Billiga och snabba kommunala internetleverantörer blockeras i nästan hälften av USA

Varje år går BroadbandNow in i den kommunala bredbandsvärlden med en rapport om vilka stater som har gjort det olagligt för städer och län att skapa egna ISP eller göra det riktigt svårt. Rapporten för 2020, skriven av telekomanalytikern Kendra Chamberlain, har dock ett silverfoder. Sedan rapporten från 2019 har antalet stater som aktivt blockerar eller förbjuder kommunalt bredband minskat från 25 till 22. Om din stat ovan är i grönt, börja söka nu efter en kommunal leverantör – eller åtminstone efter en mindre, snabbare ISP.

De tre stater som nu tillåter kommunbaserat internet är Arkansas, Kalifornien (som faktiskt antog en lag 2018 för att stoppa restriktioner) och Connecticut. Dessutom har sju stater nu arbetsgrupper på plats för att försöka få mer bredband: Idaho, Louisiana, Minnesota, North Carolina, Oregon, Texas och Washington.

Anledningen tenderar att vara att lagstiftarna äntligen ser luckorna i bredbandstäckning, och ibland är det bara lokalbefolkningen som kan göra något åt ​​det – eller de är de enda som bryr sig, eftersom stora Internetleverantörer inte vill flytta in i en område som inte ger dem fler kostnadsfördelar.

Enligt BroadbandNows räkning finns det 331 kommunala nätverk i USA. Det vet, eftersom webbplatsen finns för att hjälpa människor att hitta internettjänster och spårar prissättningen. Den fann också att staterna med hinder i Muni-nätverk alla har högre ISP-kostnader än genomsnittet, baserat på prissättning från andra kvartalet 2020. Minst 55 procent av den amerikanska befolkningen med tillgång till trådbundet bredband bor i stater utan några spärrar i Muni-nätverket.

Hinder för inträde varierar från stat till stat, och vissa stater har flera hinder (som anges på kartan ovan). Vissa är vaga byråkratiska nonsens; vissa är direkt lagar mot att sälja lokal internetåtkomst som inte kommer från en privat telekom (tittar på dig, Missouri och Nebraska), folkomröstningskrav som gynnar telekom, finansieringsbarriärer. En stat – Nevada – sätter en konstig befolkningstak på vilka områden som kan ha muni-nätverk. Och naturligtvis lägger man så stora skatter på MU bredband att det är nästan omöjligt att upprätta; snyggt, Florida. Flera stater har flera spärrar på böckerna: Virginia, Wisconsin och Alabama är de värsta gärningsmännen.

Trots dessa snubblar har några av dessa stater lyckats etablera muni-nätverk. Florida har faktiskt två. Tennessee har byråkratiska gränser, men det har inte hindrat Chattanooga Electric Power Board (EPB) från att leverera ett av de första och bästa 1 Gigabit muni-fibernäten till kunder (det visas ofta i våra snabbaste ISP-berättelser) – men det kan ‘ t sträcka sig utanför dess elektriska serviceområde.

Om du är nyfiken på mer information hittar du mycket, plus hela metoden för hur BroadbandNow kommer till dessa slutsatser, i den fullständiga rapporten.

Relaterade Artiklar

Back to top button