Boomsday Project Card Reveal & amp; Intervju: Cloning Device

Metabomb är glada att kunna avslöja ett nytt kort från det kommande Boomsday-projektet tillsammans med vår systersida Eurogamer.

Cloning Device är ett 2-Mana Common Priest-kort som låter dig upptäcka en kopia av en hantlangare i din motståndares däck. Här är en titt på själva kortet:

Vi hade också möjlighet att ställa några frågor till Hearthstone-designteamet om skapandet av Cloning Device.

Läs vidare för att lära dig mer om själva kortet, liksom lagets tankar om att föra Mechs tillbaka till Hearthstone – för att inte tala om den ökända Dr. Boom …

MB: Vilka arketyper ser du Cloning Device bemyndiga och varför? Jag tror att många människor var väldigt glada över utsikterna till Chameleos, men det har sett mindre spel än väntat. Hur – om alls – har det påverkat utformningen av Cloning Device?

HS: De två bästa användningsområdena för detta kort är 1. Att veta mer om vad din motståndare spelar och vad han inte har dragit ännu. 2. Använda sina mest kraftfulla kort mot dem!

Cloning Device och Chameleos är båda kort som stöder värde-kortlekar för sent. När kortlekar som Control eller Deathrattle Priest blir populära blir de intressanta alternativ för både den information de ger och den potentiella tillgången till kort som Priest inte har tillgång till.

I matchningar mellan kontroll och kontroll kommer det ofta ner till vilket kort som har fler hot mot sena spel. Cloning Device kan ge dig ett nytt hot mot sena spel samtidigt som det erbjuder flexibiliteten att spela något lite tidigare om matchningen kräver det.

MB: Pre-Boomsday release Priest har fler Discover-kort än någon annan klass i Standard. Ur en designfilosofi, vad gör enligt din åsikt mekanikern en intressant passform för präster?

HS: En av de coolaste sakerna med Discover-nyckelordet är att du får välja det bästa alternativet för just det spelet. Präster har alltid varit en av de mer reaktiva klasserna, så en mekaniker som spelar in i det känns lämpligt.

En del av Priests identitet är också att de genererar kort från motståndarens däck, så vi vill använda Discover på kort som genererar resurser för att lägga till ett lager av intressant beslutsfattande.


MB: Varför är nu rätt tid att återvända till Mechs i Hearthstone, snarare än att introducera en ny eller tidigare underutvecklad stam i spelet?

HS: Vi kände att med temat för uppsättningen som baserade sig på denna idé om vetenskap och Dr.Booms återkomst, var vi också tvungna att ta tillbaka mekaniker. Vi tycker att Mechs passar bra tematiskt, men vi gör dem annorlunda i denna expansion.

Mekaniskt brukade de användas i däck där du skulle spela många små mechs, men nu är fokus på att ha mångsidighet och bygga större mechs.

Nyckelordet Magnet var det sätt vi har kunnat göra detta. Det finns inte på alla Mech-kort, men bara tillräckligt så att det påverkar hur spelare tänker på Mechs och hur man spelar med dem.

MB: Från teaser-trailern ser det ut som att Warrior får ett hjälteomvandlingskort av Dr. Boom-tema. Om så är fallet, är detta lagets föredragna riktning för återutskrifter? Varför inte bara returnera gamla favoriter till spelet som det är?

HS: Dr. Boom är Warrior Hero Card! Han är en fantastisk karaktär med mycket personlighet, men vi ville inte bara ha samma kort. Vi har gjort något liknande tidigare med Elise Starseeker, först i League of Explorers och sedan senare i Journey to Un’Goro.

Vi vill fortsätta berätta historier om många av dessa karaktärer som vi har skapat i Hearthstone, och om vi vill få tillbaka bekanta ansikten vill vi kunna göra det på ett sätt som känns annorlunda och spännande.

MB: Kommer Puzzle Lab-utmaningar att vara statiska, dvs presentera samma brädestatus varje gång, eller kommer AI att bli föremål för randomiserad kortdragning? Hur många utmaningar finns det totalt?

HS: Varje pussel ger dig samma utmaning varje gång. Det finns över 120 utmaningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button