Blackrock Mountain Preview: praktisk med nästa äventyr – Hearthstone

I slutet av förra veckan fick vi möjlighet att intervjua Hearthstones spelregissör Eric Dodds och prata om att designa det nya äventyret, balansera kort och läget för det nuvarande metamålet. Efter intervjun hade vi också en kort chans att spela igenom Blackrock Mountain första möte.

Och så var det med Eric som tittade över min axel – inget tryck – jag började arbeta med att besegra det första av äventyrets bossmöten: Grim Guzzler. Den första anmärkningsvärda aspekten av denna kamp är motståndarens extremt effektiva Pile On Hero Power. Utan att behöva spendera någon Mana överhuvudtaget kallar han ett par hantlangare rakt på brädet i början av varje sväng – en drog slumpmässigt från sitt däck och en från din.

Det är av den anledningen att du skulle vara klokt att stapla ditt däck med de tyngsta, mest värdefulla hantlangare du har till ditt förfogande, och det är verkligen sant för det färdiga Mage-däcket jag tar med i striden. Min hand är faktiskt så fet att jag knappt kan göra ett spel under de tidiga svängarna. Istället är jag beroende av att ta värdebeslut baserat på min lycka till dragningen, och du känner att det kommer att bli större omspelningsvärde för detta äventyr som ett resultat av denna slumpmässighet.


Som med många av Naxxramas-mötena räcker det med värdefokuserade pjäser – i kombination med försiktig prävning av motståndaren – för att se mig över mållinjen för detta normala svårighetsmöte, men det är en rolig serie pussel att lösa ändå. Att kasta allt tillbaka i Mulligan-fasen för att få dina duplicerade Grim Patron-kort verkar också som en viktig del av pusslet, även om det var en chansdragning av detta nya kort som fick mig att snubbla över strategin efter det faktum.

Det är en annan vattenkokare när man spelar igenom mötet i Heroic Mode. Här fördubblar Grim Guzzlers Hero Power sig till hans fördel och rycker två minions på hans sida av brädet för varje begåvad till mig. Jag väljer att hålla fast vid det förberedda Mage-däcket en gång till, eftersom det att utlösa Grim Patron-duplicering med Mages Fireblast Hero Power verkar för mycket värde för att motstå i denna ojämna kamp.

Som du förväntar dig blir saker och ting knepigare när motståndarens sida av styrelsen fylls dubbelt så snabbt. För att kompensera prioriterar jag att få beskyddare på tavlan och sedan utvidga sin närvaro innan jag fattar några noggranna beslut om handel med minioner och leker med motståndarens position.

Det är vid denna tidpunkt som jag presenteras för ett av de mer busiga elementen i chefens kortlek – ett kort som heter Dark Iron Bouncer. Det finns två viktiga saker att notera om Bouncer. Den första är att om han är närvarande på brädet när bråk kastas, är han garanterat den enda överlevande av striden, och den sista som står i slutet av mullret. Det andra är att detta kort inte kommer att släppas för spelare att använda – det är bara för skojs skull i just denna kamp.


Förutom att använda detta ganska orättvisa kort – och som några av de mer djävulska cheferna i Naxxramas – kan motståndaren också “fuska” och packa mer än två av varje korttyp i hans kortlek. Det betyder att du aldrig kan vara helt säker när han har slut på alternativ och lägga till ännu mer tryck på handels-eller-attack-konfronteringen i varje skede av kampen.

När det gäller den Pile On Hero Power-gimmicken är det inte bara ett roligt sätt att eskalera hotet om en bosskamp, ​​det är också en möjlighet att se något i aktion som inte är så vanligt i Hearthstone – en riktig frässtrategi. Grim Guzzler har inget annat val än att utlösa den kostnadsfria hjältekraften varje gång, och så om du kan hålla tillbaka det värsta av skadan, kommer han snart att skjuta sig in i utmattningssystemet.

Eller åtminstone, du misstänker att det är den avsedda strategin. Tack vare det legendariska lastade däcket har jag turen att spela med, jag får vansinnigt tur på dragningen, drar Ysera på brädet och drömmer sedan om alla rätt kort. Efter ett par lyckliga utbyten slutar jag polera av chefen med den traditionella metoden för försiktighet, kontroll och eventuell förstörelse. Jag är faktiskt lite ledsen för Eric, som precis har sett någon ost på sin väg förbi den avsedda utmaningen. Till sin kredit är han utan ansträngning storslagen i sitt beröm för mitt beslutsfattande.

Han vill också betona att det här mötet bara är en smak av vad som kommer på Blackrock Mountain nästa månad. Med ytterligare 16 chefer att övervinna i äventyret, jag misstänker att du behöver mer än en lycka till för att få tillbaka ditt heroiska kort belönat för att du har polerat mycket av dessa fängelsehästar ..

Relaterade Artiklar

Back to top button