Bland oss ​​granskning

Första gången jag stötte på ett spel som Among Us var på en pub. En vän tog mig till en brädspelkväll, och vi spelade ett spel där vi var tvungna att sitta i en cirkel och givaren delade ut en massa kort. Vi var tvungna att titta på vårt kort och hålla det hemligt. Någonstans i cirkeln var en mördare, kanske två, och vi andra var bybor. Vi var alla tvungna att stänga ögonen, och spelmästaren sade till mördarna att öppna ögonen och lägga upp tummen så att mördarna visste vem varandra var. När det var klart öppnade vi alla våra ögon och började be frågor till varandra för att försöka räkna ut vem mördaren var. Detta är i princip bland oss. Ett spel av bedrägeri, tretchery och backstabbing, för att arbeta mot ett gemensamt mål. Bedragarna måste döda alla andra.

Men det finns en twist. Medan bedragarna manövrerar sig smidigt runt kartan och räknar ut de bästa vinklarna, måste besättningsmedlemmarna slutföra uppgifter, om än ganska enkla. Om besättningsmedlemmarna slutför hela uppgiftslistan innan bedragarna dödar alla, så vinner besättningsmedlemmarna. Avvik dock inte för långt ifrån publiken. Alla är misstänkta och det blir riktigt spänd om du är ensam i ett rum med en annan spelare.

Om jag sa till dig bland oss ​​är det inte nytt, och det skapades faktiskt för flera år sedan, skulle du tro mig? Det är bara för att det plockades upp av olika Twitch-streamers i så snabb följd att det har blivit det kraftverk det är idag, vilket är helt fantastiskt. Detta beror på att Among Us har en så enkel inlärningskurva, att nästan vem som helst bara kan plocka upp och spela utan riktig träning. Det är också en för streamers, eftersom uppvärmda konversationer bara är underhållande att titta på, eftersom det är att delta.

Spelet fungerar bäst om alla är på ett partychatt-system som Discord, och det måste finnas ett element av rollspel att följa. Medan rundan pågår är alla tysta. Den enda gången du kan prata är under teammöten, som antingen utlöses av någon som rapporterar en död kropp eller någon som kallar ett möte från den centrala punkten på varje nivå. Här har du en minut att diskutera vem du tror bedragaren kan vara. Men naturligtvis är det bedragarens jobb att inte fastna, så det finns ett element av taktik och snabbt tänkande som behöver göras för att avleda uppmärksamheten mot andra spelare. Åh, och om du har turen att bli dödad av en bedragare, håll tyst resten av spelet, annars kan du förstöra ett spel ganska snabbt om du börjar prata igen.

Under eah-rundan kan bedragarna också fejka slutförande av uppgifter, och spelets värd kan göra detta ännu svårare på servern genom att stänga av uppgiftsanimationer, eller öka antalet uppgifter som krävs för att besättningen ska utplånas, eller ytterligare, stäng av det gröna framstegsfältet högst upp som berättar för besättningsmedlemmarna hur länge de måste gå tills de vinner. Det här är det som orsakar det bästa spelet. Att inte veta om det är en bedragare som fejkar en uppgift eller en besättningsmedlem som arbetar mot det gemensamma målet är extremt spänd, och det sätter ditt förtroende på prov. Litar du på dina vänner att inte kll dig så att du kan gå vidare med din jobblista? Eller väntar du på att de ska springa av? Men var medveten om, det finns bara så mycket vision en spelare kan ha, vilket indikeras av krigsdimma. Om du står i en dörröppning kan du bara se en viss mängd område inuti rummet. Du måste gå in i rummet för att se allt.

Det finns också ett nätverk av tunnlar som en bedragare kan fly ner och flytta runt på kartan. Om bedragaren gör en död i ett särskilt hårigt område, är det en bra taktik att skynda ner en tunnel, bara för att dyka upp igen på andra sidan kartan. Varna dock, se till att du kontrollerar säkerhetsflödena. Om någon är på kameran och kan se olika punkter på fartyget, gör det bedragarens liv svårare.

Bland oss ​​kostar bara £ 2,99 på Steam, vilket är väl värt priset om du kan repa in några vänner att leka med. Om du förlitar dig på chattrutan när du spelar med randos online förlorar den sin charm, men om du har tio vänner alla i Discord och skriker på varandra om vem bedragaren är, så är £ 2,99 för några riktigt gyllene stunder så värt det. Jag rapporterade en gång min egen död för att jag trodde att en besättningsman skulle komma nära, och min dödstimer var på nedkylning, och jag försökte sätta skulden på den ankommande besättningen för att ha dödat. Det slog naturligtvis tillbaka, men det var väl värt debatten som kom innan jag kastades in i en lavagrop. Eller kanske var det inte. Kanske är det faktum att dessa jellybean-liknande karaktärer du spelar liknar dem i Fall Guys, det sista stora spelet som krossade spelvärlden. Kanske är det karaktärer som dessa som bara lockar oss till spel.

Relaterade Artiklar

Back to top button