Bor med en Google Pixel 3a

Jag testar vanligtvis avancerade smartphones, så när jag bestämde mig för att använda Google Pixel 3a $ 399 ($ ​​388,22 på Amazon) som min primära Android-telefon de senaste veckorna, oroade jag mig för vad jag skulle ge upp. Men när jag använde det dag in och dag ut hade jag generellt en fantastisk upplevelse (förutom en riktigt dålig dag.)

Det här är inte den bästa Android-telefonen jag har använt – det skulle fortfarande vara Samsung Galaxy S10 +. Men Pixel 3a är mindre än hälften av kostnaden och gör på de flesta sätt ett bra jobb med alla de saker jag använder en smartphone till.

Vid 3,0 x 2,8 med 0,3 tum är Pixel 3a lite mindre än många av dagens smartphones, och delvis eftersom den har en plastkropp är den också lite lättare, med 5,2 uns. Men det kändes ganska bra i mina händer.

Pixel 3a har en 5,6-tums OLED-skärm med en inbyggd upplösning på 2200 med 1 080 pixlar, vilket är gott, och jag tyckte att skärmen såg bra ut. Det kanske inte är lika bra som det bästa jag har sett, men det är väldigt trevligt. Programvaran har några fördelar, såsom adaptiv ljusstyrka och en nattljusfunktion som tänker skärmen mot bärnsten efter solnedgången. Jag kan inte säga att jag tycker att dessa är nödvändiga, men de är ganska coola.

Från en första anblick är det enda som får Pixel 3a att se lite mindre avancerad ut än flaggskeppstelefonerna att det finns en hel del ram runt skärmen, särskilt på toppen och botten. Detta störde mig inte riktigt, även om de nuvarande toppmoderna telefonerna är nästan snyggare.

Som ett resultat ligger den framåtvända kameran på 8 megapixlar helt enkelt i ramen längst upp på skärmen, bredvid där du håller örat, så som de flesta telefoner fungerade tills nyligen. Det finns ingen snygg ansiktslåsning (som iPhone X på) eller fingeravtryck under skärmen (som Galaxy S10). Istället, som de flesta LG-telefoner, har den en rund fingeravtrycksläsare på baksidan av telefonen. Jag gillade alltid den här positioneringen och det fungerade bra.

Telefonen i sig verkade ganska snabb nog. Den har en 2 GHz Qualcomm Snapdragon 670-processor, en octa-core-processor med två snabba Kryo 360-kärnor (motsvarande ARM Cortex-A75) och sex långsammare (Cortex-A55-motsvarande) processorer och Adreno 615-grafik, samt 4 GB RAM. Detta matchar inte 2,8 GHz Snapdragon 855 som används i Galaxy S10 eller andra avancerade Android-telefoner. Men Pixel 3a verkar snabbt nog för allt jag gjorde – att strömma musik eller ljud, e-post och sociala nätverk, surfa osv. De enda ställen jag märkte att saker och ting gick långsamt var när jag inte hade en bra internetanslutning – något händer med varje telefon. Om jag spelade många spel eller gjorde en hel del videoredigering är det möjligt att den långsammare processorn skulle ha gjort större skillnad, men jag märkte det verkligen inte.

Pixel 3a levereras med 64 GB lagringsutrymme, och till skillnad från de flesta Android-telefoner saknar den en microSD-plats. Den använder USB-C för anslutningar och laddning och har mycket trevlig snabbladdning. Det stöder inte trådlös laddning, men jag tycker generellt sett att det inte är mycket svårt att ansluta saker. Till skillnad från vissa moderna telefoner har den ett 3,5 mm-hörlursuttag.

Viktigast är kanske att programvaran är ren Android 9.0 (Pie), utan några av de specialskinn som de flesta leverantörer använder. Jag tycker att det är snabbt och intuitivt och det får uppdateringar väldigt snabbt. Naturligtvis använder den Google Assistant, som du kommer till från botten av skärmen. Teoretiskt kan du också dra upp detta genom att klämma ned den nedre halvan av telefonen, men jag tyckte att detta var inkonsekvent. Google Assistant är fortfarande den överlägset bästa telefonassistenten på marknaden när det gäller att svara på frågor.

Grand Central Terminal Pixel 3a

Kamerainställningen är lite avskalad jämfört med avancerade telefoner. Den framåtvända kameran är en utmärkt 8 megapixel selfie-kamera. Den har en enda 12,2 megapixel bakåtvänd kamera, som avstår från flera kamerainställningar som andra telefoner har.

Grand Central Terminal exteriör Pixel 3a

Men vad kameran gör är utmärkt. Den erbjuder en dubbelpixeluppsättning med f / 1.8-bländare och ett 76-graders synfält, samt optisk och elektronisk bildstabilisering. Det är som standard 1080p-video med 60 bilder per sekund, men kan ta 4K-video med 30 bilder per sekund. Jag tyckte att bilderna jag såg bra ut, även normala bilder i relativt svagt ljus.

Grand Central Terminal Pixel 3a nattläge

Det utmärkta alternativet för kameran är Night Sight, som tar ett mycket bättre nattfoto när du håller kameran stadigt. Jag tyckte att det här fungerade mycket bättre än en liknande funktion på S10, och var mycket bra, även i mycket mörka miljöer.

Andra alternativ inkluderar slow motion (120 fps) video; fotosfärer; time-lapse-fotografering; och Google Lens, som försöker identifiera vad telefonen pekar på (ibland gör den ett bra jobb; andra gånger missar den helt märket). Det är ett stort utbud av alternativ.

Sammantaget gillade jag verkligen kameran. Det var tillfällen när jag ville ha de ultravida bilderna som S10 erbjuder, men 99 procent av tiden var jag mycket nöjd med Pixel 3a-bilderna.

Jag tyckte att batteriets livslängd var ganska bra. PCMag fick 9 timmar, 22 minuter Wi-Fi-videostreaming i sina tester. I den verkliga världen klarade det mig enkelt genom en hel dag för mig.

Det saknar några av de extra som jag har förväntat mig på Android-telefoner, till exempel en microSD-kortplats, trådlös laddning eller vattentätning.

Jag hade ett hemskt ögonblick med telefonen: Jag hade tagit ett antal bilder vid en konsert och laddat upp en enkelt till Facebook. Då blev telefonen varm och jag fick det här meddelandet:

Pixel 3a felmeddelande

Inget jag gjorde – inklusive att stänga av det och vänta – fungerade. Jag var tvungen att göra en fullständig återställning av enheten. Under processen förlorade jag alla foton som jag inte laddade upp. Telefonen fungerade bra några veckor före den tiden och har fungerat bra sedan dess utan några efterföljande problem, men det var verkligen irriterande. De goda nyheterna är naturligtvis att Google säkerhetskopierar alla dina foton etc. till sitt moln, så det var inte så svårt att återställa tidigare bilder när jag kom tillbaka till en plats med en bra anslutning.

Bortsett från det har jag varit väldigt nöjd med Pixel 3a. Visst, det är inte riktigt högst upp på linjen – Googles egen Pixel 3-familj är avancerad. Men det är en fantastisk telefon, tillräckligt bra för att du ska undra på att spendera mer för avancerade telefoner.

Här är PCMags fullständiga recension.

Relaterade Artiklar

Back to top button