Biofourmis: Boston-företag styrt av Indian skapar AI-plattform för att fjärrövervaka COVID-19-patienter

CoVID-19, Coronavirus, Coronavirus fjärrövervakning, Coronavirus AI-verktyg, Coronavirus-påverkan, Biofourmis, Biofourmis Coronavirus AI-övervakning Biofourmis arbetar för närvarande med University of Hong Kong och Hong Kongs Department of Health för att övervaka lokala fall av Coronavirus. (Bildkälla: Bloomberg)

Boston-baserade Biofourmis, ett digitalt läkemedelsföretag, har modifierat sin artificiella intelligens (AI) -baserade fjärrövervakningsplattform för att hålla koll på patienter som misstänks eller diagnostiserats med coronavirus (CoVID-19). Den enkla, AI-drivna fjärrövervakningsplattformen byggdes på två veckor för att hjälpa läkare att övervaka symtom bland infekterade patienter.

“Själva programvaran är receptbelagd som ett läkemedel och levererar terapeutiskt ingripande för att förbättra och hantera en patient,” berättade Kuldeep Singh Rajput, grundare och VD för Biofourmis. indianexpress.com över ett samtal från Boston. Digital terapi använder programvara för att leverera en terapeutisk intervention, som medicin, för att förebygga, hantera eller behandla en sjukdom. Detta kan fungera i kombination med medicin eller kan bara vara en programvara eller en app.

Rajput sa att målet var att lära sig om sjukdomen, eftersom kliniker och forskare fortfarande lär sig att förstå hur coronavirus påverkar kroppen. Ännu viktigare är att det nya AI-baserade systemet hjälper till att förstå hur symtomen och sjukdomen utvecklas hos dem som redan är infekterade med COVID-19.

Rajput sa att programmet använder en kombination av bärbar medicinsk kvalitet och artificiell intelligens för att hämta data från patienter som kan användas för att hjälpa forskare att bättre förstå sjukdomen. Biovitals Analys FDA-godkända plattform har förmågan att fånga passiva data med hjälp av bärbara apparater i en mobilapp.

CoVID-19, Coronavirus, Coronavirus fjärrövervakning, Coronavirus AI-verktyg, Coronavirus-påverkan, Biofourmis, Biofourmis Coronavirus AI-övervakning Den AI-baserade lösningen fungerar med Biofourmis ‘medicinska sensor, Everion, som patienter bär på armen.

Den AI-baserade lösningen fungerar med Biofourmis ‘medicinska sensor, Everion, som patienter bär på armen. Bandet, som väger mindre än 12 gram, kan fånga mer än 20 fysiologiska signaler och när du samlar in data skickas det till molnet, bearbetas och tillgängligt för kliniker via en smartphone-app eller instrumentpanel.

Läs mer om Coronavirus:

Liveuppdateringar | Fem till i Kerala; tre kom från Italien, inte visade | Gym och koronavirus: Vilka är riskerna? | Positiva fall stiger till 43; Hälseminister är ordförande för nödmöte | Förklarat: Kan husdjur eller herrelösa djur sprida koronavirusinfektion?

Den bärbara kliniska kvaliteten, enligt Rajput, skiljer sig från Apple Watch. Dessa FDA-godkända bärbara kläder kan övervaka flera vitala tecken från patienter och tillåta kliniker att fatta kliniska beslut med hjälp av data som samlats in från patienterna. Apple Watch är dock inte godkänt av FDA för att övervaka flera vitala tecken som andningsfrekvens, pulsoximetri, din elektrodermala aktivitet, klassisk impedans, hjärtvolym, slagvolym och så vidare. Det är bara FDA godkänt för att fånga en enda parameter – diagnostisera AFib.

”Så en av sakerna med COVID-19 är att ingen har testat den. Men vi vet redan är att om du har symtomen, som i huvudsak inkluderar saker som feber, hosta, andningssjukdomar, är den kliniska kvalitetssensorn tillsammans med vår analys exakt i stånd att plocka upp det, för även hos patienter som vi övervakar tidigare med vår FDA -cleared Biovitals-plattformen, vi övervakar fortfarande andningssjukdomar, säger han. Rajput’s Biofourmis har tre FDA-godkännanden och dess analysplattform har fått myndighetsgodkännanden i andra länder.

CoVID-19, Coronavirus, Coronavirus fjärrövervakning, Coronavirus AI-verktyg, Coronavirus-påverkan, Biofourmis, Biofourmis Coronavirus AI-övervakning Kuldeep Singh Rajput, grundare och VD för Biofourmis

Biofourmis arbetar för närvarande med University of Hong Kong och Hong Kongs Department of Health för att övervaka lokala fall. Rajput hävdade att de också diskuterade med flera andra länder, inklusive Indien, Sydkorea, Italien, Tyskland och Australien.

