Blizzard: Every Voice Matters, Just Don’t Talk Politics in Esports

Blizzard: Every Voice Matters, Just Don't Talk Politics in Esports

Blizzard Entertainment försvarar sitt beslut att avbryta en e-sportspelare för att uppmana till befrielsen av Hong Kong under en livestream. Spelbolaget har dock beslutat att minska sitt avstÀngning mot spelaren frÄn ett Är till sex mÄnader, och att ocksÄ ge tillbaka sina prispengar.

Fredagens uttalande frÄn Blizzards president J. Allen Brack gÄr igenom företagets resonemang bakom avstÀngningen. HuvudupphÀmtningen: Blizzard vill hÄlla e-sportkonkurrensen fri frÄn politik för att göra evenemangen inkluderande för spelare i alla kulturer och bakgrunder.

“Varje röst spelar roll, och vi uppmuntrar alla i vĂ„rt samhĂ€lle att dela sina synpunkter pĂ„ de mĂ„nga platser som finns för att uttrycka sig,” sa Brack. “Den officiella sĂ€ndningen mĂ„ste dock handla om turneringen och vara en plats dĂ€r alla Ă€r vĂ€lkomna. Till stöd för det vill vi hĂ„lla de officiella kanalerna fokuserade pĂ„ spelet,”

Enligt Brack har företagets hĂ„llning inget att göra med sin verksamhet i Kina vid en tidpunkt dĂ„ landets regering har fördömt de demokratiska protesterna i Hong Kong. “Jag vill vara tydlig: vĂ„ra relationer i Kina hade inget inflytande pĂ„ vĂ„rt beslut”, sade han och tillade: “Om detta hade varit den motsatta stĂ„ndpunkten pĂ„ samma splittrande och medvetna sĂ€tt, skulle vi ha kĂ€nt och handlat pĂ„ samma sĂ€tt. “

[BREAKING] Hong Kong Hearthstone-spelare @blitzchungHS krÀver befrielse för sitt land i intervju efter spelet: https: //t.co/3AgQAaPioj

@Matthieist #Hearthstone pic.twitter.com/DnaMSEaM4g

– ?? Inven Global ?? (@InvenGlobal) 6 oktober 2019

E-sportspelaren, Ng Wai Chung, som gĂ„r i handtaget “Blitzchung”, fick ursprungligen ett ett Ă„rs förbud frĂ„n Blizzards Hearthstone-turneringar för att sĂ€ga “Befri Hong Kong, revolution i vĂ„r tid”, under en intervju efter spelet som sĂ€ndes senast helgen. Dessutom tog Blizzard bort de prispengar han hade vunnit under turneringen.

Vid den tiden straffade Blizzard Blitzchung för att ha brutit mot en tĂ€vlingsregel som förbjuder att krĂ€nka en “del eller grupp av allmĂ€nheten” eller orsaka skador pĂ„ företagets image. Men pĂ„ fredagen sa företaget att det minskade straffet. ”I efterhand var vĂ„r process inte tillrĂ€cklig, och vi reagerade för snabbt,” sade Brack.

“I sjĂ€lva turneringen spelade blitzchung * rĂ€ttvis. Vi tror nu att han borde fĂ„ sitt pris,” sade Blizzards president medan han tillade: “Men att spela mĂ€ssa inkluderar ocksĂ„ lĂ€mpligt uppförande före och efter matchen, sĂ€rskilt nĂ€r en spelare accepterar erkĂ€nnande för att ha vunnit i en sĂ€ndning. “

Som ett resultat minskar företaget men upphĂ€ver inte helt upphĂ€vandet mot Blitzchung. “Det finns en konsekvens av att ta bort konversationen frĂ„n syftet med evenemanget och störa eller spĂ„ra sĂ€ndningen,” tillade Brack.

Blizzard utfÀrdade uttalandet eftersom den offentliga motreaktionen mot företaget har rasat hela veckan. Spelare har hotat att bojkotta företagets spel. Under tiden har föresprÄkare för yttrandefrihet och amerikanska lagstiftare blingat Blizzard pÄ anklagelser om att det har hjÀlpt den kinesiska regeringen att effektivt censurera stöd för protesterna i Hong Kong.

Blizzards senaste uttalande verkar inte vara bra för sina kritiker, som noterar att företaget utfĂ€rdat meddelandet sent pĂ„ fredagen nĂ€r spelare och journalister kanske inte mĂ€rker det. “Det Ă€r inte ett bra uttalande, och de vet det. Det Ă€r sĂ„ man begraver det.” sa före detta Blizzard-anstĂ€lld och World of Warcraft-utvecklaren Mark Kern en tweet.