Biltillverkare planerar elbil-blitz även när Tesla bränner miljarder

Tesla, Elon Musk, Tesla elbilar, Volkswagen, Tesla Model S, Daimler, lanseringar av elbilar, tyska lyxbilstillverkare, nollutsläppsbilmarknad, amerikansk elbilsförsäljning, kinesisk elbiltillverkning, koldioxidutsläpp, Tesla modell X, GM , Tesla marknadsandel Nästan 50 nya elbilmodeller kommer att komma ut på marknaden globalt fram till 2022, inklusive fordon från Daimler AG och Volkswagen AG. (Bildkälla: Bloomberg)

Här är två fakta som trotsar logiken: I slutet av året kommer elbilstillverkaren Tesla Inc att ha bränt igenom mer än 10 miljarder dollar utan att någonsin ha gjort 10 cent. Ändå ställer företag över hela världen upp för att konkurrera med det. Nästan 50 nya elbilmodeller kommer att marknadsföras globalt fram till 2022, inklusive fordon från Daimler AG och Volkswagen AG. Till och med den brittiska uppfinnaren James Dyson går in i spelet och meddelade förra veckan att han investerar två miljarder pund (2,7 miljarder dollar) för att utveckla en elbil och batterierna för att driva den.

Anledningarna till att jaga Tesla är dels stadshus, dels showaffärer. Tillsynsmyndigheter i Peking har lagt fram en plan för att förordna produktion av elfordon i Kina, medan Kalifornien kräver att biltillverkare bygger fler elbilar eller tvingas köpa krediter från rivaler. Samtidigt har Teslas verkställande direktör Elon Musk och hans snygga bilar fångat amerikanernas fantasi till den punkt där konsumenter och investerare kastar pengar på sitt Silicon Valley-företag.

“Ingen tvivlar på att framtiden kommer att bli elektrisk”, säger Erich Joachimsthaler, grundare och VD för varumärkesstrategiföretaget Vivaldi, som arbetar med tyska lyxbilstillverkare. ”Bilföretagen drog fötterna med el. Nu dras de in i det av Tesla och av regler. ”

Trångt fält

Bara i Nordamerika kommer antalet elektriska fordon att öka till 47 första kvartalet 2022 från 24 under tredje kvartalet i år, enligt uppgifter från Bloomberg New Energy Finance. Kinas elmarknad kommer att gå till 80 från 61, och europeiska köpare kommer att ha 58 elektriska val, jämfört med 31. Globalt kommer det att finnas 136 elbilar på marknaden i slutet av det året, och det inkluderar inte ens hybridmodellerna eller bränsleceller.

Det kommer att skapa ett mycket trångt fält på en framväxande nollutsläppsbilmarknad som de flesta konsumenter ännu inte har anammat och där ekonomiska förluster väcker stora. I USA var försäljningen av elbilar mindre än 1 procent av marknaden förra året, enligt International Energy Agency. De var 1,4 procent i Kina och i Storbritannien.

“Företag är engagerade i elbilar, men det finns få bevis för att det finns mycket konsumentefterfrågan på det”, säger Kevin Tynan, senioranalytiker med Bloomberg Intelligence. Vid denna tidpunkt gör dyra batteritekniker dem fortfarande till pengar. General Motors Co förlorar cirka 9 000 dollar på varje Chevrolet Bolt-elbil som den säljer. Tesla hade rekordförsäljning av sina elbilar förra året – och förlorade fortfarande 675 miljoner dollar på 7 miljarder dollar i försäljning.

Kina-faktor

Så varför bry sig? Kina är en stor anledning. Elbilar fick ett regulatoriskt boost när världens mest folkrika nation släppte en uppsättning regler som skulle minska koldioxidutsläppen och föroreningar till 2030. Biltillverkarna måste producera en viss andel så kallade nya energibilar – inklusive elbilar – för att få krediter. så att de kan fortsätta sälja bensindrivna.

Eftersom Kina nu är världens största bilmarknad intensifierar biltillverkarna utvecklingen. GM, den bästsäljande utländska biltillverkaren där, kommer att erbjuda elektrifieringsteknik – hybrider eller ren elektrisk – i nästan alla sina modeller i Kina år 2025 eftersom det ser ut att hålla sitt ledande.

Många av de elektriska modellerna idag är lyxbilar, och Teslas modell S-sedans och modell X-sportbilar säljer ofta för mer än 100 000 dollar. Det är lätt att begrava det dyra priset på eldrift i de fetare klistermärkespriserna för avancerade fordon. Model 3, som just började produktionen, kommer att sälja för mer än $ 35 000 före alternativ och incitament. Tesla sa att mer än 450 000 människor har lagt ner $ 1 000 insättningar för att reservera en modell 3.

Musk har pocherat köpare från tyska lyxmärken och kommer att fortsätta att göra det, säger Salim Morsy, en analytiker med Bloomberg New Energy Finance. “Det som sågs som ett minimikrav för regler har skiftat till en möjlighet för marknadsandelar och vinst”, säger Morsy. “I lyxsegmentet ser tyskarna möjligheten att ta tillbaka marknadsandelar från Tesla.”

Relaterade Artiklar

Back to top button