Bernie Sanders: Vi behöver bryta upp bredbandsmonopol

Bernie Sanders: Vi behöver bryta upp bredbandsmonopol

Senator Bernie Sanders lovar att bryta upp USA: s monopol pÄ internetleverantörer om han vÀljs till president.

PĂ„ fredag ​​avslöjade Sanders en plan för att fĂ„ “höghastighetsinternet för alla”, och bland löftena Ă€r att anvĂ€nda Vita husets befintliga antitrustmyndighet för att stoppa monopol pĂ„ internet, kabel och telekom.

”Deras girighet mĂ„ste ta slut”, sade Sanders i planen, som pekar pĂ„ miljarder dollar som Verizon, Comcast och AT&T har tagit in. ”Utan incitament att förnya eller investera tar dessa konglomerat ut skyhöga internetpriser för att skörda vinster frĂ„n konsumenter, och de samlar in statliga subventioner för att tillhandahĂ„lla service till landsbygdshushĂ„llen medan de fortfarande lĂ€mnar miljontals amerikaner ouppkopplade, fortsatte han.

Internet som vi kÀnner till utvecklades av skattebetalarfinansierad forskning med skattebetalarfinansierade bidrag i skattebetalarfinansierade laboratorier.

VĂ„ra skattekronor byggde internet.

Det borde vara en allmÀn nytta för alla, inte en annan vinstdrivande maskin för Comcast, AT&T och Verizon.

– Bernie Sanders (@BernieSanders) 6 december 2019

Som sagt, att bryta upp en stor internetleverantör skulle inte vara lĂ€tt. Det skulle involvera utredningar och domstolsstrider som kunde dröja i flera Ă„r. Icke desto mindre krĂ€ver Sanders plan andra sĂ€tt att reglera bredbandssektorn. Detta inkluderar att krĂ€va att Internetleverantörer erbjuder kunderna en “grundlĂ€ggande internetplan” till ett överkomligt pris som fortfarande skulle ge snabba internethastigheter.

Utöver allt detta vill Sanders bana vÀg för stads- och delstatsregeringar att skapa sitt eget bredband. Det Àr en rörelse som har fÄtt fart över hela landet, sÀrskilt bland samhÀllen som tröttnar pÄ sina befintliga leverantörer. Men till ingen överraskning har telekomindustrin lobbat mot skapandet av offentliga internetleverantörer.

Sanders vill Ă€ndra detta. Han föreslĂ„r att man erbjuder 150 miljarder dollar i infrastrukturbidrag för att stödja dessa “offentligt Ă€gda och demokratiskt styrda” bredbandsnĂ€t. Dessutom planerar han att förhindra statliga lagar som försöker begrĂ€nsa offentligt Ă€gda bredbandsprojekt.

“HöghastighetsinternetstjĂ€nsten mĂ„ste behandlas som den nya elen – ett offentligt verktyg som alla förtjĂ€nar som en grundlĂ€ggande mĂ€nsklig rĂ€ttighet”, tillade han.

Det Àr ingen hemlighet att tillstÄndet för trÄdlöst internet i USA Àr hemskt. Den hÀr veckan fann FCC att Verizon, T-Mobile och US Cellular har överskattat sin 4G LTE-tÀckning pÄ landsbygden över hela landet. Bristen pÄ utbrett bredband i USA har fÄtt Sanders och andra demokratiska presidentkandidater att lova finansiering av snabbare internetprojekt om de vÀljs till sitt Àmbete.

I Sanders fall planerar han att fĂ„ 150 miljarder dollar för offentliga bredbandsprojekt genom hans $ 16 biljoner “Green New Deal”, som skulle beskatta fossilbrĂ€nsleindustrin, minska pĂ„ militĂ€rfinansiering och dra in ytterligare skatteintĂ€kter frĂ„n nya jobb skapas inom industrier för förnybar energi.

Under tiden har Trump-administrationens FCC försökt subventionera snabbare internetÄtkomst pÄ landsbygden genom statlig finansiering. Men byrÄn har kÀmpat för att avgöra vilka samhÀllen som behöver subventionerna pÄ grund av de felaktiga trÄdlösa tÀckningskartorna som de största transportörerna har lÀmnat in. En FCC-rapport som slÀpptes den hÀr veckan rekommenderar byrÄn att övervÀga att straffa transportföretag som skickar in dÄlig data och ocksÄ att skapa team som Àgnar sig Ät att kontrollera de trÄdlösa tÀckningskartorna för att sÀkerstÀlla noggrannhet.

Verizon, AT&T och Comcast svarade inte omedelbart pÄ en begÀran om kommentarer.