀngst upp pÄ skÀrmen, bredvid dÀr du hÄller örat, sÄ som de flesta telefoner fungerade tills nyligen. Det finns ingen snygg ansiktslÄsning (som iPhone X pÄ) eller fingeravtryck under skÀrmen (som Galaxy S10). IstÀllet, som de flesta LG-telefoner, har den en rund fingeravtryckslÀsare pÄ baksidan av telefonen. Jag gillade alltid den hÀr positioneringen och det fungerade bra.

Telefonen i sig verkade ganska snabb nog. Den har en 2 GHz Qualcomm Snapdragon 670-processor, en octa-core-processor med tvĂ„ snabba Kryo 360-kĂ€rnor (motsvarande ARM Cortex-A75) och sex lĂ„ngsammare (Cortex-A55-motsvarande) processorer och Adreno 615-grafik, samt 4 GB RAM. Detta matchar inte 2,8 GHz Snapdragon 855 som anvĂ€nds i Galaxy S10 eller andra avancerade Android-telefoner. Men Pixel 3a verkar snabbt nog för allt jag gjorde – att strömma musik eller ljud, e-post och sociala nĂ€tverk, surfa osv. De enda stĂ€llen jag mĂ€rkte att saker och ting gick lĂ„ngsamt var nĂ€r jag inte hade en bra internetanslutning – nĂ„got hĂ€nder med varje telefon. Om jag spelade mĂ„nga spel eller gjorde en hel del videoredigering Ă€r det möjligt att den lĂ„ngsammare processorn skulle ha gjort större skillnad, men jag mĂ€rkte det verkligen inte.

Pixel 3a levereras med 64 GB lagringsutrymme, och till skillnad frÄn de flesta Android-telefoner saknar den en microSD-plats. Den anvÀnder USB-C för anslutningar och laddning och har mycket trevlig snabbladdning. Det stöder inte trÄdlös laddning, men jag tycker generellt sett att det inte Àr mycket svÄrt att ansluta saker. Till skillnad frÄn vissa moderna telefoner har den ett 3,5 mm-hörlursuttag.

Viktigast Àr kanske att programvaran Àr ren Android 9.0 (Pie), utan nÄgra av de specialskinn som de flesta leverantörer anvÀnder. Jag tycker att det Àr snabbt och intuitivt och det fÄr uppdateringar vÀldigt snabbt. Naturligtvis anvÀnder den Google Assistant, som du kommer till frÄn botten av skÀrmen. Teoretiskt kan du ocksÄ dra upp detta genom att klÀmma ned den nedre halvan av telefonen, men jag tyckte att detta var inkonsekvent. Google Assistant Àr fortfarande den överlÀgset bÀsta telefonassistenten pÄ marknaden nÀr det gÀller att svara pÄ frÄgor.

Grand Central Terminal Pixel 3a

KamerainstÀllningen Àr lite avskalad jÀmfört med avancerade telefoner. Den framÄtvÀnda kameran Àr en utmÀrkt 8 megapixel selfie-kamera. Den har en enda 12,2 megapixel bakÄtvÀnd kamera, som avstÄr frÄn flera kamerainstÀllningar som andra telefoner har.

Grand Central Terminal exteriör Pixel 3a

Men vad kameran gör Àr utmÀrkt. Den erbjuder en dubbelpixeluppsÀttning med f / 1.8-blÀndare och ett 76-graders synfÀlt, samt optisk och elektronisk bildstabilisering. Det Àr som standard 1080p-video med 60 bilder per sekund, men kan ta 4K-video med 30 bilder per sekund. Jag tyckte att bilderna jag sÄg bra ut, Àven normala bilder i relativt svagt ljus.

Grand Central Terminal Pixel 3a nattlÀge

Det utmÀrkta alternativet för kameran Àr Night Sight, som tar ett mycket bÀttre nattfoto nÀr du hÄller kameran stadigt. Jag tyckte att det hÀr fungerade mycket bÀttre Àn en liknande funktion pÄ S10, och var mycket bra, Àven i mycket mörka miljöer.

Andra alternativ inkluderar slow motion (120 fps) video; fotosfÀrer; time-lapse-fotografering; och Google Lens, som försöker identifiera vad telefonen pekar pÄ (ibland gör den ett bra jobb; andra gÄnger missar den helt mÀrket). Det Àr ett stort utbud av alternativ.

Sammantaget gillade jag verkligen kameran. Det var tillfÀllen nÀr jag ville ha de ultravida bilderna som S10 erbjuder, men 99 procent av tiden var jag mycket nöjd med Pixel 3a-bilderna.

Jag tyckte att batteriets livslÀngd var ganska bra. PCMag fick 9 timmar, 22 minuter Wi-Fi-videostreaming i sina tester. I den verkliga vÀrlden klarade det mig enkelt genom en hel dag för mig.

Det saknar nÄgra av de extra som jag har förvÀntat mig pÄ Android-telefoner, till exempel en microSD-kortplats, trÄdlös laddning eller vattentÀtning.

Jag hade ett hemskt ögonblick med telefonen: Jag hade tagit ett antal bilder vid en konsert och laddat upp en enkelt till Facebook. DÄ blev telefonen varm och jag fick det hÀr meddelandet:

Pixel 3a felmeddelande

Inget jag gjorde – inklusive att stĂ€nga av det och vĂ€nta – fungerade. Jag var tvungen att göra en fullstĂ€ndig Ă„terstĂ€llning av enheten. Under processen förlorade jag alla foton som jag inte laddade upp. Telefonen fungerade bra nĂ„gra veckor före den tiden och har fungerat bra sedan dess utan nĂ„gra efterföljande problem, men det var verkligen irriterande. De goda nyheterna Ă€r naturligtvis att Google sĂ€kerhetskopierar alla dina foton etc. till sitt moln, sĂ„ det var inte sĂ„ svĂ„rt att Ă„terstĂ€lla tidigare bilder nĂ€r jag kom tillbaka till en plats med en bra anslutning.

Bortsett frĂ„n det har jag varit vĂ€ldigt nöjd med Pixel 3a. Visst, det Ă€r inte riktigt högst upp pĂ„ linjen – Googles egen Pixel 3-familj Ă€r avancerad. Men det Ă€r en fantastisk telefon, tillrĂ€ckligt bra för att du ska undra pĂ„ att spendera mer för avancerade telefoner.

HÀr Àr PCMags fullstÀndiga recension.