Blizzard avbryter Esports-spelare över protokollsupport frÄn Hong Kong

Blizzard avbryter Esports-spelare över protokollsupport frÄn Hong Kong

Spelutvecklaren Blizzard Entertainment har avbrutit en Heartsstone-e-sportspelare efter att han krÀvt befrielsen frÄn Hong Kong under en liveström.

Spelaren, kÀnd som Blitzchung, presenterades i en officiell sÀndning av en Hearthstone-turnering den senaste helgen i Asien, dÀr han visade stöd för de pÄgÄende demokratiska protesterna i Hong Kong.

[BREAKING] Hong Kong Hearthstone-spelare @blitzchungHS krÀver befrielse för sitt land i intervju efter spelet: https: //t.co/3AgQAaPioj

@Matthieist #Hearthstone pic.twitter.com/DnaMSEaM4g

– ?? Inven Global ?? (@InvenGlobal) 6 oktober 2019

“Befri Hong Kong, revolution i vĂ„r tid”, sĂ€ger Blitzchung under strömmen och upprepar en slogan som anvĂ€nds av demonstranterna. Han kan ocksĂ„ ses bĂ€ra en gasmask, som protestsupportrar har bĂ€ra i strid med en ny lag i Hong Kong som förbjuder ansiktsmasker vid offentliga demonstrationer.

Som svar tog Blizzard bort en omspelning av den officiella sĂ€ndningen. PĂ„ tisdagen meddelade företaget att det hade avbrutit Blitzchung för att ha brutit mot Heartstones officiella esportsregler, vilket kan straffa en spelare för att ha förolĂ€mpat en “del eller grupp av allmĂ€nheten” eller orsakat skador pĂ„ Blizzards image.

Som ett resultat upphĂ€ver Blizzard alla prispengar som Blitzchung skulle ha tjĂ€nat frĂ„n “Grandmasters sĂ€song 2” -turneringen. Företaget har ocksĂ„ förbjudit honom frĂ„n alla Hearthstone-sportevenemang under ett Ă„r.

“Medan vi stĂ„r vid ens rĂ€tt att uttrycka individuella tankar och Ă„sikter, mĂ„ste spelare och andra deltagare som vĂ€ljer att delta i vĂ„ra esporttĂ€vlingar följa de officiella tĂ€vlingsreglerna”, sĂ€ger företaget i uttalandet.

AvstÀngningen sÀtter ocksÄ Blizzard i linje med den kinesiska regeringen, som har censurerat och fördömt protesterna i Hong Kong. I Äratal har spelföretaget byggt upp ett företag i Kina genom sin hitserie WarCraft, Diablo och StarCraft. Men att göra detta har inneburit att man godkÀnner de kinesiska myndigheterna, som har makten att förbjuda en spelprodukt frÄn landet.

Blizzards uttalande idag tillĂ€gger: “Efter en utredning vidtar vi nödvĂ€ndiga Ă„tgĂ€rder för att förhindra att liknande hĂ€ndelser intrĂ€ffar i framtiden.” Men företagets avstĂ€ngning av Blitzchung utlöser ocksĂ„ en motreaktion bland spelare, som hĂ€vdar att Blizzard prioriterar pengar frĂ„n den kinesiska marknaden framför stöd för yttrandefrihet.

BLIZZARD – “Spela vĂ„ra spel! KĂ€mpa mot skurkar som en skiftande karaktĂ€r! Var hjĂ€lten!”

OCH BLIZZARD – “Om du talar emot Kina kommer vi jĂ€vla att skĂ€ra dig.”

– Cassandra, Pudgy Nobody (@ChrisWarcraft) 8 oktober 2019

I ett meddelande pĂ„ Twitter sa Blitzchung till PCMag att han för nĂ€rvarande avböjer att kommentera sin avstĂ€ngning och sĂ€ger “för mĂ„nga media nĂ„ ut till mig nu.”