Ben Brode-intervjun gräver djupare in i Hearthstones avslappnade läge

Tidigare denna vecka fick Jason Wilson från Venture Beat tillfälle att intervjua Hearthstone-spelregissören Ben Brode om ett område i spelet som ofta ofta förbises – Casual mode.

I det här hörnet av spelet spåras dina vinster och förluster separat från ditt betyg i rankat spel, även om du inte ser nästan lika många roliga och experimentella däck som du hoppas kunna få den avslappnade atmosfären. Istället används det av många spelare för att rensa uppdrag utan att riskera deras stege och genom att använda kraftfulla, väletablerade däck.

Intervjun går in i detalj om hur begreppet avslappnad lek faktiskt definieras av Blizzard och hur mångfalden i alla lägen är större än vad den ofta uppfattas vara. Det är väl värt att läsa igenom det hela, men här är de utmärkta punkterna vi lärde oss från diskussionen.


Brode definierar avslappnad lek som någonstans du kan njuta av Hearthstone utan att oroa dig för förluster eller avbrott – inte en plats för att testa experimentella däck eller undkomma populära däck. Ditt matchmaking-betyg (MMR) ökar när du spelar Casual-läge, så när du förbättrar dig är det mer troligt att du stöter på erfarna spelare med mer förfinade däck. De allra flesta spelare i avslappnat läge – från nya spelare till veteraner – är mycket nära en vinstprocent på 50%. Pirate Warrior och Secret Mage representerar 14 procent av alla däck som spelas på Legend-rankning, men bara 5 procent på Rank 20. De flesta av spelets spelare – att sitta mellan 18 och 20-rankningar ser faktiskt mycket däckdiversitet. Det finns verkligen en önskan att skapa ett utrymme för roliga däck snarare än tätt inställda metadäck, men hur definierar du kul? Vissa gimmickdäck blir till exempel enormt överväldigade på kort tid och sedan finns det den subjektiva upplevelsen av kul att tänka på. Brode tycker att samhällsdrivna turneringar är mycket spännande, men det finns inga verktyg i spelet som stöder det. Han skulle vilja kunna ge Fireside Gathering arrangörer möjlighet att göra mer i detta avseende.

Turneringsstöd i spelet har verkligen varit högst upp på vår önskelista under en mycket lång tid nu, även om det verkar att Blizzard hellre skulle använda sådana verktyg vid möten i stället för via internet. Vi skulle också vilja att ett så kallat “pauper” -läge läggs till i spelet, där kortlekar endast kan skapas med kort med lågt värde.

Vad gjorde du av intervjun? Ska Blizzard göra mer för att göra Casual-läget ett utrymme för roliga och experimentella däck som kan testas på väg? Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button