“Jag tror att utmaningen kommer att vara … har vi rätt infrastruktur för att hantera dessa patienter?” Han sa att regeringen tekniskt skulle kunna använda detta för att övervaka varje karantänpatient och besökare som kommer in i Indien, och tillade att företaget har möjlighet att rulla ut detta omedelbart om det behövs. Indien har hittills rapporterat över 43 fall av det nya koronaviruset. Globalt har det nya koronaviruset dödat mer än 3 500 personer och smittat över 105 000 människor.

”Vid andra sjukdomar samlar vi inte bara in data, behandlar det och ger det till kliniker. Vi levererar faktiskt programvarubaserad intervention eller terapeutisk intervention till patienten, som en digital terapi. Men i det här fallet var det bara ett initiativ för oss eftersom flera personer började nå ut för att utnyttja vår plattform i flera länder, sade han och tillade att de inom några veckor var redo att fånga de nya parametrarna.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Född och uppvuxen i Indien startade Rajput Biofourmis som ett digitalt läkemedelsföretag 2015 i ett försök att förutsäga kroniska sjukdomar som hjärtsvikt innan de inträffar. Rajput fick sin B-Tech i elektroteknik från IIT-Madras och flyttade till USA, där han var forskare vid Massachusetts Institute of Technology (MIT). Han flyttade sedan till Singapore för att bedriva doktorsexamen i neurovetenskap, där Rajput brukade bygga hjärnimplantat för dem som lider av Parkinsons sjukdom och epileptiska anfall, men hoppade av för att starta Biofourmis med grundare Wendou Niu.

Enkelt uttryckt är Biofourmis i färd med att skapa ett ”digitalt piller”. Rajput förklarar: “Hela vår affärsmodell är hur man kombinerar en känd läkemedelsbehandling med en digital lösning så att den synergistiskt tillsammans kan skapa ett meningsfullt resultat.”

Biofourmis har flera partnerskap med läkemedelsföretag världen över, inklusive Novartis. Rajput anser att den här modellen är en vinn-vinn-funktion för båda parter eftersom den förbättrar vidhäftningen hos patienter, minskar sjukhusvistelsen och säkerställer att patienterna har rätt optimal dos och förhindrar eventuella negativa resultat.

”Hela utvecklingsprocessen liknar ett läkemedelsföretag snarare än ett teknikföretag. Vi går igenom mycket vanliga kvalitetssystem, kör pilotstudier, går igenom FDA och så småningom kommersialiserar en produkt. Och produkterna är naturligtvis godkända för flera sjukdomar. ” han sa.

“Vi använder bärbara biosensorer av klinisk kvalitet för att samla in kontinuerlig fysiologisk data från patienter,” sa Rajput med hänvisning till hur Biofourmis använder mycket datavetenskap, avancerade maskininlärningstekniker för att förutsäga kritiska händelser och hjälpa det nyare exakta ingreppet eller en åtgärd vid rätt tid så småningom förbättra hälsoresultaten. Biofourmis Biovitals analysplattform är modulär och kan användas beroende på det terapeutiska området eller beroende på fallet.

Läs mer: Hur Coronavirus (COVID-19) utbrott påverkar den indiska smarttelefonmarknaden

Biofourmis lägger grunden för en prenumerationsbaserad affärsmodell för patienter per månad, där övervakningstiden kan vara var som helst mellan tre månader eller sex månader beroende på användningsfall och sjukdom. Företaget arbetar aktivt med ett antal ledande sjukhus i USA där det försöker utnyttja digital terapi i kombination med befintligt läkemedel.

Biofourmis är för närvarande främst inriktat på den amerikanska marknaden, men planen är att expandera på stora asiatiska marknader, inklusive Kina och Indien under de kommande 18 till 24 månaderna. Hittills har Biofourmis samlat in 45 miljoner dollar i riskkapitalfinansiering, och dess investerare inkluderar Sequoia Capital, Open Space, etc. Företaget hoppas kunna samla in minst 100 miljoner dollar någon gång nästa år. Rajput sa att Biofourmis kommer att offentliggöras de närmaste tre åren. Biofourmis har sitt huvudkontor i Boston och har kontor i Singapore, Bengaluru och Zürich. Företaget har ett team på över 120 personer fördelat på alla dessa kontor.

Rajput hävdade att företagets flaggskepp AI-baserade analyslösning förutspår hjärtstillestånd “14 dagar i förväg innan egentlig hjärtsvikt”.

“Framtiden för AI inom hälso- och sjukvården är egentligen att gå bortom pillret och hantera patienter som använder en ny klass av medicin som kontinuerligt samlar in data med en bättre användarupplevelse för patienterna”, sade han och tillade hur artificiell intelligens och maskininlärning kan flytta reaktivt. hälso- och sjukvårdssystem till mer proaktiva sjukvårdssystem ”där du förutsäger och förhindrar allvarliga medicinska händelser”.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button