Blizzard vägrar att erkänna fullt ansvar för Hearthstone-förbudet – Blitzchung svarar

Fredagen den 12 oktober, runt midnatt, släppte Blizzard Entertainment äntligen sitt uttalande angående förbudet mot Blitzchung Hearthstone.

Uttalandet försökte förklara bort företagets handlingar genom att åberopa företagets kärnvärden: Tänk globalt; Led ansvarsfullt; och varje röst spelar roll. Det fullständiga uttalandet finns tillgängligt på Blizzards webbplats och vi rekommenderar att du läser det.

Blizzards uttalande

I uttalandet minskades förbuden för både Blitzchung och de två rullarna till 6 månader, och Blitzchungs prispengar kommer att återlämnas till honom. Hjulen har uppenbarligen inte hållit konversationen om ämnet, och borde ha ‘säkerställt [their] officiella sändningar förblir fokuserade på spelet och är inte en plattform för splittrande sociala eller politiska åsikter.

Enligt uttalandet är målet att “se till att alla spelare, överallt i världen, oavsett politiska åsikter, religiösa övertygelser, ras, kön eller andra överväganden alltid känner sig säkra och välkomna både att tävla i och spela våra spel.” Tyvärr visar Blizzards senaste handlingar starkt att det inte förstår hur man faktiskt får detta att hända. Att sitta på staketet i sådana frågor, särskilt när en part aktivt undertrycker en annans fria yttrande, utgör inte ett välkomnande och säkert samhälle. Istället sätter det prejudikatet för självcensur och undviker alla potentiellt omtvistade frågor.


Många fann påståendet att “de specifika åsikter som uttrycktes av blitzchung INTE var en faktor i det beslut vi fattade … våra relationer i Kina hade inget inflytande på vårt beslut” mycket svårt att tro.

‘Om detta hade varit den motsatta ståndpunkten på samma splittrande och medvetna sätt, skulle vi ha känt och handlat på samma sätt’, hävdade Blizzard. Naturligtvis är denna fråga inte en du kan göra anspråk på “båda sidor” på, och det är omöjligt att bevisa att företaget skulle ha handlat annorlunda om frågan inte var densamma. Vi måste se om någon annan kan stå upp för en sak, men med Blizzards svar ser det osannolikt ut.

Blitzchungs svar

Som svar på uttalandet publicerade Blitzchung en TwitLonger på både kinesiska och engelska där den tillfälliga stormästaren adresserade det stöd han fick och svaret från Blizzard.

Enligt Blitzchung är sex månader fortfarande ett alltför stort förbud för hans handlingar. Han nämnde att det skulle vara svårt att avgöra om han skulle stanna kvar i den konkurrensutsatta Hearthstone-scenen.

Vi ser i god tid om han fortsätter tävla. Det är osannolikt att Blizzard kommer att kommentera ytterligare, och det verkar som om den lägger den här frågan i säng och försöker gå vidare.

Relaterade Artiklar

Back to top button