Blizzard ber om ursÀkt för misshandel med Hong Kong-protester

Blizzard ber om ursÀkt för misshandel med Hong Kong-protester

För flera veckor sedan avstĂ€ngde Blizzard Entertainment e-sportspelare som uttryckte stöd för demokratiska protester i Hong Kong. Det började nĂ€r ‘Blitzchung’ krĂ€vde befrielsen av Hong Kong i en intervju efter spelet; förlĂ€ggarutvecklingen riktade sig sedan mot andra spelare.

Nu medger Blizzard att det gjorde ett misstag och bad om ursÀkt under öppningsceremonin pÄ BlizzCon 2019. Spelare som deltog och de som tittade pÄ livestreamen bevittnade J. Allen Brack, president för Blizzard, stÄr pÄ scenen och uttrycker Änger.

“Blizzard hade möjlighet att samla vĂ€rlden i ett tufft esportmoment för en mĂ„nad sedan, och det gjorde vi inte”, sa han. “Vi rörde oss för snabbt i vĂ„rt beslutsfattande, och för att göra saken vĂ€rre var vi för lĂ„ngsamma för att prata med er alla.”

Brack fortsatte med att ropa de saker han Àr mest missnöjd med. Han sa att Blizzard inte uppfyllde sina höga krav, och företaget misslyckades ocksÄ i sitt syfte.

ÄndĂ„ fanns det ingen kommentar om Blitzchungs straff eller rĂ€ttsmedel att erbjudas. Blitzchung, som Ă„tminstone fick sina prispengar, och andra spelare kommer att avtjĂ€na sina sex mĂ„naders avstĂ€ngningar. FörvĂ€nta dig inte att Blizzard gör mycket annat. Det verkar som om företaget vill ge sin ursĂ€kt och gĂ„ vidare sĂ„ fort som möjligt.

UrsÀkten frÄn Brack kan ses hÀr:

Protester utanför Anaheim Convention Center fortsatte dock efter Blizzards ursÀkt. Gruppen inkluderade personer klÀdda som Winnie the Pooh och andra karaktÀrer förbjudna i Kina. Eurogamer pratade med nÄgra demonstranter pÄ BlizzCon, och Àven om de uppskattar ursÀkt, vill de se mer gjort.

“Det Ă€r alltid en bra början att veta att mĂ€nniskor uppmĂ€rksammar oss, att trycket fungerar, men vi behöver mer av dem”, sĂ€ger arrangör Dayton Young till Eurogamer.

Enligt demonstranter behöver Blizzard fortfarande sÀga varför det tillfÀlligt avstÀngde esportspelare. Vissa demonstranter Àr oroliga över att företaget kÀnde sig rÀdd för att den kinesiska regeringen skulle förbjuda sina spel utan att censurera samhÀllet. Men tills en ytterligare förklaring kommer, kan spelare bara spekulera i Blizzards logik bakom beslutet och hoppas att yttrandefriheten inte kommer att Àventyras igen.