Boomerang: Instagram lÀgger till nya Duo-, Echo- och SlowMo-effekter

Boomerang: Instagram lÀgger till nya Duo-, Echo- och SlowMo-effekter

Instagram vet att du tittar pÄ TikTok, och det vill inte lÄta dig komma undan utan att prova nÄgra nya funktioner.

Duo, Echo och SlowMo. I sin senaste lansering slĂ€ppte den Facebook-Ă€gda plattformen en trio av fĂ€rska Boomerang-effekter. Ingen av dem förĂ€ndrar Boomerangs förmĂ„ga att fĂ„nga reversibla klipp, men Instagram beskriver dessa som “kreativa vĂ€ndningar” i en tid dĂ„ skaparna krĂ€ver mer frihet Ă€n nĂ„gonsin. Nu Ă€r det upp till skaparna att dra nytta av dem och kanske distribuera viralt innehĂ„ll som konkurrerar med vad som finns pĂ„ TikTok.

Tweet

De nya Boomerang-effekterna Ă€r dock inte sĂ„ komplexa. Duo spolar tillbaka ett klipp med ett “glitchy, digitaliserat utseende” samtidigt som det lĂ€gger till snabbare uppspelnings- och spolhastigheter. Under tiden infogar Echo en rörelseoskĂ€rpa som inkluderar ett genomskinligt spĂ„r efter varje rörligt objekt. NĂ€r det gĂ€ller SlowMo sĂ€nker det klippets hastighet i hĂ€lften sĂ„ att de spelar i tvĂ„ sekunder i varje riktning.

Dessutom har uppdateringen ett klippverktyg. AnvÀndare kan trimma en Boomerang för att redigera dess lÀngd.

“Din Instagram-kamera ger dig sĂ€tt att uttrycka dig och enkelt dela med dig av vad du gör, tĂ€nker eller kĂ€nner med dina vĂ€nner”, sĂ€ger en talesman för Instagram till TechCrunch. “Boomerang Ă€r ett av de mest Ă€lskade kameraformaten och vi Ă€r glada att kunna utöka de kreativa sĂ€tten att anvĂ€nda Boomerang för att göra vardagliga ögonblick till nĂ„got roligt och ovĂ€ntat.”

TikTok gÄr mycket lÀngre med sin verktygslÄda. ByteDances plattform, som nyligen har varit under eld i USA, matchar Instagrams Boomerang-effekter och presenterar sina anvÀndare med mÄnga fler. Viralt innehÄll dyker upp regelbundet pÄ grund av TikToks breda utbud av funktioner. Dess anvÀndare kan klippa och skarva klipp, och effekter ger unika kreativa detaljer. Kanske blir det möjligt för Instagram, men det kÀnns som att det behövs fler effekter.

AnvÀndare runt om i vÀrlden kan utnyttja de nya Boomerang-effekterna idag. BÄde iOS- och Android-versioner verkar erbjuda dem globalt. Kontrollera bara att du Àr pÄ den senaste programvarubyggningen för nÄgon app, och de nya Boomerang-effekterna ska vara tillgÀngliga.