Bitcoin har problem: Priset pÄ kryptokrenter har sjunkit med tusentals dollar! Vad mer vÀntar oss?

 Bitcoin har problem: Priset pÄ kryptokrenter har sjunkit med tusentals dollar!  Vad mer vÀntar oss?

Flera faktorer har bidragit till att priset pÄ den populÀra kryptovalutan har sjunkit med sÄ mÄnga som flera tusen US-dollar. Men det tog bara nÄgra dagar. SÄ vad kan vi förvÀnta oss och hur lÄga kan siffrorna falla?

Naturligtvis vet ingen ens nÄgot för tillfÀllet. Allt beror pÄ hur bitcoinÀgarna fortsÀtter att svara pÄ de senaste hÀndelserna som bokstavligen har skakat priset. Efter en av grundarna av webbplatsen bitcoin.com offentliggjorde offentligt att de överför sina pengar till alternativa digitala valutor, har en stor del av allmÀnheten börjat göra exakt samma sak.

Mycket kapital gĂ„r frĂ„n bitcoin till alternativa mynt. Du har sett företag som Verge och Ripple vĂ€xa 400 procent den senaste veckan,“Sade en av de kĂ€nda experterna vid sidan av situationen, informerar webbplatsen Förmögenhet. BĂ„da stĂ„r bakom sina egna digitala namn, sĂ„ de representerar konkurrens, dĂ€rför en sĂ„dan ökning och samtidigt ett fall. Priset pĂ„ en bitcoin sjönk frĂ„n cirka 20 000 dollar till ett plus eller minus 13 000 dollar.

Bitcoin störtar under 13 000 dollar och gÄr mot den vÀrsta veckan sedan 2013 https://t.co/gdADKyNNSG pic.twitter.com/7PcoGeIhbA

– Reuters toppnyheter (@Reuters) 22 december 2017

Men jul har förmodligen en hand i detta, för de som Ă€ger nĂ„gra digitala mynt kan alltid göra dem till nĂ„gra av de traditionella valutorna, till exempel euron. SĂ„ om de behövde lite extra pengar för att köpa gĂ„vor, sĂ„ gjorde det troligen mĂ„nga av dem. ÖverskottsmĂ€ngden som kom tillbaka bidrog sedan till den nuvarande situationen

Publikpsykos

Det fanns ett offentligt uttalande av en inflytelserik person, följt av offentliga reaktioner, som utlöste den sÄ kallade folkmasspsykosen. NÀr media började skriva om kapitalöverföring till alternativa valutor och priset sjönk kraftigt i efterhand blev mÄnga rÀdda, sÄ det Àr ingen överraskning att de började sÀlja sin kryptovaluta omedelbart. Och nÀr utflödet av kapital fortsÀtter sjunker priset fortfarande.

Stabiliseringen kommer troligen att komma nÄgon gÄng vid början av det gamla och nya Äret, medan i början av nÀsta kommer det troligen att finnas nÄgra fler kortvariga nedgÄngar. Men varför pÄ kort sikt? Vissa investerare tror att priset pÄ bitcoin under 2018 kommer att skjuta över svindlande 50 000 dollar, eftersom det Àntligen kommer att bli en direkt del av den vanliga konsumenten.

Bitcoin har tappat 121 miljarder dollar av sitt totala marknadsvÀrde pÄ mindre Àn en vecka https://t.co/pS9WBTcPnb

– The Wall Street Journal (@WSJ) 22 december 2017